ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ο Μάρτης... γδάρτης, η Μακάμπι και ο καταδικαστικός Γουίλμπεκιν

Euroleague: Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στο Τελ Αβίβ και ψάχνει ένα «διπλό» απέναντι στην Μακάμπι σταματώντας τον Γουίλμπεκιν, για να αφήσει παρακαταθήκη ενόψει του Μάρτη.

Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στο Τελ Αβίβ και ψάχνει ένα «διπλό» απέναντι στην Μακάμπι σταματώντας τον Γουίλμπεκιν, για να αφήσει παρακαταθήκη ενόψει του Μάρτη.

Για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού έχουμε μιλήσει επανειλημμενως, όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και σε μακροχρόνιο πλαίσιο. Ο Ολυμπιακός το βίωσε με τα 12 κρούσματα εντός της ομάδας και πλήρωσε αυτήν την αγωνιστική απραξία με τη βαριά ήττα στην Κωνσταντινούπολη από την Φενέρμπαχτσε.

Πέραν από τον ρυθμό που η ομάδα κλήθηκε να βρει ξανά μέσα στη σεζόν, μετά την 17ήμερη αποχή από παιχνίδια, υπάρχει πλέον και το ζήτημα του… προγράμματος.

Αναμενόμενα ο δεύτερος γύρος της EuroLeague θα έμοιαζε με «Survivor», αλλά το… βουνό που έχει να ανέβει τον Μάρτιο ο Ολυμπιακός, μετά και τον ορισμό του παιχνιδιού του απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας την Κυριακή 20 Μαρτίου, είναι τεράστιο.

Αν προσθέσει κανείς και τα παιχνίδια της Stoiximan Basket League, τα οποία δεν έχουν οριστεί σε ακριβή ημερομηνία, οι Πειραιώτες καλούνται να δώσουν 11 παιχνίδια σε 23 ημέρες τον Μάρτιο και τέσσερα παιχνίδια σε διάρκεια 6 ημερών.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων του Ολυμπιακού

  • 04 Μαρτίου: Μπάγερν Μονάχου – Ολυμπιακός
  • 06 Μαρτίου: *Ολυμπιακός – Ηρακλής
  • 08 Μαρτίου: Ολυμπιακός – Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης
  • 10 Μαρτίου: Άλμπα Βερολίνου – Ολυμπιακός
  • 15 Μαρτίου: Ζαλγκίρις Κάουνας – Ολυμπιακός
  • 17 Μαρτίου: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός
  • 19 Μαρτίου: *Ολυμπιακός – Περιστέρι
  • 20 Μαρτίου: Ολυμπιακός ΤΣΣΚΑ Μόσχας
  • 23 Μαρτίου: Μονακό – Ολυμπιακός
  • 25 Μαρτίου: Βιλερμπάν – Ολυμπιακός
  • 27 Μαρτίου: *ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

*Δεν έχουν οριστεί σε ακριβή ημερομηνία από τον ΕΣΑΚΕ

Το κομβικό παιχνίδι με την Μακάμπι

Για τους παραπάνω λόγους το παιχνίδι με την Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Ισραήλ είναι πέρα για πέρα κομβικό. Τόσο για τον ίδιο τον Ολυμπιακό, που θέλει να διατηρηθεί στη μάχη της 4άδας, αλλά και για να… βγάλει μία και καλή από τη μέση έναν αντίπαλο από την 8άδα.

Οι «ερυθρόλευκοι» ταξιδεύουν στο Τελ Αβίβ με στόχο μία εκτός έδρας νίκη, που πάντοτε είναι χρήσιμη, ειδικότερα τώρα που η EuroLeague έχει γίνει πιο «σκληρή» και απρόβλεπτη. Όσο περισσότερο χτίσει στον εντυπωσιακό του πρώτο γύρο ο Ολυμπιακός, τόσο πιο ήσυχος θα είναι στον γολγοθά του Μαρτίου. Η συσσωρευμένη κούραση εκείνων των ημερών θα μπορεί να δικαιολογήσει τυχόν «στραβοπατήματα» αν η ομάδα παραμείνει στα ψηλά του βαθμολογικού πίνακα μέχρι τότε.

Μην χάσει από τον Γουίλμπεκιν

Με τον διόσκουρό του Τάιλερ Ντόρσεϊ δεν τα πήγαν και πάρα πολύ καλά εκτελεστικά. Τη φετινή σεζόν ο Γουίλμπεκιν έχει βελτιώσει το ποσοστό του στο τρίποντο, από το τραγικό 32.8% της περσινής περιόδου στο 36.4%. Παρόλα αυτά είναι πολύ μακριά από την εξαιρετική σεζόν που πραγματοποίησε με τη φανέλα της Μακάμπι το 2019-20.

Ο Σφαιρόπουλος συνηθίζει να βασίζει την επίθεσή του σε έναν baller αλλά οι επιδόσεις του Γουίλμπεκιν φέτος είναι απογοητευτικές και πολλές φορές καταδικάζουν τους Ισραηλινούς. Βράδια σαν αυτό στη Γαλλία με 0/8 τρίποντα ή στη Μαδρίτη και στην Κωνσταντινούπολη με 1/6 και 1/8, έφεραν τη Μακάμπι προ τετελεσμένων. Δεν είναι και επιδόσεις που περιμένεις από έναν παίκτη με 27.31% USG%, δηλαδή αυτόν που διαχειρίζεται σχεδόν 3/10 κατοχές.

Αν συνυπολογίσει κάποιος και τα… προβλήματα που αντιμετωπίζει με το σύνολο ο Νάναλι, ο Ολυμπιακός μπορεί να περιορίσει τον Γουίλμπεκιν (και τις όποιες συνεργασίες του με τον Ρέινολντς) για να φύγει με ένα πολύ σημαντικό «διπλό» από το Ισραήλ, κόντρα στον πρώην προπονητή του, όσο σκληρά και αποφασιστικά αν βάζει το κορμί της η Μακάμπι στην άμυνα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News