Ολυμπιακός: Μονακό δεν είναι μόνο ο Μάικ Τζέιμς και επιβεβαιώθηκε στο ΣΕΦ

Ο Ολυμπιακός είδε τη Μονακό από την καλή και από την… ανάποδη, αφού μετά την εντυπωσιακή πρεμιέρα στα playoffs, οι Μονεγάσκοι ήρθαν και πήραν την εκδίκησή τους, 46 ώρες αργότερα στο «καυτό» ΣΕΦ και έχουν την ευκαιρία να βρεθούν σε Final-4, στην παρθενική τους παρουσία στη διοργάνωση αν κερδίσουν δύο φορές στη Γαλλία.

Βεβαίως όχι μόνο εγκλώβισαν τον Ολυμπιακό σε άμυνα και επίθεση, αλλά του πιστοποίησαν πως δεν είναι απλά η ομάδα του Μάικ Τζέιμς, όπως μας είχαν δείξει φυσικά και σε όλο αυτό το διάστημα του δευτέρου γύρου που πραγματοποίησαν σπουδαίο ντεμαράζ.

Φυσικά και ο Μάικ Τζέιμς ήταν εντυπωσιακός με τους 23 πόντους του (2 στο ημίχρονο) αφήνοντας όμως το παιχνίδι να έρθει προς αυτόν.

Ο πρώην γκαρντ του Παναθηναϊκού πήρε τα ηνία της ομάδας του και είπε βροντερό «όχι» στον Ολυμπιακό, δείχνοντάς του πως το συγκεκριμένο παιχνίδι δε θα γυρίσει ό,τι και να κάνουν οι Πειραιώτες, πετυχαίνοντας 5/8 τρίποντα, το ένα πιο καθοριστικό από το άλλο στο δεύτερο μέρος.

Η Μονακό είναι και ο Ουατάρα με τον Λι

Ο Άλφα Ντιαλό δέχθηκε ένα χτύπημα στο πρώτο παιχνίδι της σειράς και ο Ομπράντοβιτς τον περιόρισε στο rotation του δευτέρου. Ο κόουτς της Μονακό έψαξε τρόπο να απαντήσει στο κυνηγητό και το… ξύλο του Ολυμπιακού με το ίδιο νόμισμα και για αυτό ο Ουατάρα αναβαθμίστηκε σε starter, αναλαμβάνοντας να πιέσει την μπάλα από το ξεκίνημα του αγώνα.

Ο φόργουορντ της Μονακό όχι μόνο δικαίωσε τον Ομπράντοβιτς για τον ρόλο του, αλλά ευστόχησε και σε δύο τρίποντα που δοκίμασε από τη γωνία, ανοίγοντας το γήπεδο και… καρφώνοντας το μαχαίρι πιο βαθιά στην καρδιά του Ολυμπιακού.

Φυσικά στον τομέα της πίεσης στην πρώτη γραμμή, καθοριστικός είναι ο… καθηγητής του είδους, Πάρις Λι. Πέραν από το «κουφό» τρίποντο που πέτυχε αυτός ο δαιμόνιος γκαρντ, συνέχισε να μπαίνει στα πόδια των γκαρντ των «ερυθρολεύκων» πιέζοντας την μπάλα.

Οι Πειραιώτες έχασαν το καθαρό μυαλό του πρώτου αγώνα και σταδιακά τον έλεγχο του παιχνιδιού

Η Μονακό είναι και ο Μπέικον με τον Άντζουσιτς

Από πολύ νωρίς ο Ομπράντοβιτς «περπάτησε» σε περίεργα μονοπάτια με τρεις γκαρντ και τον Μπέικον στη θέση «4». Έχοντας τον Μάικ Τζέιμς και τον Άντζουσιτς στο παρκέ, η Μονακό τέντωσε τις αποστάσεις στην άμυνα του Ολυμπιακού, επέτρεψε στον Μπέικον να βρει χώρο στο ένας εναντίον ενός απέναντι στους φόργουορντ των γηπεδούχων.

Ο πρώην NBAer άναψε τη σπίθα για τους Μονεγάσκους, που μέσα στον πανικό της άμυνας του Ολυμπιακού βρήκαν μεγάλα σουτ και από όλους τους πλαϊνούς, με τον Άντζουσιτς να πυροβολεί από την περίμετρο και το -12 μετά από 20 λεπτά να είναι στην πραγματικότητα μη αναστρέψιμο, αφού ο Μάικ Τζέιμς ήταν εκεί να μην αφήσει περιθώριο. Οι Μονεγάσκοι ολοκλήρωσαν με το φανταστικό, για παιχνίδι playoffs, 13/26 από την άρκτο των 6.75, επιβεβαιώνοντας για πρώτη φορά στη σειρά το πόσο καλή ομάδα είναι επιθετικά…

Φυσικά σε όλη αυτήν την πεντάδα δεν μπορεί να μη γίνει ειδική μνεία και στον Ντόντα Χολ, που έρχεται από τον πάγκο και καλύπτει την ισχνή παρουσία του Μοτιεγιούνας, ο οποίος ξεκάθαρα δε βολεύεται στο match-up με τον Φαλ. Ο Χολ κέρδισε κατά κράτος στο δεύτερο rotation τον Λιβιό και ανέβασε κατακόρυφα τους δείκτες της έντασης στην άμυνα με το δυναμικό hedge out, βάζοντας ακόμα έναν γρίφο στις ήδη κακές επιλογές των κοντών του Ολυμπιακού.

Για την ομάδα του Μπαρτζώκα η επιλογή της επιστροφής στα συνηθισμένα, ενόψει των δύο παιχνιδιών της Γαλλίας είναι μονόδρομος. Ο Ολυμπιακός πρέπει να βγάλει από τη ζώνη άνεσης τη Μονακό και να μην την αφήσει να νιώσει τόσο άνετα όπως στο δεύτερο παιχνίδι, που μπόρεσε να τρέξει και να κυριαρχήσει μέσω της άμυνάς της, κάτι που μετέφερε και στην απέναντι πλευρά του παρκέ. Άλλωστε αυτό είναι το κλίμα στις «ερυθρόλευκες» τάξεις. «Η μεγαλύτερη δόξα μας δεν είναι στο να μην πέφτουμε, αλλά στο να σηκωνόμαστε κάθε φορά που πέφτουμε» τονίζει ο επίσημος λογαριασμός της ΚΑΕ στο twitter.

 

Με τον Κομφούκιο οδηγό ο Ολυμπιακός θα ψάξει τουλάχιστον ένα «διπλό», αρχής γενομένης από την Τετάρτη στη Γαλλία…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News