ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 48-90: Βόλτα στην Πάτρα πριν την Εφές

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Εύκολο απόγευμα είχε ο Παναθηναϊκός στην Πάτρα απέναντι στον Απόλλωνα, επικρατώντας με 48-90 για την 12η αγωνιστική της Basket League.

Εύκολο απόγευμα είχε ο Παναθηναϊκός στην Πάτρα απέναντι στον Απόλλωνα, επικρατώντας με 48-90 για την 12η αγωνιστική της Basket League.

Ο Μποχωρίδης με τον Νέντοβιτς ήταν οι κορυφαίοι του αγώνα και… μοιράζονται τον τίτλο του MVP, αφού σκόραραν από 17 πόντους με 7/12 τρίποντα αθροιστικά. Η ομάδα του Πρίφτη που από αύριο θα ανταμώσει με τον Στέφαν Γιόβιτς, ο οποίος έφτασε στην Αθήνα, έλεγξε τον ρυθμό από το 1ο δεκάλεπτο και δε δυσκολεύτηκε να τρέξει για να ανεβάσει αρκετά ψηλά τη διαφορά.

Οι ελλείψεις των Πατρινών στέρησαν από τον Βετούλα επιλογές στο rotation. Ο Απόλλων σούταρε 4/23 τρίποντα, με τον Τσαλμπούρη πρώτο σκόρερ (13 πόντοι) και τους Ντέιβις, Τόμας να προσθέτουν 12.

«Καθάρισαν» Μποχωρίδης, Νέντοβιτς για τον Παναθηναϊκό

Μπορεί να μην είχε τους δύο νεοφερμένους, ΜακΛίν και Μήτρου-Λονγκ, αλλά και τον Διαμαντάκο, όμως ο Απόλλων πάλεψε με τα… όπλα του για όσο άντεξε. Ο Παναθηναϊκός με τον Παπαπέτρου να είναι στόχος επιθετικά προηγήθηκε με 2-9, αλλά τα τρίποντα των Δίπλαρου, Μολφέτα και Τόμας έφεραν το παιχνίδι στην ισοπαλία (12-12 στο 7′). Αυτή η ζώνη που διάλεξε ο Βετούλας δεν άντεξε, από τη στιγμή που μπήκαν στον παρκέ οι Μποχωρίδης και Νέντοβιτς, με τον πρώτο να επιτίθεται κάθετα και τον δεύτερο να σκοράρει από απόσταση. Έτσι οι «πράσινοι» έκλεισαν το 1ο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 16-23!

Νέντοβιτς και Μποχωρίδης έφτασαν τους 20 πόντους αθροιστικά, με 11 και 9 αντίστοιχα και ο Παναθηναϊκός που βρήκε ανοιχτό γήπεδο «καθάρισε» από νωρίς το παιχνίδι. Η έκταση του σκορ έδωσε το δικαίωμα στον Πρίφτη να χρησιμοποιήσει από πολύ νωρίς τον Αβδάλα, που σκόραρε για το 18-47 με τρίποντο (στο 18′). Το «τριφύλλι» μπλόκαρε για τα καλά την επίθεση των Πατρινών, αφού δέχτηκε μόλις 2 πόντους σε 9 λεπτά, με τον Δίπλαρο να μειώνει σε 23-47, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Ρεσιτάλ καρφωμάτων…

Προφανώς και δε γινόταν να αλλάξει στο δεύτερο μέρος, με τον Παναθηναϊκό να συνεχίζει να ελέγχει την κατάσταση. Ένα τρίποντο του Πέρι έφερε τους «πράσινους» στο +32 (25-57 στο 25′). Με άξονα τον Τσαλμπούρη που σκόραρε με πρόσωπο και με πλάτη απέναντι στον Παπαγιάννη, αλλά και τον Δίπλαρο να μοιράζει ασίστ χωρίς να… βλέπει, το παιχνίδι μετατράπηκε σε show time. Τα καρφώματα του Ντέιβις και τα μακρινά σουτ του Μποχωρίδη, διαμόρφωσαν το 37-68 που ήταν και το σκορ στο φινάλε της 3ης περιόδου.

Ο Μποχωρίδης δεν έλεγε να βάλει στοπ στην ευστοχία του από μακριά και ο Παναθηναϊκός όλο και ξεμάκραινε, με τη διαφορά να φτάνει στους 36 (39-75 στο 32′). Τα αλλεπάλληλα καρφώματα των Έβανς και Ντέιβις οδήγησαν στο τελικό 48-90 με τον Παναθηναϊκό να στρέφει πλέον την προσοχή του στο παιχνίδι απέναντι στην Εφές Αναντολού, την ερχόμενη Παρασκευή για την EuroLeague!

Στατιστικά του αγώνα εδώ

Τα δεκάλεπτα: 16-23, 23-47, 37-68, 48-90

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News