Περιστέρι - ΠΑΟΚ 68-67: Πήρε το «θρίλερ» με υπογραφή Μωραΐτη

Το Περιστέρι πήρε μία οριακή αλλά πολύ σημαντική νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ με 68-67 για την 18η αγωνιστική της Basket League, έχοντας λυτρωτή τον Μωραΐτη.

Μπορεί να προηγήθηκε με 14 πόντους στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, αλλά το Περιστέρι αγχώθηκε και χρειάστηκε να έχει ήρωα τον Μωραΐτη στο φινάλε. Ο γκαρντ του Περιστερίου σκόραρε συνολικά 12 πόντους, τους 5 στα τελευταία δύο λεπτά και με μία βολή χάρισε τη νίκη, έχοντας και 10 ασίστ και 6 ριμπάουντ. Ο Χρηστίδης προσέθεσε 11 και ο Σαλούστρος άλλους 10 για τους γηπεδούχους, που είδαν τον Τζόουνς να σκοράρει 15 στο τελευταίο του παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ αλλά να αποβάλλεται με πέντε φάουλ, 2:30 πριν το τέλος.

Ο αγώνας

Το Περιστέρι μπήκε πιο ζεστό στην αναμέτρηση, με δύο τρίποντα από Γκρέι και Χρυσικόπουλο και ισάριθμα καρφώματα από τον Μπράουν. Το αρχικό 10-4 όμως δεν ανάλογο αντίκτυπο στο παιχνίδι, με τον Λαβ να παίρνει από το… χέρι την επίθεση του ΠΑΟΚ και τους ασπρόμαυρους να τρέχουν σερί 0-11! Ο Τόμιτς προσπάθησε να ισορροπήσει επιθετικά με τον Γκίελο που χτύπησε στo close out, αλλά η ομάδα του Λυκογιάννη διατήρησε το προβάδισμα με 18-21 στο φινάλε της 1ης περιόδου.

Η αναρχία στο παρκέ έφερε αστοχία στο δεύτερο δεκάλεπτο, αλλά ο Πέτεγουεϊ με μία εντυπωσιακή φάση στο transition επανέφερε τους γηπεδούχους στο +3 (26-23 στο 15′). Ένα σερί που ξεκίνησε από το τρίποντο του Μωραΐτη και βοηθήθηκε από καλάθια στο transition, αλλά και το ποστάρισμα του Χρυσικόπουλου, έφερε το Περιστέρι στο 35-27, ένα λεπτό πριν το ημίχρονο, για να πάρει… φωτιά ο Σαλούστρος. Δύο μεγάλα σουτ του Έλληνα φόργουορντ (5/12 το Περιστέρι) σημείωσαν το 41-27 που ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά στο παιχνίδι ως τότε, με τον Γιάνκοβιτς να βάζει buzzer-beater (41-30) και να σταματά το αντίπαλο σερί, την ώρα που ο ΠΑΟΚ είχε… πνιγεί στην άμυνα του Περιστερίου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε άσχημα για τους πρίγκιπες της δυτικής όχθης. Φτάνοντας τα 10 λάθη το Περιστέρι έμεινε στο μηδέν για τέσσερα λεπτά, αλλά όλο αυτό το διάστημα ο ΠΑΟΚ σκόραρε μόλις ένα τρίποντο με τον Ντι Λίο και κατάφερε να μειώσει στους 8. Ένα νέο ξέσπασμα μόλις οι γηπεδούχοι ανέβασαν την ένταση της άμυνάς τους, έφερε τις τιμές της διαφοράς πάνω από τους 10 (53-41 στο 27′), αφού ξανά ο «δικέφαλος» ήταν εκτεθειμένος στο transition. Μωραΐτης και Χρηστίδης έστησαν το pick and roll και το Περιστέρι διατήρησε το 57-47 στο φινάλε του 3ου δεκαλέπτου, με τον Λυκογιάννη να επαναφέρει και τον φορτωμένο με 4 φάουλ Τζόουνς, μπας και βρει ένα σημείο αναφοράς στη ρακέτα.

Και πράγματι έτσι έγινε, αφού τα κενά απόδοσης για την ομάδα του Τόμιτς έδωσαν ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να μειώσει ακόμα παραπάνω, 57-52 με 8 λεπτά για το τέλος, χάρη σε ένα καλάθι του Τζόουνς. Τα τρίποντα στέρεψαν για το Περιστέρι και επτά σερί πόντοι του σέντερ της ομάδας της Θεσσαλονίκης διαμόρφωσαν το 57-61 (στο 35′). Με 2:30 για το φινάλε και τον ΠΑΟΚ να έχει +6, ο Τζόουνς αποβλήθηκε με πέντε φάουλ. Οι δύο ομάδες μπήκαν ισόπαλες στους 65 στο τελευταίο 1:30 λεπτό, αλλά ο Γκριν έβαλε ένα μεγάλο καλάθι πάνω σε άμυνα για το 65-67. Ο Μωραΐτης που ανέλαβε τις ευθύνες ισοφάρισε ξανά στους 67 και λίγο αργότερα έχασε το σουτ της νίκης αλλά ο Γκρέι μάζεψε το επιθετικό ριμπάουντ. Ο διεθνής γκαρντ πήγε ως το καλάθι και κέρδισε το φάουλ, βάζοντας τη μία βολή για το 68-67 με 2.1” να απομένουν. Ο Λαβ δεν μπόρεσε να σκοράρει στην απέλπιδα προσπάθεια του ΠΑΟΚ και το Περιστέρι αν και με άγχος στο φινάλε, πήρε έναν «τελικό» όπως τον χαρακτήρισε ο Τόμιτς.

Στατιστικά του αγώνα εδώ

Τα δεκάλεπτα: 18-21, 41-30, 57-47, 68-67

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News