Ολυμπιακός - Μονακό: Οι άσσοι στο μανίκι για το «ερυθρόλευκο» 2-0!

Ολυμπιακός – Μονακό: Οι άσσοι στο μανίκι για το «ερυθρόλευκο» 2-0 που θα φέρει τον Ολυμπιακό ένα βήμα πριν από το Final-4 της Euroleague στο Βελιγράδι…

Ο Ολυμπιακός έχει προίκα το 1-0 και το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής ψάχνει τη δεύτερη νίκη του επί της Μονακό, για να φτάσει σε απόσταση ενός βήματος από το Βελιγράδι.

Τι και αν λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης την Τετάρτη ο Χασάν Μάρτιν τέθηκε εκτός «μάχης», ο Ολυμπιακός δεν προβληματίστηκε και έχοντας πολλούς διαφορετικούς πρωταγωνιστές «κατάπιε» την Μονακό για το 1-0.

Με την ώθηση από τον κόσμο του, τον εντυπωσιακό Γουόκαπ που έκανε τα πάντα σε άμυνα και επίθεση, τον ΜακΚίσικ ο οποίος ήταν για άλλη μία φορά εκεί, τους Σλούκα και Πρίντεζη που έβαλαν τα πράγματα σε τάξη επιθετικά, αλλά και τον Λιβιό που κάλυψε επάξια το κενό πίσω από τον Φαλ και είδε στα μάτια τον Ντόντα Χολ.

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το τέλειο παιχνίδι μετά την πρώτη περίοδο, δεν επέτρεψαν στη Μονακό να τρέξει, παρά μόνο με φωτεινές εξαιρέσεις στο φινάλε και από τη στιγμή που απενεργοποίησαν τον Μάικ Τζέιμς, γράπωσαν την πρώτη από τις τρεις νίκες!

Να παίξει πιο πολύ με τον Φαλ ο Ολυμπιακός

Η πρώτη κατοχή της αναμέτρησης την Τετάρτη εξελίχθηκε ιδανικά. Ο Φαλ πήρε ένα σκριν του Γουόκαπ χαμηλά, απομόνωσε τον Μοτιεγιούνας και παίζοντας με πλάτη έβαλε τον Λιθουανό στο καλάθι, παίρνοντας και το φάουλ. Κάποιες βεβιασμένες ενέργειες κυρίως από τον Ντόρσεϊ και μετέπειτα από τον Παπανικολάου, έφεραν τον Ολυμπιακό σε ανισορροπία και ο Γάλλος δεν τροφοδοτήθηκε όπως και όσο θα έπρεπε.

Από το παιχνίδι-συντριβή στη Γαλλία, φάνηκε πως αυτό το match up με τον Μοτιεγιούνας του ταιριάζει και δεν είναι μόνο οι πόντοι, αλλά και η φθορά η οποία προκαλεί στον Λιθουανό σέντερ. Ο Μοτιεγιούνας αποτελεί αποκούμπι στο πέντε εναντίον πέντε για τη Μονακό, όταν δεν μπορεί να τρέξει, όμως ήταν ωσεί παρόν το βράδυ της Τετάρτης.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε χωρίς να φορτσάρει ο Βεζένκοφ

Μέσα στην εξαιρετική εμφάνιση και το ντελίριο που επικρατούσε στο ΣΕΦ, λίγοι παρατήρησαν πόσο αθόρυβος ήταν ο Σάσα Βεζένκοφ. Ο πιο σταθερός παίκτης του Ολυμπιακού σε όλη τη σεζόν σκόραρε μόλις 10 πόντους, με 0/3 από την περίμετρο και στην ουσία δεν έπαιξε ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης, αφού τους τέσσερις εξ αυτών τους έβαλε όταν όλα είχαν κριθεί.

Οι Πειραιώτες ολοκλήρωσαν με 8/27 τρίποντα, έχοντας ανά διαστήματα ευστοχία. Στην πρώτη περίοδο έκλεισαν με 0/7 και ακολούθησαν 4/5, ενώ για να τελειώσουν το παιχνίδι προσέθεσαν άλλα τρία, το ένα πιο καθοριστικό από το άλλο με τους ΜακΚίσικ, Σλούκα και Πρίντεζη. Το παράδοξο σε όλο αυτό είναι πως δεν πήραν τίποτα από τους… παραδοσιακούς σουτέρ του.

Βεζένκοφ, Ντόρσεϊ και Παπανικολάου είχαν μαζί 0/9 από την περίμετρο και αυτό είναι ένα σημάδι πως υπάρχει χώρος για βελτίωση. Είναι δεδομένο πως η Μονακό θα ψάξει τρόπους να περιορίσει την αριστερή ντρίπλα του Σλούκα καθώς και τις απόπειρες του ΜακΚίσικ προς διείσδυση, κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρξουν χώροι για δράση από τους  υπολοίπους, πολλώ δε μάλλον αν υπάρξουν βοήθειες και jump to the ball από τη δυνατή πλευρά.

Βέβαια όλα αυτά τίθενται στο τραπέζι υπό τη συνθήκη νίκης που κυριάρχησε στο πρώτο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός μέσω της άμυνάς του καλείται να ξαναβάλει στο τραπέζι δύο πράγματα. Να αφήσει τον Τζέιμς (όπως τον Μπέικον) στις «τανάλιες» των Γουόκαπ, ΜακΚίσικ και όσο ρισκάρει με την αμυντική του τακτική πάνω του, να αποτρέψει με τις περιστροφές στους υπόλοιπους σουτέρ της Μονακό να βρουν ρυθμό και δεύτερον να κοπεί τελείως η ομάδα του Ομπράντοβιτς από το ανοιχτό γήπεδο. Με αυτά ως δεδομένα η Μονακό στο κατάμεστο και… καυτό ΣΕΦ δεν έχει τύχη!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News