ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 82-81: Ένα δευτερόλεπτο ακόμα ρε γαμώτο...

ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 82-81: Ο Παναθηναϊκός άγγιξε νίκη – έπος στην Πόλη, αλλά ο Μοερμάν τον «σκότωσε» με τρίποντο buzzer στην εκπνοή και χάρισε στην Αναντολού Εφές τη νίκη

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε πολύ κοντά σε μία σπουδαία επικράτηση, αλλά ο Μοερμάν χάρισε τη νίκη στην Αναντολού Εφές με 82-81 με τρίποντο στα 1,1” πριν το τέλος του αγώνα.

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να πάλεψε για 39:45”, αλλά ο Μοερμάν χτύπησε την τελευταία στιγμή και η Εφές πήρε μία δραματική νίκη, σε έναν αγώνα που οι «πράσινοι» θα μπορούσαν να φύγουν με το «διπλό» από το Σινάν Ερντέμ.

Ο Παπαγιάννης έλειπε, η Εφές δεν «χτύπησε» στην ρακέτα

Μπορεί ο Γιώργος Παπαγιάννης να έλειπε από τον Παναθηναϊκό, αλλά η Αναντολού Εφές, πέρα από λίγες περιπτώσεις -στο πρώτο μέρος- δεν μπόρεσε να δημιουργήσει σημαντικό πρόβλημα στην γραμμή των ψηλών των «πρασίνων». Ωστόσο, ο Σέιν Λάρκιν ξεκίνησε καυτός και θύμισε τον MVP που σάρωνε τα ευρωπαϊκά γήπεδα την περυσινή σεζόν. Ο Αμερικανός με δύο τρίποντά του έδωσε ρυθμό στην Αναντολού Εφές και προσπάθησε να χτυπήσει την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη στην ρακέτα.

Η τουρκική ομάδα, μπορεί να προηγήθηκε με 10-4, ο Σαντ-Ρος με τρίποντο μείωσε, ο Πέρι στη συνέχεια με δικό του τρίποντο έστειλε την διαφορά στους δύο πόντους (12-10), για να έρθει ο Τζέρεμι Έβανς να ισοφαρίσει σε 12-12. Ο Λάρκιν όμως συνέχισε το κρεσέντο του και με το τρίτο τρίποντό του στο πρώτο δεκάλεπτο η διαφορά ανέβηκε και πάλι στους πέντε πόντους (17-12), με την περίοδο να κλείνει με αυτό το σκορ.

Πλήγωσε την Εφές από το τρίποντο

Με το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, η Εφές ανέβασε την υπέρ της διαφορά στους 8 πόντους με τρίποντο του Σιμόν (22-14), αλλά οι «πράσινοι» με τον Καββαδά να εκμεταλλεύεται τις ωραίες πάσες των συμπαικτών του και τους ΝέντοβιτςΜέικον να σημειώνουν από ένα τρίποντο έκαστος, η διαφορά έπεσε στον ένα πόντο (26-25), έξι λεπτά σχεδόν πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Μάλιστα, ο Παναθηναϊκός με τρίποντα των Οκάρο Γουάιτ, Νέντοβιτς και Μέικον κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με (33-36), για να κλείσει τελικά το πρώτο ημίχρονο του αγώνα στο 39-42.

Παρέμεινε κοντά και στο τρίτο δεκάλεπτο

Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη συνέχισε να έχει πολύ καλή παρουσία στο παρκέ του Σινάν Ερντέμ και παρά το γεγονός ότι ότι η Αναντολού Εφές πέρασε μπροστά, οι «πράσινοι» έμειναν κοντά στο σκορ.

Οι δύο ομάδες κοντραρίστηκαν σώμα με σώμα και σε όλο το τρίτο δεκάλεπτο η διαφορά έμεινε πολύ κοντά με την περίοδο να κλείνει στο 65-62.

Ο Μοερμάν μίλησε 1,1” πριν από το τέλος

Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι… έσφιξαν την άμυνά τους και παρά το γεγονός ότι η τουρκική ομάδα βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 73-71, ο Νέντοβιτς -ο οποίος τελείωσε την αναμέτρηση με 20 πόντους- έβαλε τους «πράσινους» και πάλι μπροστά (73-74), για να φτάσει η διαφορά ακόμα και στους 3 πόντους (73-76), 4:48 λεπτά πριν από την ολοκλήρωση του αγώνα.

Βέβαια, η Εφές, που δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την απουσία του Παπαγιάννη στον μέγιστο βαθμό, πλήγωσε τον Παναθηναϊκό με το… ίδιο νόμισμα, δηλαδή πίσω από την γραμμή του τριπόντου.

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν αντέδρασε, αλλά ο Παναθηναϊκός βρήκε τις απαραίτητες απαντήσεις. Οι φιλοξενούμενοι ήταν μπροστά με 79-81, αλλά ο Μοερμάν με ένα τρίποντο από την γωνία, έκανε το 82-81 και ουσιαστικά χάρισε τη νίκη στην ομάδα του, καθώς οι «πράσινοι» δεν μπόρεσαν να ευστοχήσουν στο τελευταίο σουτ του αγώνα.

Δείτε το τρίποντο:

Τα δεκάλεπτα: 17-12, 39-42, 65-62, 82-81

Δείτε εδώ τα στατιστικά των δύο ομάδων

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News