Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Η διπλή παγίδα πριν από μια διπλή… θρυλική βραδιά!

Δώδεκα χιλιάδες φίλοι του Ολυμπιακού ντυμένοι στα κατακόκκινα (ακολουθώντας το γούρικο dress code του τελευταίου διμήνου) θα βρεθούν στις εξέδρες του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και έναν και μόνο στόχο: Να ζήσουν μια διπλή θρυλική βραδιά που θα μείνει στην ιστορία!

Αφενός να απολαύσουν την επιστροφή της αγαπημένης τους ομάδας στο θρόνο του ελληνικού μπάσκετ, στην πρώτη σεζόν του come back στην Basket League μετά το περίφημο #mexritelous και αφετέρου να χαρίσουν στον Γιώργο Πρίντεζη ένα ονειρεμένο φινάλε της μυθικής καριέρας του. Κακά τα ψέματα, ολόκληρος ο Πειραιάς γι’ αυτή τη βραδιά ζει και αναπνέει εδώ και μήνες.

Η λογική λέει, ότι το όνειρο θα γίνει πραγματικότητα με μία προϋπόθεση: Να αποφύγουν οι «ερυθρόλευκοι» δύο παγίδες, δύο… μπανανόφλουδες που θα βρουν στο δρόμο τους. Για καλή τους τύχη το πόσο επικίνδυνες θα αποδειχτούν εξαρτάται καθαρά από τους ίδιους.

H πρώτη παγίδα βρίσκεται στο μυαλό του Γιώργου Μπαρτζώκα και των παικτών του και μοιάζει η πιο… ακίνδυνη

Η πρώτη βρίσκεται στο μυαλό του Γιώργου Μπαρτζώκα και των παικτών του. Άπαντες πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι στο ίδιο το παιχνίδι. Ούτε να υποτιμήσουν τον Παναθηναϊκό, ούτε να έχουν το μυαλό τους τις μαγικές στιγμές που θα ακολουθήσουν σε περίπτωση «σκούπας». Δεν χωρά αμφιβολία ότι η διαφορά δυναμικότητας που χωρίζει φέτος τους δύο «αιωνίους» είναι η μεγαλύτερη που υπήρξε ποτέ ανάμεσα τους τουλάχιστον τα τελευταία 15 χρόνια, είτε προς τη μία, είτε προς την άλλη κατεύθυνση. 

Το κατά πόσο, λοιπόν, θα μπορέσουν οι «πράσινοι» να φανούν απειλητικοί μέσα στο ΣΕΦ και να χαλάσουν την «ερυθρόλευκη» φιέστα με μια νίκη κόντρα στην οποιαδήποτε μπασκετική λογική, εξαρτάται ξεκάθαρα από το κατά πόσο θα τους δώσουν δικαιώματα οι γηπεδούχοι να το πράξουν.

Η σοβαρότητα του φετινού Ολυμπιακού στο παρκέ, σε συνδυασμό με το… κάζο που υπέστησαν οι Πειραιώτες στο πρώτο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στις αρχές της σεζόν, σε πείθουν ότι η συγκεκριμένη μπανανόφλουδα, ενδεχομένως να είναι και πιο ακίνδυνη. Η δεύτερη, όμως, είναι εξαιρετικά επικίνδυνη.

Η δεύτερη παγίδα βρίσκεται στα χέρια των φίλων του Ολυμπιακού

Η δεύτερη παγίδα βρίσκεται στα χέρια των φίλων του Ολυμπιακού που θα βρεθούν στο Ειρήνης και Φιλίας. Κι αυτή θέλει μεγάλη, πάρα πολύ μεγάλη προσοχή, γιατί οποιοδήποτε ακραίο συναίσθημα πάθους, μπορεί να οδηγήσει σε πράξεις άκρως επικίνδυνες για ότι εσύ ο ίδιος αγαπάς.

Από τον πρώτο οργανωμένο οπαδό, μέχρι τον τελευταίο κάτοχο ακριβού διαρκείας στα court seats και οι 12.000 οφείλουν να θωρακίσουν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα και να μην δώσουν το δικαίωμα σε κανέναν να τους στερήσει μια παραμυθένια βραδιά.

Απόψε, πολύ περισσότερο από άλλες φορές, έχουν και έναν επιπλέον λόγο να το πράξουν: Τον Γιώργο Πρίντεζη! Η αποψινή βραδιά πρέπει να σκηνοθετηθεί με τον τρόπο και το ήθος που χαρακτήριζε πάντα τον «μεγάλο αρχηγό» καθ’ όλη τη διάρκεια της θρυλικής διαδρομής του: Χωρίς ακρότητες και με σεβασμό στον αντίπαλο…  

Και οι άνθρωποι της ΚΑΕ οφείλουν να έχουν θωρακίσει εξαιρετικά την αποψινή βραδιά. Ο κόσμος του Ολυμπιακού διψά για εκδίκηση, διψά για νίκη, διψά για διάλυση του «αιώνιου» αντιπάλου, ωστόσο κανένα, με κανένα συναίσθημα δεν επιτρέπεται να θέσει σε κίνδυνο μια βραδιά μεγαλείου, αφιερωμένη στον σπουδαίο Γιώργο Πρίντεζη.

Μεγάλη ευθύνη απέναντι στον Ολυμπιακό, τεράστια ευθύνη απέναντι στον σπουδαίο Γιώργο Πρίντεζη

Αν για παράδειγμα υπάρξει εισβολή οπαδών (οργανωμένων και μη) όπως συνέβη στο παιχνίδι με τη Μονακό, ποιος βάζει το χέρι του στη φωτιά ότι δεν θα υπάρξει κάποιος ανεγκέφαλος να κινηθεί απειλητικά εναντίον του Παπαπέτρου και να τινάξει τα πάντα στον αέρα;

Η αποψινή βραδιά πρέπει να είναι μια βραδιά «ερυθρόλευκου» μεγαλείου. Για να συμβεί, όμως, αυτό πρέπει πρώτα να εξελιχθεί σε μια βραδιά ευθύνης απ’ όλους όσοι βρεθούν στο Ειρήνης και Φιλίας! Ευθύνης απέναντι στον ίδιο τον οργανισμό που λέγεται Ολυμπιακός, ευθύνη απέναντι στον Μπαρτζώκα και τους παίκτες του που αξίζουν να ζήσουν αυτή τη νύχτα όπως την οραματίζονται εδώ και μήνες και πάνω απ’ όλα ευθύνη απέναντι στον τεράστιο αθλητή και τον σπουδαίο άνθρωπο που λέγεται Γιώργος Πρίντεζης!

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News