Προμηθέας Πάτρας - ΠΑΟΚ 100-86: Τα παιδιά από την Πάτρα πανηγυρικά στο Final-4

Προμηθέας Πάτρας – ΠΑΟΚ 100-86: Ο Προμηθέας ήταν ισοπεδωτικός και παρότι τα… χρειάστηκε στην τελευταία περίοδο, διέλυσε τον ΠΑΟΚ στην Πάτρα, παίρνοντας αυτός το τελευταίο εισιτήριο για το Final-4 του Ηρακλείου.

Ο Προμηθέας ήταν ισοπεδωτικός και παρότι τα… χρειάστηκε στην τελευταία περίοδο, διέλυσε τον ΠΑΟΚ στην Πάτρα, παίρνοντας αυτός το τελευταίο εισιτήριο για το Final-4 του Ηρακλείου, 18-20 Φεβρουαρίου.

Ο τελευταίος προημιτελικός του Κυπέλλου Ελλάδας μπορεί να άργησε σχεδόν 40 μέρες, ελέω κορωνοϊού, αλλά ήταν ένας πραγματικός μονόλογος για τον Προμηθέα Πάτρας. Το τελικό 100-86 αποτυπώνει πλήρως την ευκολία με την οποία ήρθε η πρόκριση στο Final-4 για τους Πατρινούς, παρά την αντεπίθεση του ΠΑΟΚ στο τέλος της 3ης περιόδου.

Με κορυφαίους τους Αγραβάνη και Γκραντ που σκόραραν 27 και 24 αντίστοιχα, ο Προμηθέας προηγήθηκε με διαφορά 25 πόντων στο ημίχρονο, κάτι που δεν μπορούσε να ανατραπεί στα 20 λεπτά που ακολουθούσαν. Για τον ΠΑΟΚ, που έχασε και τον Τολιόπουλο στην 3η περίοδο με τραυματισμό, καλύτερος του παιχνιδιού ήταν ο Λαβ, ο οποίος ξύπνησε αργά και σκόραρε 17 πόντους, ενώ ο Τζόουνς προσέθεσε 15.

Φανταστικός Αγραβάνης και 7/13 τρίποντα

Ο ΠΑΟΚ είχε ένα… εκρηκτικό τρίλεπτο, παίρνοντας τα ηνία του αγώνα. Ο Τζόουνς πήρε τις πρώτες μονομαχίες με τον Γκραντ και ο Γιάνκοβιτς έπιασε δουλειά στο ποστ, δημιουργώντας το τρίποντο του Ντι Λίο για το προβάδισμα με 8-12. Ο Αγραβάνης και ο Γκραντ σάλπισαν την αντεπίθεση των Πατρινών, που βρήκαν πόντους στο ανοιχτό γήπεδο και έτρεξαν ένα σερί 11-0, για το 19-12. Η άμυνα του ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να σταματήσει τη δράση των αντιπάλων γκαρντ και με τον Προμηθέα να μετράει ήδη 4 επιθετικά ριμπάουντ, έκλεισε το δεκάλεπτο με 13 πόντους διαφορά (31-18).

Κάπου εκεί ο ΠΑΟΚ… αποσύρθηκε από το γήπεδο, αφού ούτε οι επιστροφές του ήταν ικανές να σταματήσουν τους αντιπάλους του. Οι Πατρινοί βρήκαν συνεχόμενους πόντους στο transition, ο Αγραβάνης συνέχισε να τελειώνει φάσεις από χαμηλά και όταν μπήκαν στην εξίσωση τα μακρινά σουτ των Γκίκα και Σίμπσον, το σκορ έφτασε στο 45-23 (στο 15′). Όσο και να προσπαθούσαν οι Τζόουνς και Γιάνκοβιτς επιθετικά, τα 7/13 τρίποντα του Προμηθέα κράτησαν ψηλά την τιμή του σκορ, με τον Προμηθέα να προηγείται 60-35 στο ημίχρονο.

Ως το -9 έφτασε ο ΠΑΟΚ

Οι παίκτες του Λυκογιάννη ήταν αυτοί που έπρεπε να αντιδράσουν στο δεύτερο μέρος. Η παρουσία του Τολιόπουλου έφερε ένα μικρό 5-0 σερί, αλλά ο ΠΑΟΚ χρειαζόταν κάτι πολύ πιο δραστικό, με τον Γκραντ να συνεχίζει να τον πληγώνει από χαμηλά. Ένα καλάθι του Γιάνκοβιτς έφερε τη διαφορά στους 16 (64-48) μετά από 25 λεπτά, αλλά ο Αγραβάνης είχε άμεση απάντηση από την περίμετρο, για να μην επιτρέψει στους Θεσσαλονικείς να πιστέψουν σε οτιδήποτε. Οι γηπεδούχοι σούταραν σταθερά με ποσοστό πάνω από 50% στο τρίποντο αλλά ο ΠΑΟΚ πλησίασε στο 78-62, με το φινάλε της 3ης περιόδου…

Ο Λυκογιάννης ζήτησε πίεση, τρέξιμο και τα μεγάλα σουτ από τους Τζόουνς και Μάντζαρη, αλλά και ένα λέι-απ του Λαβ στο transition, έκοψαν τη διαφορά στους 10 (81-71) με 7:30 για το φινάλε. Ήταν ξανά ο Αγραβάνης αυτός που… έβγαλε από τον πάγο την επίθεση του Προμηθέα, κερδίζοντας ένα φάουλ για τρεις βολές. Ωστόσο ο «δικέφαλος» με τον Λαβ μπροστάρη μείωσε ως τους 9 (86-77 με 4′ να απομένουν), αλλά τα πέντε φάουλ του Τζόουνς του στέρησαν ένα σημαντικό κομμάτι της δύναμής του για επιστροφή. Ο Άντριτς πέτυχε ένα ακόμα μεγάλο σουτ από την περίμετρο και το 93-79, τρία λεπτά πριν το φινάλε, ήταν η χαριστική βολή. Το 100-86 ήρθε εν τέλει εύκολα για τον Προμηθέα, αφού το μαξιλαράκι ασφαλείας των 25 πόντων στο πρώτο μέρος ήταν αρκετό. Οι Πατρινοί τσέκαραν τον εισιτήριο και θα βρουν στο Final-4 της Κρήτης τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ.

Στατιστικά του αγώνα εδώ

Τα δεκάλεπτα: 31-18, 60-35, 78-62, 100-86

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News