Ολυμπιακός: Ο «πονοκέφαλος» του Μπαρτζώκα και η προοικονομία των playoffs

Ολυμπιακός: Ο Ολυμπιακός ζει και αναπνέει ως οργανισμός πλέον για τα παιχνίδια των playoffs, που έρχονται σε περίπου 20 μέρες από σήμερα και ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι αναγκασμένος να λύσει τον γρίφο του rotation στην Stoiximan Basket League.

Ο Ολυμπιακός ζει και αναπνέει ως οργανισμός πλέον για τα παιχνίδια των playoffs, που έρχονται σε περίπου 20 μέρες από σήμερα και ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι αναγκασμένος να… λύσει τον γρίφο του rotation στην Stoiximan Basket League.

Το πλεονέκτημα έδρας στα εγχώρια θα κριθεί στις 11 Απριλίου, όταν ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Με αυτό ως δεδομένο, ο Γιώργος Μπαρτζώκας πρέπει ταυτόχρονα να κρατήσει ενεργούς τους παίκτες του και να τους έχει όλους χαρούμενους μέσω του rotation, στα υπόλοιπα ματς του πρωταθλήματος, αφού θα χρειαστεί να εκμεταλλευτεί όλο το ρόστερ σε μία σειρά τριών, τεσσάρων ή πέντε παιχνιδιών με φόντο το Final-4 της Euroleague.

Δοθέντους τούτου ως σενάριο, είναι ένας ευχάριστος πονοκέφαλος για εκείνον η διαχείριση παιχνιδιών, όπως αυτό με το Περιστέρι στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Τέσσερις ημέρες πριν υποδεχτεί την Μπαρτσελόνα για την τελευταία του αγωνιστική υποχρέωση ενόψει Euroleague, ο Ολυμπιακός ισοπέδωσε το Περιστέρι.

Το παράδοξο του Κουίνσι Έισι

Ο Μπαρτζώκας είδε τον Έισι να μπαίνει και να σκοράρει 2/2 τρίποντα από τη γωνία σε ένα σκάρτο τετράλεπτο της δεύτερης περιόδου. Θα περίμεναν αρκετοί να προσπαθήσει να του δώσει λίγο περισσότερο χρόνο συμμετοχής στο δεύτερο μέρος στο βωμό των… πατημάτων του φόργουορντ, αλλά εκείνος δεν το έπραξε. Ο Αμερικανός πήρε λίγο χρόνο ακόμα προτού ολοκληρωθεί το παιχνίδι, συμπληρώνοντας 8:36 στο παρκέ.

Ακατανόητο; Μπορεί και όχι. Ο Έισι έχει αποδείξει πως δεν είναι στον ρυθμό των υπολοίπων, ούτε μπορεί να βοηθήσει το ίδιο σε βάθος αγώνων, αφού η απραξία 1,5 χρόνου τον έχει επηρεάσει σε θέματα αγωνιστικής κατάστασης. Έτσι ο προπονητής του Ολυμπιακού, ακόμα και σε ένα παιχνίδι που έλειπε ο Φαλ (και ο Σλούκας) προτίμησε να δώσει περισσότερο χρόνο σε πιο ενεργά μέλη του rotation και σε όσους πιστεύει ότι μπορεί να βοηθήσουν στην απαιτητική συνέχεια που ακολουθεί.

Πρίντεζης και Λιβιό να είναι έτοιμοι για τα playoffs

Λέγε με, δηλαδή, Πρίντεζη ή Λιβιό Ζαν Σαρλ. Ο μεν Πρί έμεινε στο παρκέ για 14 λεπτά, σκοράροντας 7 πόντους, όντας ένας παίκτης που μπορεί σε μία σειρά αγώνων να αποτελέσει «βαλβίδα αποσυμπίεσης». Στα playoffs με τον ρυθμό να πέφτει και τα παιχνίδια να κρίνονται σε χαμηλό σκορ και τέμπο, πάντοτε είναι υπερπολύτιμος ένας φόργουορντ στον οποίον μπορεί να ακουμπήσει η μπάλα και να παίξει 2-3 κατοχές με πλάτη, ορίζοντας από χαμηλά τον ρου της ιστορίας.

Από την άλλη ο Λιβιό μπορεί να αποτελεί «ασανσέρ» με τις εμφανίσεις του, αλλά έχει αποδείξει πως είναι χρήσιμος τόσο από το «5», όσο και από το «4» σε ορισμένες περιπτώσεις στην άμυνα με αλλαγές, όπως τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό και τη Βιλερμπάν. Ο Γάλλος έμεινε στο παρκέ για 20 λεπτά, μοιραζόμενος τη θέση του σέντερ με τον Χασάν Μάρτιν και δείχνοντας για άλλη μία φορά πως στα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος αποτελεί μία τιμιότατη επιλογή στο rotation.

Με αυτά και μ’αυτά ο Μπαρτζώκας έχει διατηρήσει σε όλη τη σεζόν τους παίκτες του σε εγρήγορση και έτοιμους να παρουσιαστούν στο παρκέ με το μαχαίρι στα δόντια, όπως ο Μιχάλης Λούντζης. Ο πέμπτος στην ιεραρχία γκαρντ των Πειραιωτών πήρε 25 γεμάτα λεπτά, σκόραρε 14 πόντους, μάζεψε 4 ριμπάουντ και πέρασε άλλη μία τελική πάσα κόντρα στο Περιστέρι, δίχως να χρειαστεί να προβούν σε υπερωρίες οι Ντόρσεϊ και Γουόκαπ.

Δείγμα πως το φετινό μείγμα του Ολυμπιακού αποπνέει υγεία και το κλίμα αυτό είναι που κάνει την ομάδα να πρωταγωνιστεί και να… γουστάρει, όπως δήλωσε χωρίς δισταγμό ο Σάσα Βεζένκοφ μετά το φινάλε της αναμέτρησης.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News