Ιωνικός - ΠΑΟΚ 66-69: Δια πυρός και σιδήρου στη Νίκαια με ηγέτη τον Γκριν

Με τον Φιλ Γκριν να βάζει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του, ο ΠΑΟΚ «απέδρασε» από τη Νίκαια με νίκη 69-66 επί του Ιωνικού, σε εξ αναβολής αγώνα για την 11η αγωνιστική της Stoiximan Basket League.

Με τον Φιλ Γκριν να βάζει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του, ο ΠΑΟΚ «απέδρασε» από τη Νίκαια με νίκη 69-66 επί του Ιωνικού, σε εξ αναβολής αγώνα για την 11η αγωνιστική της Stoiximan Basket League.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» σημείωσε δέυτερη συναπτή εκτός έδρας νίκη μετά από αυτή στο Λαύριο και βελτίωσε το ρεκόρ του στο 6-7, την ώρα που ο Ιωνικός υποχώρησε στο 3-10 και εξακολουθεί να μάχεται για την παραμονή του στην κατηγορία.

Ο Φιλ Γκριν ήταν ο παίκτης που έγειρε οριστικά και αμετάκλητα την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας της Θεσσαλονίκης, όντας παράλληλα και ο πρώτος της σκόρερ με 18 πόντους και 5/6 τρίποντα. Ο Μάρβιν Τζόουνς συνέχισε τις υψηλές πτήσεις του έχοντας 17 πόντους, ενώ ο Ντμίτρι Ρίβερς ήταν αυτός που έδωσε την ώθηση στους νικητές στην τελική ευθεία, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 11 πόντους.

Από πλευράς Ιωνικού ξεχώρισε και σ’ αυτό το ματς ο Γιουτζίν Τζέρμαν με 22 πόντους και 5 ασίστ, με τον Κωστή Γόντικα να είναι επίσης θετικός με 12 πόντους και 12 ριμπάουντ.

 

Ο αγώνας

Οι Νικαιώτες έδειξαν ευθύς εξαρχής πρόθεση να ασκήσουν πίεση στην άμυνα και να κοντρολάρουν τον ρυθμό. Με γρήγορο 8-0 σερί σε λιγότερα από 4 αγωνιστικά λεπτά έδειξαν τα «δόντια» τους στους Θεσσαλονικείς. Το βαρύ πυροβολικό των γηπεδούχων, Τζέρμαν, μπήκε στην εξίσωση στο δεύτερο μισό της πρώτης περιόδου, η οποία ολοκληρώθηκε με τον Ιωνικό στα ηνία με +4 (19-15).

Οι «κυανόλευκοι» είχαν σταθερά το προβάδισμα και στη δεύτερη περίοδο, με αιχμή του δόρατος στην επίθεσή τους τα περιφερειακά σουτ και την ικανότητα του Γόντικα να τελειώνει φάσεις κοντά στο καλάθι. Η διαφορά έφτασε τους 13 πόντους στα μέσα της δεύτερης περιόδου (31-18) και ως την τελική ευθεία του πρώτου μισού ήταν άσειστη (35-23 στο 17′). Εντούτοις, ότι δεν κατάφερε ο ΠΑΟΚ νωρίτερα στην επίθεσή του, το κατάφερε στο τελευταίο τρίλεπτο, βάζοντας στο «σημάδι» τον Τζόουνς, ο οποίος έγραψε το επίλογο στο πρώτο ημίχρονο και ελάττωσε την τιμή της διαφοράς κάτω από τους 10 πόντους (40-31).

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ανέβασε την πίεσή του στην τρίτη περίοδο και την κεφαλαιοποίησε με μείωση της διαφοράς στους τέσσερις πόντους (44-40 στο 24′). Ο Τζέρμαν ανέλαβε εκ νέου δράση και με δέκα συναπτούς προσωπικούς πόντους μεγάλωσε και πάλι το εύρος της διαφοράς (54-45), αποκρούοντας αποτελεσματικά την πρώτη «ασπρόμαυρη» αντεπίθεση. Ο ΠΑΟΚ, όμως, βρήκε τον δικό του go-to-guy στον Γκριν, ο οποίος με προσωπικά καλάθια έφερε και πάλι τους φιλοξενούμενους πλησίον στους γηπεδούχους (54-51 στο 28′). Ο Λι, τελικά, διαμόρφωσε το ρευστό 56-52 με το οποίο ολοκληρώθηκε το δεκάλεπτο.

Ο Λαβ άνοιξε λογαριασμό στο σκοράρισμα στο πρώτο λεπτό της τέταρτης περιόδου και το έκανε σημειώνοντας… τετράποντο, με τους «ασπρόμαυρους» να εξαλείφουν ακολούθως το προβάδισμα των αντιπάλων τους και να προσπερνούν στο σκορ σε 58-59. Η νευρικότητα και η δυστοκία χαρακτήρισαν τις επιθέσεις των δύο ομάδων ως το 37ο λεπτό της αναμέτρησης, σημείο στο οποίο οι φιλοξενούμενοι ήταν μπροστά στο σκορ με προβάδισμα βραχείας κεφαλής με το σκορ κολλημένο στο 60-61. Ο Πάρκερ έδωσε τα ηνία στον Ιωνικό με 2/2 βολές στο 1’40” πριν από το φινάλε (62-61), αλλά ένα παλικαρίσιο καλάθι τους Ρίβερς στο 1’20” και ένα φτηνό λάθος του Γόντικα στο 1’03” έβαλε τον ΠΑΟΚ στο ακροτελεύτιο λεπτό με προβάδισμα ενός πόντου (62-63). Ο Ρίβερς έβαλε το dagger three στα 42″ και έδωσε αέρα τεσσάρων πόντων στην ομάδα της Θεσσαλονίκης (62-66), αλλά η γρήγορη απάντηση του Μόουζες στα 35″ άφησε ανοιχτή την… πόρτα για τους γηπεδούχους (64-66). Εντούτοις, ο τελευταίος λόγος ανήκε στον Γκριν, ο οποίος με τρίποντο στα 13″ «σφράγισε» τη νίκη της ομάδας του.

Τα δεκάλεπτα: 19-15, 40-31, 56-52, 66-69

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά των δύο ομάδων.

 

Τα highlights του αγώνα

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News