Ολυμπιακός: Κώστας Σλούκας και… πήγαν τελικό!

Ολυμπιακός: Κώστας Σλούκας και… πήγαμε τελικό! Ο Ελληνας γκαρντ έχει εξαιρετική σχέση με τους ημιτελικούς των φάιναλ φορ της Euroleague και το sportday.gr εξιστορεί.

Αν υπάρχει ένας Ευρωπαίος μπασκετμπολίστας που μοιάζει… εθισμένος στις προκρίσεις σε τελικούς Final Four της Euroleague, τότε αυτός ονομάζεται Κώστας Σλούκας. Το sportday.gr καταγράφει το απίθανο ρεκόρ του Έλληνα άσσου σε ημιτελικούς, τόσο με τη φανέλα του Ολυμπιακού, όσο και με αυτή της Φενερμπαχτσέ. 

Η πρώτη πρόκριση του Κώστα Σλούκα σε τελικό φάιναλ φορ ήταν ως θεατής, αλλά μέλος του Ολυμπιακού στο Παρίσι το 2010

Και στο τέλος κερδίζει ο Κώστας Σλούκας. Κλισέ, αλλά διαχρονικό. Οσο διαχρονική είναι η σχέση του Ελληνα γκαρντ με τους τελικούς φάιναλ φορ. Ο Ολυμπιακός θα δώσει τη δική του «μάχη» κόντρα στην Εφές το βράδυ της Πέμπτης (19/5) ούτως ώστε να μπορέσει να πάρει την πρόκριση στον τελικό και να διεκδικήσει το 4ο ευρωπαϊκό του τρόπαιο. Με Κώστα Σλούκα δεν έχει να φοβάται… τίποτα. Το αντίθετο, μαζί του έχει ζήσει υπέροχες στιγμές στους ημιτελικούς. Όχι μόνο ο Ολυμπιακός, αλλά και η Φενέρ. Ο διεθνής γκαρντ θα συμμετάσχει στο 8ο φάιναλ φορ της καριέρας του με τη σημαντική υποσημείωση πως ήταν στην αποστολή της ομάδας στο φάιναλ φορ του Παρισιού το 2010, αλλά τότε δεν είχε αγωνιστεί. Δεν ήταν καν στην δωδεκάδα. Όμως ήταν μέλος των «ερυθρολεύκων» που είχαν πάρει την πρόκριση στον τελικό μετά την επική πρόκριση στην παράταση επί της Παρτιζάν με 83-80. Ο πιτσιρικάς Κώστας Σλούκας – έστω και ως θεατής – στο Παρίσι πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό.

Όταν πάτησε παρκέ, ο Κώστας Σλούκας μέτρησε 3/3 προκρίσεις με τον Ολυμπιακό σε τελικούς φάιναλ φορ

Ουσιαστικά το πρώτο «τσεκάρισμα» σε τελικό φάιναλ φορ για τον παίκτη Κώστα Σλούκα που πάτησε το παρκέ ήταν το 2012. Στον ημιτελικό του φάιναλ φορ της Πόλης είχε αγωνιστεί 7’ κόντρα στην Μπαρτσελόνα έχοντας 2 πόντους. Όταν και οι «ερυθρόλευκοι» πήραν το εισιτήριο για τον τελικό και μετέπειτα κατέκτησαν την κούπα. Στο φάιναλ φορ του 2013 στο Λονδίνο, ο σαφώς πιο ώριμος Ελληνας γκαρντ είχε βάλει το δικό του λιθαράκι στη νίκη του Ολυμπιακού επί της ΤΣΣΚΑ με 69-52. Είχε αγωνιστεί 20’ έχοντας 5 πόντους και 3 ασίστ. Ετσι το… κοντέρ άρχιζε να γράφει (2/2). Μετά από μια παύση ενός έτους (το 2014), ο Ολυμπιακός συμμετείχε στο φάιναλ φορ του 2015 στην Μαδρίτη. Στο τελευταίο (μέχρι φέτος), φάιναλ φορ του Ελληνα γκαρντ με τα ερυθρόλευκα, ο Ολυμπιακός είχε νικήσει εκ νέου την αγαπημένη του ΤΣΣΚΑ με 70-68 στον ημιτελικό με τον Ελληνα γκαρντ να έχει 10 πόντους και 2 ασίστ σε 18 λεπτά. Ετσι τρίτωσε το… καλό παρουσία του Σλούκα στο παρκέ.

