Ολυμπιακός: Ο Χολ, ο Ντόρσεϊ και οι... φτιαγμένοι Αγγελόπουλοι

Ολυμπιακός: Ο Χολ, ο Ντόρσεϊ και οι… φτιαγμένοι Αγγελόπουλοι και ετοιμάζουν «βόμβες» για μια ομάδα που θα βρεθεί και του χρόνου στο Final Four της Euroleague

Ο Ολυμπιακός πήρε το εισιτήριο για το Βελιγράδι, επιστρέφοντας έτσι σε φάιναλ-φορ μετά από πέντε χρόνια. Το βασικότερο, όμως, για την ομάδα του Πειραιά είναι ότι έχει επιστρέψει για τα καλά στη κανονικότητα. Σε όλους τους τομείς. Είναι ένα τεράστιο κλαμπ, που πλέον ξανά λειτουργεί με αρχή, μέση και τέλος. Γιατί η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια είχε την παρένθεσή του. Είναι άλλωστε κάτι, που όλοι το έβλεπαν με γυμνό μάτι.

·       Ο Ολυμπιακός δεν έχει το καλύτερο ρόστερ του φάιναλ-φορ, έχει, όμως, άλλα στοιχεία, που μπορούν να τον οδηγήσουν στη κορυφή της Ευρωλίγκας για τέταρτη φορά. Αλλωστε, τουλάχιστον για τα αμέσως επόμενα χρόνια, δεν θα μπορεί να έχει πολύ ακριβό ρόστερ. Γιατί έτσι είναι τα δεδομένα της οικονομίας, έτσι είναι η κατάσταση στην Ελλάδα και βέβαια ομάδες, που στην Ευρωλίγκα έχουν τεράστια μπάτζετ, σίγουρα δεν τα φτιάχνουν μόνο από τις τσέπες των ιδιακτητών τους. Κάθε άλλο θα λέγαμε.

Ο Ολυμπιακός, ο Ντόρσεϊ και το μεγάλο ερωτηματικό

·       Για την επόμενη χρονιά, πάντως, ο Ολυμπιακός έχει ήδη έναν πολύ ισχυρό κορμό, που έχει να κάνει βασικά με Ουόκαπ, Σλούκα, ΜακΚίσικ, Παπανικολάου, Βεζένκοφ και Φαλ. Είναι έξι παίκτες εξαιρετικού επιπέδου, είναι έξι σταθερές, που δεν θα είναι πολύ δύσκολο να τις πλαισιώσεις. Όλα δείχνουν ότι το καλοκαίρι, που μας έρχεται, θα γίνουν 3-4 ποιοτικές προσθήκες, ανάλογα, βέβαια, και τι θα γίνει με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ. Ο ομογενής γκαρντ θέλει να δοκιμάσει την επιστροφή του στο ΝΒΑ και πολύ δύσκολα θα αποσύρει την επιθυμία του. Δεν είναι, όμως, και σίγουρο ότι μπορεί να επιστρέψει στο ΝΒΑ. Για τους «ερυθρόλευκους» σε αυτό το θέμα υπάρχουν σημαντικά ερωτήματα. Πόσο θα διαρκέσει αυτή η διαδικασία του Ντόρσεϊ; Πόσο θα μπορέσει να τον περιμένει ο Ολυμπιακός; Και δεν είναι ένας παίκτης συμπληρωματικός. Είναι βασικός, που πιάνει σημαντικό μέρος του μπάτζετ με το υψηλό του συμβόλαιο, ενώ είναι και Ελληνας.

Ο Χολ και οι μεταγραφές με άρωμα Ευρωλίγκας

·       Ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων στην τρέχουσα Ευρωλίγκα και στο πρωτάθλημα, το καλοκαίρι θα αναζητηθεί και ένας ψηλός πρώτης γραμμής και ήδη μάλιστα γράφτηκε το όνομα του Ντόντα Χολ της Μονακό. Η λογική λέει ότι οι μεταγραφές, που θα γίνουν, θα έχουν άρωμα Ευρωλίγκας, όπως έγινε φέτος με Ουόκαπ, Φαλ, Ντόρσεϊ, αλλά και Εϊσι, παρότι ο τελευταίος δεν βγήκε. Δύσκολα, δηλαδή, ο Ολυμπιακός θα πάει σε περιπτώσεις Χάρισον και Ελις, παικτών, δηλαδή, με παρουσία σε μικρότερες διοργανώσεις. Εκτός αν πρόκειται για κάτι εξαιρετικό, όπως εξελίχθηκε η περίπτωση του Σακίελ ΜακΚίσικ, που πήγε από το… πουθενά στον Ολυμπιακό και έχει εξελιχθεί σε σημαντικό παράγοντα της ομάδας.

·       Αν και είναι ακόμη νωρίς, δύσκολα οι Αγγελόπουλοι θα πάνε το καλοκαίρι σε υπέρβαση στο μπάτζετ. Τα αδέλφια είναι… φτιαγμένα από την εξέλιξη της ομάδας, είναι δεδομένο ότι θα επιχειρήσουν με εξαιρετικά στοχευμένες κινήσεις και οικονομικές υπερβάσεις να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο το ήδη εξαιρετικό ρόστερ, αλλά δεν θα κάνουν τρέλες που θα απειλήσουν να γκρεμίσουν τα γερά θεμέλια που είναι χτισμένα ολόκληρο το «ερυθρόλευκο» οικοδόμημα. Δεν χρειάζεται άλλωστε από την στιγμή, που και στο παρελθόν, αλλά και τώρα τα καταφέρνουν με λογικές και στοχευμένες κινήσεις. Αύξηση μπορεί να γίνει στον προϋπολογισμό, όχι, όμως, όπως αναφέραμε, κάτι συνταρακτικό.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News