Τέιλορ Ρότσεστι στο sportday.gr: «Ξεχνάς την προσωπική σου ζωή πριν από ένα Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός»

Τέιλορ Ρότσεστι στο sportday.gr: Ο Τέιλορ Ρότσεστι μπορεί να φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού σε μία από τις πιο περίεργες χρονιές, αλλά θυμάται το μοναδικό ντέρμπι που έπαιξε κόντρα στον Παναθηναϊκό στην Ελλάδα και μιλάει από την Κίνα που βρίσκεται σήμερα στο sportday.gr.

Ο Τέιλορ Ρότσεστι μπορεί να φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού σε μία από τις πιο περίεργες χρονιές, αλλά θυμάται το μοναδικό ντέρμπι που έπαιξε στην Ελλάδα και μιλάει από την Κίνα που βρίσκεται σήμερα στο sportday.gr.

Ήταν 26 Οκτωβρίου του 2019 και ο Ολυμπιακός με τον Γκεστούτις Κεμζούρα στον πάγκο του, ψάχνει να λύσει ένα από τα πολλά προβλήματα του τότε ρόστερ, φέρνοντας τον Τέιλορ Ρότσεστι στο λιμάνι. Ο Αμερικανός ήρθε τότε στους «ερυθρολεύκους» για να βοηθήσει στον τομέα της δημιουργίας, αφού ο Σπανούλης είχε ήδη αρχίσει να μεγαλώνει και ο Γουέιντ Μπόλντουιν περνούσε κάτω από τον πήχη.

Πακέτο με τον Γουίλι Ριντ (έφυγε γρήγορα από την ομάδα) ο Ρότσεστι, μπορεί να μην είναι ο καλύτερος αμυντικός, αλλά δίνει ροή στην επίθεση του Ολυμπιακού με το που πατάει παρκέ και μένει στο ρόστερ ακόμα και μετά την έλευση του Γιώργου Μπαρτζώκα, που στρατολογεί τους Μπάικς και ΜακΚίσικ.

Βρισκόμενος πλέον στην Κίνα και την Τιανζίν, δεν έχει ξεχάσει την τέχνη της πάσας και του σκοραρίσματος, ακόμα και αν έχει… πατήσει τα 36 του χρόνια. Απέναντι στην Σαντόνγκ στις αρχές του μήνα ολοκληρώνει την αναμέτρηση με 38 πόντους και 9 ασίστ, ενώ ο μέσος όρος του βρίσκεται στους 22.5 με 6.3 τελικές πάσες ανά παιχνίδι.

«Κάθε χρόνο προσπαθώ να προσαρμόζω και να βελτιώνω το παιχνίδι μου. Είναι πολύ σημαντικό να προσέχεις το σώμα σου και να καταλαβαίνεις το παιχνίδι. Πάντοτε ήμουν ένας παίκτης που χρησιμοποιούσε το μυαλό του στο παρκέ και αυτό συνεχίζω να κάνω κάθε χρόνο. Προσπαθώ να παίζω έξυπνα και να μαθαίνω ακόμα περισσότερο το παιχνίδι στα 36 μου» αφού πρώτα έχει επισημάνει πως δεν καταφέρει να βρει κάποιο ελιξήριο νεότητας.

Ο Ρότσεστι δε μένει μόνο στο μπάσκετ. Στην παράλληλη σχέση του με το παρκέ, γράφει βιβλία. Προσπαθεί να κάνει τον κόσμο να δει με μία καλύτερη ματιά τη ζωή, κυκλοφορώντας το «A New 20/20 Vision», με μυστικά… αυτοβελτίωσης τα οποία βγήκαν στο φως τον Φεβρουάριο του 2021.

«Έχω πάθος να βοηθάω τους ανθρώπους και να βλέπω τον κόσμο με μία θετική ματιά. Το βιβλίο μου ενθαρρύνει τη θετικότητα και την ευτυχία για όλους. Χρησιμοποιώ μερικές από τις ταξιδιωτικές εμπειρίες και τη δική μου οπτική στη ζωή για να γινόμαστε όλοι όσο γίνεται καλύτεροι».

Όταν έκανε τις πρώτες εμφανίσεις-δηλώσεις του στην Euroleague, με τη φανέλα της Νίζνι το 2014, κατέκτησε το βραβείο «Αλφόνσο Φορντ». Ως πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης δεν αμελούσε ποτέ την πάσα, κάνοντας τον Παραχούτσκι χαρούμενο. Δεν είναι κάτι που βγαίνει αυθόρμητα στο παιχνίδι του, αφού η δέουσα προσοχή είναι στον στόχο της νίκης.

«Πριν γίνω επαγγελματίας ήμουν ένας pass-first πόιντ γκαρντ. Πάντοτε αγαπούσα τις ασίστ και μου άρεσε να διαβάζω το παιχνίδι και να παίρνω τη σωστή απόφαση. Ωστόσο δεν παίζω με την προοπτική να πασάρω ή να σκοράρω, απλά προσπαθώ να παίζω με πάθος για να κερδίζει η ομάδα μου».

Για το πρόσφατο ρεκόρ του Νικ Καλάθη και το αν ξεχωρίζει κάποιον από τους πασέρ που γνώρισε στην Ευρώπη προτιμά να μην πάρει ξεκάθαρη θέση.

«Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον από όσους έχουν αγωνιστεί στην Ευρώπη. Υπάρχουν πολλοί τρομεροί παίκτες στο κομμάτι αυτό και στην Ελλάδα είχατε μερικούς από τους κορυφαίους, όπως ο Καλάθης, ο Διαμαντίδης και ο Σπανούλης. Μάθαινα αρκετά πράγματα μελετώντας τους και παίζοντας δίπλα τους, κάτι που μου διευκόλυνε τη δική μου δουλειά και τον τρόπο να δημιουργώ για τους συμπαίκτες μου».

«Σέβομαι τον Μπαρτζώκα, χαραγμένο για πάντα στη μνήμη μου το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός»

Με την έλευση του Γιώργου Μπαρτζώκα τον χειμώνα του 2020, ο Ρότσεστι βλέπει την έλευση των Μπάικς και ΜακΚίσικ να του παίρνουν λίγο χρόνο, αλλά να αγωνίζονται για πολύ παιχνίδια, αφού ακολουθεί η διακοπή λόγω πανδημίας. Παρόλα αυτά από τον νυν προπονητή του Ολυμπιακού έχει να θυμάται τα καλύτερα, αφού το πάθος του να οδηγήσει την ομάδα στη νίκη του έκανε μεγάλη εντύπωση.

«Είναι ένας κόουτς με πάθος και εμπιστοσύνη στον εαυτό του αλλά και τον τρόπο παιχνιδιού του. Σέβομαι πολύ τους προπονητές που σου μαθαίνουν το παιχνίδι όπως το έχουν στο μυαλό τους και μεταδίδουν το πάθος τους στους παίκτες. Πάντοτε παλεύει για να κερδίσει ο κόουτς Μπαρτζώκας, είναι φανταστικός».

Στις 3 Μαρτίου του 2020 ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό για την 27η αγωνιστική της Euroleague και τον κερδίζει με 81-78, χάρη σε ένα σόου του νεοφερμένου Σακίλ ΜακΚίσικ. Ο Ρότσεστι δεν είναι πρωταγωνιστής στην ομάδα, αλλά σκοράρει 11 πόντους με 3/3 από την περίμετρο και το κλίμα του ντέρμπι μένει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη του.

«Τα ντέρμπι είναι τα καλύτερα παιχνίδια για εμένα. Έχω ζήσει και αυτό του Ερυθρού Αστέρα με την Παρτίζαν και του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό. Οι οπαδοί των ομάδων σε κάνουν να δίνεις όλο σου το είναι, να παίξεις με πάθος. Κάθε παίκτης μπορεί να ξεχάσει οτιδήποτε συμβαίνει στην προσωπική του ζωή και απλά να συγκεντρωθεί στο πώς θα φέρει τη νίκη όταν μιλάμε για τέτοια παιχνίδια, είναι πολύ ξεχωριστό το συναίσθημα. Ήταν πολύ διαφορετικό το ελληνικό ντέρμπι. Θα μιλάω για αυτά τα παιχνίδια σε όλη μου τη ζωή. Όταν σκέφτομαι τις αναμνήσεις μου από το μπάσκετ, πάντοτε θα θυμάμαι το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός».

 

Η συνύπαρξή του με τον Σπανούλη δε γινόταν με ευκολία στο παρκέ, αφού κάποιος θα έπρεπε να κρατάει τις ισορροπίες στην άμυνα. Το επιθετικό τους ταλέντο ωστόσο αδιαμφισβήτητο, με τον Ρότσεστι να τρέφει μεγάλο σεβασμό για τον τότε αρχηγό του, πιστεύοντας πως είναι ένας από τους καταλληλότερους στο να μεταλαμπαδεύσει τις… συνήθειές του στη νέα γενιά, μέσω της προπονητικής.

«Πιστεύω θα έχει βάλει στον εαυτό του τρομερή πίεση ο Σπανούλης για να γίνει ο τέλειος προπονητής. Κάποιοι παίκτες μπορεί να… φοβούνται να παίξουν για αυτόν. Αλλά όταν βρει την ευκαιρία θα δείξει τι πραγματικά αξίζει και από αυτό το πόστο. Θα γίνει σπουδαίος επειδή έχει ένα ιδιαίτερο μπασκετικό μυαλό. Ο Σπαν ξέρει πώς να παίξει για να κερδίσει και το πιο σημαντικό από όλα είναι πως έχει κάποιες καθημερινές συνήθειες στον τρόπο που δουλεύει οι οποίες αξίζει να περάσουν στις επόμενες γενιές».

Τέλος, για τη ζωή του στην Κίνα και τις σκέψεις του όσον αφορά την καριέρα του δεν έχει να πει πολλά, αφού κάθε μέρα είναι διαφορετική και πρέπει να την απολαμβάνει. Άλλωστε η οικογένεια για αυτόν είναι το παν και σε αυτό δίνει προτεραιότητα.

«Αντιμετωπίζω τη ζωή μου μέρα με τη μέρα. Το πιο σημαντικό κομμάτι για εμένα είναι να ζω με την οικογένειά μου. Οπότε με το τέλος της σεζόν θα περάσω χρόνο με τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου και θα δω τι είναι καλύτερο για εμάς».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News