Ολυμπιακός - Μονακό: Δεν είναι τα playoffs του Τζέιμς αλλά του... Μπέικον!

Ολυμπιακός – Μονακό: Δεν είναι τα playoffs του Μάικ Τζέιμς αλλά του… Μπέικον που θέλει να οδηγήσει τους Γάλλους στο Final-4 της Euroleague στο Βελιγράδι!

Ο Ντουέιν Μπέικον είναι ο παράγοντας «Χ» της Μονακό στη σειρά με τον Ολυμπιακό, αφήνοντας τον Μάικ Τζέιμς να περάσει σε δεύτερη μοίρα…

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να επικρατήσει δύο φορές της Μονακό στο Πριγκιπάτο και θα την υποδεχθεί για τρίτη φορά στα playoffs και τέταρτη συνολικά στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ο λόγος που το δεύτερο «διπλό» δεν ήρθε ήταν ο Ντουέιν Μπέικον. Με το βάρος να πέφτει πάνω στον Μάικ Τζέιμς, που είναι εγκλωβισμένος στις αμυντικές… τανάλιες του Τόμας Γουόκαπ, ο 26χρονος φόργουορντ των Μονεγάσκων κάνει τη… σειρά της ζωής του, κλείνοντας το μάτι στα μεγάλα πορτοφόλια της λίγκας.

Φυσικά ο Μπέικον, αν και για πολλούς άγνωστος στο ευρωπαϊκό κοινό, δεν είναι κάποιος τυχαίος παίκτης, καθώς μετρά 207 παιχνίδια στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Οι Νικς τον άφησαν ελεύθερο τον Οκτώβριο και η Μονακό έκανε στα… κρυφά το «μπαμ», φέρνοντας έναν σκόρερ προικισμένο και εν πολλοίς φτιαγμένο για να κυριαρχήσει στην Euroleague.

Από τα κολλεγιακά του χρόνια άλλωστε ήξερε να βάζει την μπάλα στο καλάθι με κάθε τρόπο και η σεζόν του στην Euroleague το επιβεβαιώνει. Ο Μπέικον μετρά 14.0 πόντους, 3.1 ριμπάουντ και 1.1 ασίστ μέσο όρο, αγωνιζόμενος σε μία ομάδα της οποίας πρωταγωνιστής είναι ο Μάικ Τζέιμς. Ακόμα και αυτό όμως δεν είναι το πραγματικό του ταβάνι, κάτι που φάνηκε στη σειρά με τον Ολυμπιακό, όταν ο Ομπράντοβιτς τον έβγαλε σαν… άσσο από το μανίκι του.

Ο Μπέικον… έβαλε 26 στον Λεμπρόν Τζέιμς και αλλάζει τη σειρά με τον Ολυμπιακό

Οι Μονεγάσκοι τον χρησιμοποίησαν σε έναν ρόλο διαφορετικό στο δεύτερο παιχνίδι και αυτός άλλαξε άρδην την εικόνα του αγώνα και της μονοδιάστατης, για 50 λεπτά ως τότε σειράς. Ερχόμενος από τη θέση «4» στη δεύτερη πεντάδα, φέρνει ενέργεια και σκορ με κάθε τρόπο, αφού όχι μόνο σκοράρει από την περίμετρο, αλλά διαβάζει και επιτίθεται στο close out, βάζοντας την μπάλα στο παρκέ.

Το τρικ του Ομπράντοβιτς χτυπάει μπίνγκο και ο Μπέικον από τους 2 πόντους του πρώτου παιχνιδιού βάζει 17. Στη Γαλλία μάλιστα κατάφερε να βάλει 23 και 21 αντίστοιχα, όντας ο άνθρωπος που ανέλαβε τις ευθύνες με τα σουτ μέσης απόστασης στο τέταρτο παιχνίδι. Αποκορύφωμα βέβαια είναι η δημιουργία του, αφού μοιράζει τέσσερις ασίστ χωρίς λάθος, σε ένα τέτοιο παιχνίδι πίεσης που δεν υπάρχει για την ομάδα του επιστροφή.

Πόντοι Δίποντα Τρίποντα Ριμπάουντ Ασίστ Λάθη
Game 1 2 1/4 0/1 3 3 3
Game 2 17 6/9 1/3 6 1 1
Game 3 23 4/9 5/9 2 1 2
Game 4 21 8/14 1/3 1 4 0

Ο Μπέικον δεν είναι ο καλύτερος πασέρ αλλά τα κάνει όλα και φέρνει τη σειρά ξανά στο ΣΕΦ, βάζοντας καλάθια στα οποία ο αντίπαλός του είναι «κρεμασμένος» στην εκτέλεση. Στη σειρά σουτάρει με 52.8% από το δίποντο και 43.7% από το τρίποντο, ανανεώνοντας διαρκώς τους γρίφους στην «ερυθρόλευκη» άμυνα.

Ως παρτενέρ το Χολ ανοίγει το παρκέ και επιτίθεται στα πιο αργά πόδια των αντιπάλων του, ενώ έχει το μέγεθος (1.98) να πάει στο ένας εναντίον ενός, δημιουργώντας προσωπική φάση όταν βρίσκει απέναντί του γκαρντ ή ακόμα και τον Παπανικολάου!

Το σκοράρισμα δεν είναι κάτι που τον δυσκολεύει, ασχέτως αν ο παράγοντας Τζέιμς τον κρατούσε κάποια βράδια σε… καταστολή, παίρνοντας τις κατοχές και μαζί τα φώτα της δημοσιότητας. Ο Μπέικον στις 29 Μαΐου του 2021 είχε βάλει 26 πόντους κόντρα στους Λέικερς του ΛεΜπρόν, σε μία από τις καλύτερες επιθετικές του βραδιές με τη φανέλα των Ορλάντο Μάτζικ.

Ποιος θα… πληρώσει για Μπέικον το καλοκαίρι;

Μόλις ο Ομπράντοβιτς είδε τον Γουόκαπ να απενεργοποιεί για σχεδόν 3,5 παιχνίδια τον Τζέιμς, του έδωσε την μπάλα στα χέρια και αυτός απέδειξε σε όλους πως στην Euroleague δεν έχει αντίπαλο. Γεννημένος στις 30 Αυγούστου του 1995, έχει τα φόντα να παίξει αρκετό μπάσκετ στην από εδώ πλευρά του Ατλαντικού και να αναγκάσει τις ομάδες να δώσουν πολλά περισσότερα από τα 600.000 που αμείβεται τη φετινή σεζόν στους Μονεγάσκους.

Άλλωστε και η ίδια η «Roca Team» έχει προαναγγείλει αύξηση του μπάτζετ, με τον Μπέικον να θεωρείται δεδομένα ένα από τα πιο «hot» ονόματα του καλοκαιριού. Μέχρι τότε βέβαια, ο Ολυμπιακός καλείται να βρει μία απάντηση και να μην του επιτρέψει να ανεβάσει και άλλο τις μετοχές του μέσω… Βελιγραδίου!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News