Ολυμπιακός: Να γίνει ο Αταμάν... Τεόντοσιτς!

Ολυμπιακός: Να γίνει ο Αταμάν… Τεόντοσιτς! Το πάθημα του Μίλος Τεόντοσιτς πριν από μια δεκαετία και ο προπονητής της Εφές που συνεχίζει να… προκαλεί ενόψει του ημιτελικού του Βελιγραδίου για το Final Four της Euroleague!

Ο Εργκίν Αταμάν έκανε άλλη μία δήλωση, χτίζοντας κλίμα για τον ημιτελικό της 19ης Μαΐου στο Βελιγράδι, μεταξύ της πρωταθλήτριας Ευρώπης Εφές και του Ολυμπιακού.

Ο προπονητής που οδήγησε την Εφές στην κορυφή της Ευρώπης δε σταματά όλη τη σεζόν να περηφανεύεται για τα κατορθώματά του, καθώς και να δείχνει την πίστη του πως η ομάδα του θα πετύχει ξανά.

Ποιος ξεχνάει άλλωστε το… σόου του στην Βαρκελώνη, όταν αποβλήθηκε και τον αποδοκίμαζε όλο το «Παλαού». Ο ίδιος σήκωσε τα χέρια και φώναζε «εγώ κέρδισα τον τίτλο», θυμίζοντας στους Καταλανούς τον τελικό του 2021.

 

Σε συνέχεια αυτών, με τη σειρά της Εφές και της Αρμάνι στο 2-1, ο Αταμάν δήλωνε πως απέχει τρεις νίκες από το repeat και θα το πετύχει με την ομάδα του.

Προς το παρόν πέτυχε τη μία από τις τρεις που χρειάζεται και για να φτάσει ξανά στον τελικό, όπως έκανε δύο συνεχόμενες (με τη διακοπή της πανδημίας ενδιάμεσα) φορές με την Εφές, καλείται να αποκλείσει τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» συνεχίζουν να κρατάνε χαμηλά, όπως θα έπρεπε, τους τόνους ενώ ο Τούρκος προπονητής δεν είναι διατεθειμένος να ακολουθήσει την ίδια… τακτική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αναντολού Εφές: Ο Αταμάν «δείχνει» τις γροθιές του σε 15 χιλιάδες οπαδούς του Ολυμπιακού

Στην media day της Εφές πριν το Final Four, δήλωσε πως δεν τον επηρεάζουν οι 10-15 χιλιάδες οπαδοί του Ολυμπιακού, που θα κάνουν την «Stark Arena» δεύτερο… ΣΕΦ. Δεν έχει κανέναν σκοπό να ρίξει τους τόνους ο Αταμάν, πιστεύοντας στην ομάδα του, κάτι που όμως έχει επαναληφθεί στο παρελθόν από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με τα αποτελέσματα… γνωστά

Η εκδίκηση των Ρώσων και η απάντηση του Ολυμπιακού και το… μάθημα του Αταμάν

Με την ανατροπή της Κωνσταντινούπολης νωπή στις μνήμες όλων, έναν χρόνο αργότερα στο Λονδίνο τα πάντα έμοιαζαν διαφορετικά. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν είχε πλέον τον Καζλάουσκας, αλλά τον Ετόρε Μεσίνα στον πάγκο.

Οι Ρώσοι ένιωθαν πως έπρεπε να… εκδικηθούν για το κάζο του τελικού του 2012 και την χαμένη τους ευκαιρία από το +19. Πριν τον ημιτελικό του Λονδίνου οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ δήλωναν έτοιμοι για την εκδίκηση, ενώ όλοι περίμεναν να δουν τι ακριβώς θα κάνει ο Μεσίνα για να σταματήσει τον Σπανούλη.

Εν τέλει τίποτα από ολα αυτά δεν έγινε, ο Σπανούλης σκόραρε μεν μόλις 8 πόντους, όμως ο Ολυμπιακός «στραγγάλισε» την ΤΣΣΚΑ (69-52) του Μίλος Τεόντοσιτς (έμεινε στους 5 πόντους), χτίζοντας σιγά σιγά τον… μύθο του στα Final Four απέναντι στην «αρκούδα».

Το πάθημα των Ρώσων δεν έγινε μάθημα στον Αταμάν, την ώρα που ο Μπαρτζώκας αναφέρει πως ο Ολυμπιακός θα είναι έτοιμος πνευματικά και σωματικά να «παλέψει» ως το τέλος σε αυτόν τον ημιτελικό!

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News