Ολυμπιακός: Ο Γιώργος Πρίντεζης απέδειξε πως υπάρχουν παιχνίδια που παίζονται... με την καρδιά

Ολυμπιακός: Ο Γιώργος Πρίντεζης απέδειξε πως υπάρχουν παιχνίδια που παίζονται… με την καρδιά, «σκοτώνοντας» τη Μονακό με την οικονομική του παρουσία στα 13 λεπτά του πρώτου αγώνα για τα playoffs της Euroleague στο ΣΕΦ!

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε της Μονακό το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης, με τον Γιώργο Πρίντεζη να βάζει την… υπογραφή με τον δικό του τρόπο!

Ο Γιώργος Πρίντεζης λίγο πριν το ξεκίνημα του πρώτου προημιτελικού με τη Μονακό κατευθύνεται προς τις court seats του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, για να χαιρετήσει τον Βασίλη Σπανούλη. Λες και η ζωντανή ιστορία του Ολυμπιακού έκλεισε το μάτι μπροστά στο αβυσσαλέα θορυβώδες «ερυθρόλευκο» κοινό που κατέκλυσε το Φαληρικό γήπεδο.

Δύο ώρες αργότερα ο Βασίλης Σπανούλης σίγουρα θα ήταν περήφανος για ό,τι είδε στο παρκέ, για τον Σλούκα που είναι ο τρόπον τινά διάδοχός του, τον Γουόκαπ που «κατάπιε» τον Τζέιμς, τον ΜακΚίσικ που παραλίγο να σπάσει μία μπασκέτα όταν κάρφωνε με μανία αλλά και τον Πρίντεζη, πάνω από όλα τον Γιώργο Πρίντεζη.

Αυτή η ομάδα είναι η κληρονομιά του Kill-Bill, αφού την επανέφερε στις κορυφές όντας μπροστάρης από το 2011 και έπειτα, έχοντας πάντοτε δίπλα του τον πιστό μπασκετικό του σύντροφο. Το βράδυ της 20ης Απριλίου δε χρειάστηκε να του βγάλει κάποια ασίστ, όπως στην Πόλη.

Την τελευταία του, άλλωστε, την έλαβε το καλοκαίρι, όταν και πήρε τον ρόλο του Βασίλη στα αποδυτήρια, μετά την απόσυρσή του. Τον ρόλο του συμπαίκτη που καθοδηγεί, νουθετεί και δείχνει τον δρόμο αφού στην πλάτη του έχει χαραγμένα όλα τα γαλόνια, τα οποία επί σχεδόν μία επταετία τον τοποθετούσαν στην κορυφή της λίστας των καλύτερων φόργουορντ της Ευρώπης.

Μπροστά στα μάτια του Σπανούλη δε θα επέτρεπε σε κανέναν να φύγει αλώβητος. Τα σκάρτα δέκα λεπτά που αγωνίζεται τη φετινή σεζόν δεν τον κατατάσσουν στους πρωταγωνιστές με βάση τα νούμερα, αλλά αποφάσισε να σκίσει τα χαρτιά και τα πεπραγμένα τόσων μηνών. Εδώ είναι playoffs και ξεχωρίζουν όσοι έχουν πυρακτωμένη καρδιά στα στήθια τους. Οι υπόλοιποι θα δειλιάσουν, κάποιοι θα φανούν μικρότεροι των περιστάσεων, λίγοι, όχι όμως αυτός!

Ο 37χρονος Πρίντεζης δεν είναι εδώ απλώς για να σέρνει τις αναμνήσεις του παρελθόντος. Κατά την παρουσίαση των ομάδων, κάθε φορά το άκουσμα του δικού του ονόματος καταγράφει τα περισσότερα ντεσιμπέλ από χειροκρότημα. Απέναντι στη Μονακό, με την απουσία της τελευταίας στιγμής του Χασάν Μάρτιν, ο Λιβιό μετατοπίστηκε στο «5» και εκείνος βρήκε περισσότερο χρόνο (13:20) στο παρκέ.

Ο Πρίντεζης έκανε στην άκρη και βγήκε μπροστά ο… Γιώργος, με την αλεγρία ενός εφήβου που παίζει για να ευχαριστηθεί το παιχνίδι. Πεταχτάρι σε κίνηση με το αριστερό, δύο ελεύθερα τρίποντα και συνολικά 12 πόντοι χωρίς να χάσει προσπάθεια για σουτ, πιστοποιώντας πως ακόμα και σήμερα σε αυτούς τους ρυθμούς, υπάρχουν παιχνίδια που παίζονται με την καρδιά, όχι τα πόδια.

Είτε ο Ολυμπιακός προκριθεί από τη σειρά με τη Μονακό, είτε όχι, τα παιχνίδια αυτά στο ΣΕΦ είναι πιθανό να αποτελέσουν τις ακροτελεύτιες παραστάσεις του μπροστά στο κοινό που τον αγάπησε όπως κανέναν άλλον, πρώτα από όλα για τον σεβασμό που έδειξε στη φανέλα και τον τρόπο που την τίμησε ανά τα χρόνια και μετέπειτα για το αγωνιστικό κομμάτι. Μόνο ο ίδιος γνωρίζει αν στο φινάλε της χρονιάς έχει έρθει το δικό του πλήρωμα του χρόνου.

Αν θα φορέσει τα… πολιτικά του και πάει καθίσει δίπλα στον άλλοτε διόσκουρό του στο παρκέ, καμαρώνοντας για το κληροδότημά τους στις επόμενες γενιές. Μέχρι τότε όμως το ΣΕΦ θα δονείται στο άκουσμα του ονόματός του και θα πάλλεται στον ρυθμό που ορίζει το πεταχτάρι του, κάνοντας εκατομμύρια καρδιές να συντονίζουν τους χτύπους τους από τον Πειραιά ως το… Βελιγράδι!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News