Ολυμπιακός: Δεν αφήνεις ποτέ την πρόκριση σε μία... ζαριά με τον Μάικ Τζέιμς

Ολυμπιακός: Δεν αφήνεις ποτέ την πρόκριση σε μία… ζαριά με τον Μάικ Τζέιμς, αφού ο Ολυμπιακός θέλει απόψε να αποκλείσει τη Μονακό από το Final-4 της Euroleague!

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» μπόρεσαν από την πρώτη τους επίσκεψη στην έδρα της Μονακό να πάρουν πίσω το break, αλλά η δουλειά τους δεν τελειώνει εκεί, καθώς απόψε έχουν μία πρώτης ευκαιρία να προκριθούν στο Final-4, χωρίς να επιστρέψει η σειρά στο ΣΕΦ.

Μετά το φινάλε της σπουδαίας νίκης το βράδυ της Τετάρτης και μόλις κόπασαν οι πανηγυρισμοί, ο Κώστας Παπανικολάου, ένας εκ των πιο έμπειρων μάζεψε τους συμπαίκτες τους για να τους θυμίσει πως ταξίδεψαν για δύο και όχι μία νίκη στο Πριγκιπάτο.

Κάτι που έσπευσε να τονίσει μία μέρα αργότερα και ο Γιώργος Μπαρτζώκας, αφού απολύτως λογικά και ψυχρά να το δει κανείς, η σειρά όχι μόνο δεν έχει τελειώσει αλλά ο Ολυμπιακός θα… μπλέξει αν παίξει στο ΣΕΦ, εν μία νυκτί την πρόκρισή του στο Final-4 του Βελιγραδίου.

 

Οι «ερυθρόλευκοι» είναι ανώτερη ομάδα ποιοτικά, αλλά ένα Game5 κρύβει πάντοτε την παγίδα του 50-50. Ένα ματς, μία πρόκριση και ποτέ δεν ξέρεις πώς μπορεί να εξελιχθεί. Το πλεονέκτημα της έδρας μπορεί να εξανεμιστεί αν για παράδειγμα ο Μάικ Τζέιμς μπει και κάνει το παιχνίδι της ζωής του στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, παρότι στην Euroleague η έδρα δεν έχει σπάσει ακόμα σε πέμπτο παιχνίδι. Για τον Ολυμπιακό της 1+1 ευκαιρίας για πρόκριση στο Final-4, η αποψινή βραδιά είναι βάλσαμο στο άγχος και την πίεση ενός πέμπτου παιχνιδιού, όντας το φαβορί!

Τι διαφορετικό να περιμένει ο Ολυμπιακός από τη Μονακό

Από τις χθεσινές του δηλώσεις ο Γιώργος Μπαρτζώκας επισήμανε αυτό που μέσες άκρες φαίνεται λογικό. Στις σειρές με 1,5 προπόνηση να μεσολαβεί ανάμεσα στα παιχνίδια οι αλλαγές που ετοιμάζουν τα επιτελεία είναι σπάνιες και το πολύ να προστεθούν 1-2 plays για να μπερδέψουν κάπως τον αντίπαλο.

Αποτέλεσμα αυτού είναι ο Ολυμπιακός και αντίστοιχα η Μονακό, να γνωρίζουν τι να περιμένουν ο ένας από τον άλλον. Έχουν ήδη συναντηθεί έξι φορές στη σεζόν και εκπλήξεις δεν μπορούν να υπάρχουν.

Για τους «ερυθρολεύκους» τα πράγματα είναι απλά. Δεν υπάρχει περίπτωση να επιβιώσουν αν δε βγάλουν την ένταση που είχαν στο Game3, όταν και απέδρασαν από το «Γκαστόν Μεντεσίν», την ίδια που είχαν και για το 1-0. Ο Ολυμπιακός κέρδισε ένα παιχνίδι από την άμυνά του κρατώντας στους 54 πόντους τη Μονακό και ένα με συνδυασμό των δύο, αφού χρειάστηκε μεγάλα σουτ (10/24 τρίποντα) και 87 πόντους για το break.

Η προσαρμογή των Πειραιωτών έγκειται σε αυτό το small ball του Ομπράντοβιτς που παίρνει διαφορετικές μορφές αλλά έχει δυσκολέψει στα δύο τελευταία παιχνίδια. Με τον Μπέικον στο «4», τρεις γκαρντ και τον Χολ στη θέση του σέντερ η Μονακό έχτισε διαφορά 12 πόντων, που δεν έχασε ποτέ στο ΣΕΦ, ενώ με ακόμα κοντύτερο σχήμα και τον Τόμας στο «5» επέστρεψε από το -15 και προηγήθηκε 1:30 πριν το φινάλε, αλλά ο Ολυμπιακός κατάφερε να βγει νικητής.

Η απάντηση του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν ο Μουστάφα Φαλ, θέλοντας να σημαδέψει στο miss match χαμηλά, όμως η πίεση πάνω στην μπάλα από τους Μονεγάσκους δεν άφησε τέτοιο περιθώριο και είναι ένας τομέας που ο Ολυμπιακός πρέπει να βελτιώσει, αφού συνεχίσει φυσικά να κρατάει μακριά από την comfort zone του τον Μάικ Τζέιμς.

Ο Αμερικανός μετράει μισό καλό παιχνίδι στη σειρά, το δεύτερο ημίχρονο της Μεγάλης Παρασκευής, με τον Γουόκαπ κυρίως και τους υπολοίπους που κλήθηκαν να τον μαρκάρουν, να τα έχουν πάει εξαιρετικά και η Μονακό σήμερα τον χρειάζεται ακόμα περισσότερο, αφού για αυτήν το παιχνίδι είναι do or die. Αν οι απαντήσεις των «ερυθρολεύκων» στους παραπάνω δύο γρίφους έρθουν στη σάλα «Γκαστόν Μεντεσίν», τότε είναι πολύ πιθανό να βγει αληθινό το κάλεσμα του Κώστα Παπανικολάου και η Εφές να μάθει από απόψε τον αντίπαλό της στο Final-4…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News