ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ο απεγνωσμένος Σλούκας φωνάζει για... βοήθεια

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ο Ολυμπιακός έζησε το δικό του déjà vu στο Τελ Αβίβ από την Μακάμπι, μετά την ήττα στην Κωνσταντινούπολη από τη Φενέρμπαχτσε, με τους γκαρντ του -πλην Κώστα Σλούκα- να περνούν κάτω από τον πήχη…

Ο Ολυμπιακός έζησε το δικό του déjà vu στο Τελ Αβίβ από την Μακάμπι, μετά την ήττα στην Κωνσταντινούπολη από τη Φενέρμπαχτσε.

Η τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός πάτησε τα παρκέ της EuroLeague για το 2021, ήταν αυτή στο ΟΑΚΑ και τη μεγάλη επικράτηση απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο! Μετά την 17ήμερη αγωνιστική απραξία λόγω κορωνοϊού, παρουσιάζεται προφανώς ανέτοιμος αλλά και… ανώριμος στις αποφάσεις του, όντας έρμαιο στις ορέξεις των Τούρκων και των Ισραηλινών.

Και αν στην Κωνσταντινούπολη υπήρχε η δικαιολογημένη καθίζηση στο δεύτερο ημίχρονο, το ρεζερβουάρ άδειασε απέναντι στην Μακάμπι αναίτια, αφού η ομάδα του Σφαιρόπουλου ήταν αυτή που είχε να αγωνιστεί 17 ημέρες! Στα 16 λάθη με αντίπαλο την Φενέρμπαχτσε, προστέθηκαν άλλα 15 και οι… παθογένειες της άμυνας όχι απλά μειώθηκαν αλλά πολλαπλασιάστηκαν.

Ναι, ο Ολυμπιακός «πληγώθηκε» αφάνταστα από το ποστάρισμα των παικτών της Μακάμπι, όχι μόνο από τον Ζίζιτς. Οι Ισραηλινοί στόχευσαν με αυτόν τον σκοπό κάθε αλλαγή της άμυνας των «ερυθρολεύκων» και πήραν το μέγιστο από το pick and roll του ψηλού τους, αφού η περιφερειακή άμυνα ήταν απούσα. Κανείς γκαρντ δεν πίεζε την μπάλα, με αποτέλεσμα οι Έβανς και Γουίλμπεκιν να έχουν καθαρές αποφάσεις και να «σκοτώνουν» τους Πειραιώτες.

Τα πεπραγμένα των Ντόρσεϊ, Γουόκαπ, Λαρεντζάκη

Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός ήταν στο παιχνίδι για 20 λεπτά, τόσο στην Πόλη, όσο και στο Τελ Αβίβ και αυτό γιατί μέχρι εκεί άντεξε η επίθεσή του. Όταν αυτή σταμάτησε να λειτουργεί, οι πόντοι στο transition που δέχτηκε, απότοκο των ολέθριων επιλογών και λαθών του, έδωσαν τέλος σε κάθε ελπίδα για «διπλό». Οι Ντόρσεϊ και Γουόκαπ ξεκίνησαν με ισχνή παρουσία, αλλά η είσοδος του Σλούκα έδωσε ξανά πνοή στην επίθεσή του. Ένα λεπτό μετά την είσοδό του μέτρησε 2 ασίστ, ενώ έφτασε τις 7 στο φινάλε με 14 πόντους.

Όμως οι «βοηθοί» του περνάν κάτω από τον πήχη σταθερά το τελευταίο διάστημα. Ο Λαρεντζάκης ήταν ο άνθρωπος που με την ενέργειά του κρατούσε την 2nd unit σε υψηλή ένταση στην άμυνα και με το μακρινό του σουτ έδινε ανάσες στην επίθεση. Όχι μόνο μετράει 0/12 τρίποντα σε τρία σερί παιχνίδια, αλλά οι επιλογές του είναι αμφισβητήσιμες. Ο Γουόκαπ δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού να μείνει μπροστά από τα γκαρντ της Μακάμπι στο pick and roll, ενώ στην EuroLeague γίνεται στόχος με το πενιχρό 21.3% από το τρίποντο, όταν οι αντίπαλες άμυνες του δίνουν το σουτ.

Ο Ντόρσεϊ έδινε τη μία μπάλα πίσω από την άλλη σε κυανοκίτρινες φανέλες στην Κωνσταντινούπολη (7 λάθη), ενώ κόντρα στην… πρώην Μακάμπι σκόραρε όταν το παιχνίδι είχε τελειώσει, πνιγμένος εντελώς στην πίεση των αντιπάλων του.

Ο Ολυμπιακός δε χάθηκε με τις δύο συνεχόμενες εκτός έδρας ήττες, αλλά θα χρειαστεί να επιστρέψει γρήγορα στις καλές εμφανίσεις αν θέλει να μην πέσει από το τρένο της 8άδας. Η επίσκεψη του Ερυθρού Αστέρα στο ΣΕΦ την επόμενη Πέμπτη είναι μια καλή ευκαιρία για νέο ξεκίνημα, παρότι στο Φαληρικό γήπεδο θα βρίσκονται μόλις 1.000 φίλοι της ομάδας. Άλλωστε οι εκτός έδρας νίκες του Ολυμπιακού απέναντι στους άμεσους ανταγωνιστές για το πλεονέκτημα (Μιλάνο και Ούνικς) αποτελούν ισχυρή παρακαταθήκη, όμως ο Μάρτιος που έρχεται αναμένεται «καυτός» και η ομάδα του Μπαρτζώκα πρέπει να… μαγειρέψει πριν πεινάσει.

Όμως ο Σλούκας δεν μπορεί να τραβήξει μόνος του το κάρο και χρειάζεται τους παρτενέρ του που τον είχαν κρατήσει ψηλά όλον αυτόν τον καιρό!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News