Ολυμπιακός: Πρόκριση – έπος και τώρα ραντεβού με την ιστορία στο… δεύτερο σπίτι του

Ναι, δεν είναι όνειρο, δεν είναι κάποιο παραμύθι επιστημονικής φαντασίας! Ο Ολυμπιακός, η υπέροχη ομάδα που έχτισαν οι αδελφοί Αγγελόπουλοι και ο Γιώργος Μπαρτζώκας επιστρέφει στα final four της Euroleague μετά από απίστευτη πρόκριση – θρίλερ επί της Μονακό με 94-88 στο φλεγόμενο ΣΕΦ. 

Όταν τον Απρίλιο του 2015 ο… Άγιος Γεώργιος Πρίντεζης έστελνε τον Ολυμπιακό στο φάιναλ φορ της Μαδρίτης με ένα από τα πλέον μυθικά τρίποντα που έχουν καταχωρηθεί στην βίβλο της Euroleague, οι «ερυθρόλευκοι» γνώριζαν ότι για να σηκώσουν την τέταρτη ευρωπαϊκή τους κούπα έπρεπε να παλέψουν με τη Ρεάλ, μέσα στο ίδιο της το σπίτι.

Όταν δύο χρόνια αργότερα, τον Απρίλιο του 2017 ο Ολυμπιακός «έλιωνε» την αντίσταση της Εφές στο πέμπτο παιχνίδι των playoffs και σφράγιζε το ταξίδι του για το «Σινάν Ερντέμ» της Κωνσταντινούπολης γνώριζε ότι ακόμη κι αν ξεπερνούσε το εμπόδιο της «πελάτισσας» ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στον τελικό θα τον περίμενε η Φενέρ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς μπροστά στο φανατικό κοινό της.

Μια βραδιά δικαίωσης για δύσκολες, ιστορικές και εξαιρετικά απαιτητικές αποφάσεις

Έχουν περάσει πέντε ολόκληρα χρόνια από την τελευταία φορά που ένα Final Four της Euroleague διεξήχθη σε ερυθρόλευκο φόντο. Πέντε χρόνια στα οποία ο οργανισμός του Ολυμπιακού κλήθηκε να λάβει δύσκολες, ιστορικές και εξαιρετικά απαιτητικές αποφάσεις που απαιτούσαν καρδιά, πίστη και κυρίως εμπιστοσύνη στην υλοποίησή τους.

Πέντε χρόνια των οποίων ο επίλογος έμοιαζε να ισοδυναμεί με τον πρόλογο ενός ξεχωριστού κεφαλαίου για τους «ερυθρόλευκους», το πρώτο της μετά Σπανούλη εποχής τους.

Ο Ολυμπιακός της καρδιάς, της θέλησης και της περηφάνιας

Κι εδώ και λίγα λεπτά, με τον Ολυμπιακό να ολοκληρώνει την τετράδα των φιναλίστ του Final Four δίπλα σε Εφές, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα μετά το θρίαμβο επί της Μονακό, το κεφάλαιο αυτό φαντάζει κεφάλαιο δικαίωσης, ηδονής και μεγάλης επιστροφής της ομάδας που εδώ και μια δεκαετία διδάσκει στο ευρωπαϊκό μπάσκετ τι θα πει καρδιά, θέληση και περηφάνια. Όπως το δίδαξε κι απόψε με την απίθανη επιστροφή της στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι σε μια Μονακό που απέδειξε στο φλεγόμενο ΣΕΦ πόσο εξαιρετική ομάδα είναι.

Υπάρχει, βέβαια, μια χαώδης διαφορά σε σχέση με τις τελευταίες δύο προκρίσεις των «ερυθρόλευκων» στην τελική τετράδα της διοργάνωσης. Το 2015 και το 2017 ο Ολυμπιακός ήταν ο φιλοξενούμενος του event. Τώρα θα υποδεχτεί τον Λάρκιν, τον Καλάθη και τον Ταβάρες ως οικοδεσπότης. Γιατί το διήμερο 19-21 Μαΐου το απόρθητο κάστρο του «Ειρήνης και Φιλίας» μετακομίζει… 1090 χιλιόμετρα βορειότερα, κουβαλώντας μαζί του τη δίψα, το πάθος και την εμπιστοσύνη με την οποία αγκάλιασε ολόκληρη τη σεζόν την υπέροχη ομάδα που δημιούργησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, από το τζάμπολ του εναρκτήριου παιχνιδιού της κανονικής περιόδου με την Μπασκόνια, μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο της μάχης με την Μονακό.

Το ηφαίστειο μετακομίζει από το Φάληρο και πάει… Βελιγράδι!

Μετακομίζει με την ίδια ηφαιστειογενή λάβα που βοήθησε την ομάδα να σταθεί στα πόδια της στον «τελικό της πρόκρισης», όταν όλα έμοιαζαν να χάνονται.

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να φιλοξενήσει το πρώτο Final Four της ιστορίας του στο οποίο θα είναι… γηπεδούχος! Μπροστά στο κοινό του, μπροστά στα «ερυθρόλευκα» αδέλφια του!

Το άξιζε πέρα ως πέρα, το πέτυχε με το σπαθί, τη μαγκιά και την καρδιά του και πλέον έφτασε η ώρα αυτή η υπέροχη παρέα του Σλούκα, του Γουόκαπ, του Φαλ, του Βεζένκοφ, του Παπανικολάου,  του Σακ Ατάκ και όλων των παιδιών του Πειραιά να απολαύσουν το νέκταρ της φετινής ονειρεμένης διαδρομής τους.

Και μην έχετε καμία αμφιβολία. Στο δικό τους Βελιγράδι, στο δεύτερο τους σπίτι, τα όνειρα δεν σταματούν στο ραντεβού του ημιτελικού με την κάτοχο του τίτλου Αναντολού Εφές του υπερηχητικού διδύμου Λάρκιν – Μίσιτς. Το αληθινό πάρτι, σκοπεύουν να το διοργανώσουν ανήμερα του εορτασμού της ονομαστικής γιορτής των δύο «υπαρχηγών» τους, στις 21 Μαΐου, του Κώστα Σλούκα και του Κώστα Παπανικολάου. Την βραδιά που ο «μεγάλος αρχηγός» Γιώργος Πρίντεζης, φιλοδοξεί να ζήσει την ομορφότερη στιγμή της απαράμιλλης καριέρας του!  

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News