Την βραδιά που ο Κώστας Σλούκας ως παίκτης της Φενέρ ξεπέρασε τον Τόνι Κούκοτς και η επική ατάκα του!

Ναι μεν ο Ελληνας γκαρντ να άλλαξε λημέρια, αλλά δεν άλλαξε συνήθειες. Την επόμενη χρονιά φόρεσε τη φανέλα της Φενέρ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς που ήθελε να κάνει μια δυναμική εκκίνηση. Η τουρκική ομάδα συμμετείχε στο φάιναλ φορ του 2016 στο Βερολίνο. Ο Ελληνας γκαρντ είχε 13 πόντους και 7 ασίστ σε 27 λεπτά και είχε νικήσει τον… Μπουρούση (22π., 10ριμπ.). Ετσι η Φενέρ πήρε την πρόκριση στον τελικό (88-77) κόντρα στην Λαμποράλ. Στις 19 Μαίου του 2017, γράφτηκε ιστορία. Στο φάιναλ φορ που έγινε στην Πόλη, η Φενέρ επικράτησε 84-75 της Ρεάλ με τον Σλούκα να έχει 9 πόντους σε 19 λεπτά. Η Φενέρ πήγε τελικό και ο Ελληνας γκαρντ έγραψε το απίστευτο 5/5 σε ημιτελικούς φάιναλ φορ και ταυτόχρονα 5 παρουσίες σε τελικούς. Ετσι ξεπέρασε τον «θρύλο» Τόνι Κούκοτς που είχε αγωνιστεί σε 4 τελικούς φάιναλ φορ με Γιουγκοπλάστικα και Μπενετόν. Όταν τον ενημέρωσαν, είχε πει το επικό. «Πέρασα τον Κούκοτς ε; Γελάει ο κόσμος!».

Η προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού, Εφές ήταν αυτή που έσπασε το σερί των προκρίσεων του Κώστα Σλούκα σε τελικούς

Το σερί του 32χρονου γκαρντ δεν σταμάτησε εκεί. Μετά το 5/5 συνέχισε. Την επόμενη χρονιά (το 2018) η πρωταθλήτρια Ευρώπης Φενέρ αντιμετώπισε στον ημιτελικό του φάιναλ φορ του Βελιγραδίου και συγκεκριμένα στην «Σταρκ Αρίνα» (γήπεδο που θα φιλοξενήσει το φετινό φάιναλ φορ) την Ζαλγκίρις του Σάρας. Ο Κώστας Σλούκας είχε 14 πόντους και 3 ασίστ σε 23 λεπτά παρουσίας και φυσικά μέτρησε το… 6/6 μετά το 76-67 επί των Λιθουανών. Εν ολίγοις… άχαστος! Στο φάιναλ φορ που έγινε στην Βιτόρια και στην «θρυλική» έδρα Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα, σταμάτησε το σερί των προκρίσεων σε τελικούς για τον Ελληνα γκαρντ. Η Φενέρ έχασε με κάτω τα χέρια από την Εφές στον ημιτελικό με 92-73 με τον Σλούκα να έχει 8 πόντους και 2 ασίστ σε 21 λεπτά. Τρία χρόνια μετά ο Σλούκας θα ανταμώσει ξανά με την Εφές σε ημιτελικό και θέλει να πάρει μια άτυπη ρεβάνς για το γεγονός πως η παρέα του Λάρκιν του είχε κόψει τότε το απόλυτο σερί.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News