Ολυμπιακός: Τα δεδομένα με τα 5+1 συμβόλαια που λήγουν το καλοκαίρι

Τι συμβαίνει με τα συμβόλαια που λήγουν στο τέλος της περιόδου για τον Ολυμπιακό…

Το τέλος του Final Four και η επιστροφή από το Βελιγράδι φέρνει τον Ολυμπιακό αντιμέτωπο πλέον με ένα μεγάλο «πρέπει», αυτό της επιστροφής στην κορυφή της Ελλάδας και την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Όσο πλησιάζουμε όμως στους τελικούς της Stoiximan Basket League, με τον Ολυμπιακό να μπαίνει στη μάχη των playoffs την Τετάρτη (25/5 – 19:30) κόντρα στο Περιστέρι, τόσο αυξάνεται και η συζήτηση για το ρόστερ από το οποίο θα αποτελείται η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα την επόμενη χρονιά.

Πακέτο με τις πρώτες ζέστες πριν το καλοκαίρι πηγαίνει και η μεταγραφολογία, με τον Ολυμπιακό να έχει 5+1 συμβόλαια, μίας και οι Βεζένκοφ, Φαλ ανανέωσαν πρόωρα, τα οποία ολοκληρώνονται μετά το τέλος της φετινής περιόδου. Άλλωστε και ο ίδιος ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για 2-3 προσθήκες που θα κάνουν ακόμα πιο δυνατή την ομάδα την επόμενη σεζόν, ενώ και οι Παναγιώτης, Γιώργος Αγγελόπουλος είναι πολύ ευχαριστημένοι από αυτό που είδαν στην πορεία μέχρι το Final Four, καθώς και τη σχέση που αναπτύχθηκε με τον κόσμο -ιδιαίτερα στο Βελιγράδι- θέλοντας να κάνουν κινήσεις που θα ανεβάσουν ακόμα περισσότερο το επίπεδο της ομάδας.

Το κοινό μυστικό με τον Γιώργο Πρίντεζη

Μετά και την αποθέωση που γνώρισε στο Βελιγράδι ο Γιώργος Πρίντεζης και τα δάκρυά του κατά την αποχώρηση, μοιάζει να μαρτύρησε ένα κοινό μυστικό, πως στο τέλος της χρονιάς αποχωρεί από την ενεργό δράση. Βεβαίως η απόφαση είναι καθαρά δική του και αν ο ίδιος ήθελε να συνεχίσει την καριέρα του ο Ολυμπιακός δε θα είχε κανένα πρόβλημα να τον δει να συνεχίζει, όμως η απόφαση φαίνεται πως είναι ειλημμένη.

Ο Ντόρσεϊ σκέφτεται το NBA με το φινάλε της σεζόν

Από τη στιγμή που υπέγραψε πέρσι το καλοκαίρι τα δεδομένα ήταν γνωστά. Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ θέλει να κάνει το βήμα για την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και αυτό αποτελεί την απόλυτη προτεραιότητά του ακόμα και σήμερα. Ωστόσο ο Ολυμπιακός είναι δεδομένο πως θέλει να τον κρατήσει και του χρόνου, αφού πέραν από την ποιότητά του, το ελληνικό του διαβατήριο βοηθά ακόμα πιο πολύ στην κατάρτιση του υπόλοιπου ρόστερ. Οι διερευνητικές επαφές των «ερυθρολεύκων» στα μέσα της σεζόν πήραν την απάντησή τους για συζήτηση μετά το καλοκαίρι και ο Τάιλερ παρότι είναι ευχαριστημένος με τον ρόλο του στην ομάδα αλλά και τη ζωή του, θα εξαντλήσει τις πιθανότητές του για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η γραμμή των ψηλών δε γίνεται να αλλάξει ολοκληρωτικά στον Ολυμπιακό

Ο Χασάν Μάρτιν είναι ομολογουμένως είναι μία περίεργη περίπτωση. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι δεδομένο πως στήριξε όσο το δυνατόν περισσότερο την περσινή του επιλογή ακόμα και τις μέρες, μέχρι τον Φεβρουάριο, που ο σέντερ των Πειραιωτών ήταν σκιά του εαυτού του μετά τις επεμβάσεις στο γόνατο. Η παρουσία του και τα καλά τελειώματά του κοντά στο καλάθι αλλά και η συνεργασία του με τον Σλούκα του δίνουν αρκετούς πόντους. Όσο και αν ανέβασε όμως την απόδοσή του το διάστημα που ακολούθησε, δείχνει ευπάθεια, κάτι που έγινε στη σειρά με τη Μονακό φανερό, αφήνοντας τον Φαλ να τραβήξει μεγάλο κουπί. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Ολυμπιακός δεν είναι απολύτως σίγουρος για την περίπτωσή του με τις πιθανότητες να παραμένουν μοιρασμένες προς το παρόν.

Τα άλλα δύο συμβόλαια που λήγουν το καλοκαίρι αφορούν επίσης τη frontline των «ερυθρολεύκων». Λιβιό Ζαν Σαρλ και Κουίνσι Έισι μένουν free agents με το που τελειώσει η κανονική περίοδος. Ο Γάλλος έμεινε φανερά πίσω στο rotation του Γιώργου Μπαρτζώκα λίγο πριν τα μέσα της σεζόν και μόνο σίγουρος δεν μπορεί να είναι πως του χρόνου θα παραμείνει κάτοικος Πειραιά. Όσο για τον Έισι, το ρίσκο του Ολυμπιακού με τον ερχομό του δε βγήκε αγωνιστικά, παρότι ο ίδιος έχει κολλήσει με τους συμπατριώτες του και την ομάδα στα αποδυτήρια. Ένα ακόμα δεδομένο όμως είναι πως ο Γιώργος Μπαρτζώκας που προανήγγειλε 2-3 προσθήκες δε θα θέλει να αλλάξει τα 4/6 της γραμμής των ψηλών του, αν θεωρηθεί δεδομένη και η αποχώρηση του Πρίντεζη.

Τυπική διαδικασία για τον Γιώργο Μπαρτζώκα

Και μιας και αναφερθήκαμε στον Γιώργο Μπαρτζώκα, ο Έλληνας κόουτς αστειεύτηκε στη συνέντευξη τύπου μετά τον μικρό τελικό πως κάνει σχέδια ενώ δεν έχει συμβόλαιο για του χρόνου, κάτι που όμως είναι τελείως τυπικό. Φυσικά άπαντες είναι ευχαριστημένοι με τον Μπαρτζώκα στην ομάδα και η επιβεβαίωση έρχεται διαρκώς από τον κόσμο, με αποκορύφωμα την αποθέωσή του στο Βελιγράδι, κάνοντας την ανανέωση του συμβολαίου του μία τυπική διαδικασία μετά το πέρας των τελικών της Basket League.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News