ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ο Κώστας Σλούκας είναι ο εκλεκτός

Ο Ολυμπιακός πέρασε και από το ΟΑΚΑ, με τον Κώστα Σλούκα να αποτρέπει ένα deja vu, πραγματοποιώντας ηγετική εμφάνιση.

Το σώμα δεν μπορεί να ζήσει χωρίς το μυαλό. Ο Μορφέας προσπαθεί να εξηγήσει στον Νίο (κατά κόσμον Κίανου Ριβς) πως η αποστολή στο «Matrix» είναι επικίνδυνη και αν σκοτωθείς εκεί, πεθαίνεις και στην πραγματική σου ζωή. Το σώμα δεν μπορεί να ζήσει χωρίς το μυαλό! Ο Ολυμπιακός ήταν διαβασμένος απέναντι στη ζώνη και καταφανώς ανώτερος για 20 λεπτά του Παναθηναϊκού, αλλά το σώμα του παραδόθηκε στην πίεση του 3ου δεκαλέπτου. Οι πράσινοι μείωσαν στους τρεις και κάποιος έπρεπε να βάλει ένα μεγάλο σουτ. Κώστας Σλούκας, 46-52, το μυαλό επέστρεψε, το σώμα μπορεί να ανασάνει!

Ο Ολυμπιακός του πρώτου ημιχρόνου, μέχρι τουλάχιστον τα πρώτα 15 λεπτά, ήταν λες και βγήκε όντως από το Matrix. Σε αυτήν την εικονική πραγματικότητα οι «ερυθρόλευκοι» ήξεραν τι είχαν να αντιμετωπίσουν, έχοντας διαβάσει καλά το μάθημα του ΣΕΦ. Απέναντι στη ζώνη ήταν συνεπείς και έτοιμοι να την… ξεχαρβαλώσουν. Διάβασαν τις αδυναμίες της, επιτέθηκαν κάθετα, δημιούργησαν ελεύθερα γωνιαία τρίποντα και χρησιμοποίησαν ως σκαλοπάτι τον παίκτη από τη θέση «4» για να βρουν τα κενά.

Όταν τα σουτ έμπαιναν πήγαιναν τα πάντα εξαιρετικά. Ο Σλούκας χρειάστηκε να πατήσει νωρίς παρκέ, λόγω των δύο φάουλ του Γουόκαπ. Ο απολογισμός του ήταν 9 πόντοι σε 7 λεπτά, με 1/1 τρίποντο και 3/3 δίποντα! Τα σουτ μέσης απόστασης που τόσο ανάγκη είχε ο Ολυμπιακός για να επιτεθεί απέναντι στη ζώνη. Σταδιακά έβαζε και στο παιχνίδι και τον Χασάν Μάρτιν, βγάζοντάς τον φάτσα με το καλάθι. Επιθετικά δυσκολεύτηκε μόνο στο τέλος της δεύτερης περιόδου, που την πεντάδα αποτελούσαν οι ΜακΚίσικ, Παπανικολάου, Πρίντεζης, Χασάν Μάρτιν, αφού δεν υπήρχε η σταθερή απειλή για να ανοίξει την άμυνα από την περίμετρο.

Όταν επέστρεψε στο παρκέ, στην 3η περίοδο, έπρεπε να αποτρέψει ένα déjà-vu για τους «ερυθρολεύκους». Οι διψήφιες διαφορές έδωσαν τη θέση τους στο 44 και λίγο αργότερα στο 46-49! Ο Ολυμπιακός είχε 0/8 μετά το αρχικό 7/20 από το τρίποντο και όλα θύμιζαν ΣΕΦ, με την πίεση να βαραίνει τους ώμους. Ένα σουτ από τις 45 μοίρες «σπάει το ρόδι» και επαναφέρει την τάξη. Ένα ακόμα 1:27 πριν το φινάλε είναι αυτό που βάζει φαρδιά πλατιά την υπογραφή για το 61-77, η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

Ο ΜακΚίσικ έφερε από τον πάγκο το απρόβλεπτο στοιχείο, ο Βεζένκοφ είναι σταθερά ένας εκ των κορυφαίων του Ολυμπιακού. Όμως οι 16 πόντοι, συνεπικουρούμενοι των 6 ασίστ του Σλούκα, είναι όλα όσα οι Πειραιώτες χρειαζόταν για να αποτινάξουν από πάνω τους τα… φαντάσματα, έχοντας δίπλα του στρατιώτες που μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά ανα πάσα στιγμή.

Όπλα, πολλά όπλα! Αυτήν τη φράση ξεστόμισε ο Νίο οταν κατάλαβε πως είναι ο εκλεκτός και πήγε να σώσει τον Μορφέα τον οποίον είχαν απαγάγει. Ο Σλούκας τα όπλα τα χει γύρω του και είναι αυτός που καλείται να τους… πυροδοτεί κάθε φορά. Δεν έχει πιάσει ακόμα το πικ της απόδοσής του, όσον αφορά τη σταθερότητα, όμως στα μεγάλα παιχνίδια είναι ο άνθρωπος που θα πάρει την ευθύνη. Άλλωστε για αυτά γύρισε στο λιμάνι ως ο go to guy. Παιχνίδια όπως με την Μπαρτσελόνα, τη Φενέρ, τον Παναθηναϊκό, ανεξαρτήτως έκβασης, θα δεις αυτόν με την μπάλα στα χέρια στο φινάλε.

Γιατί ο Σλούκας είναι το μυαλό, χωρίς το οποίο ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να ζήσει…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News