Ολυμπιακός - Μάικ Τζέιμς: Μία σχέση από το μίσος για το παρελθόν στον... αλληλοσεβασμό

Ολυμπιακός – Μάικ Τζέιμς: Μία σχέση από το μίσος για το παρελθόν στον… αλληλοσεβασμό για τον γκαρντ της Μονακό, που ευχήθηκε καλή επιτυχία στο Final-4 του Βελιγραδίου!

Οι ανθρώπινες σχέσεις μπορούν να περάσουν από χίλια κύματα. Έτσι γεννιούνται και μερικοί από τους μεγαλύτερους έρωτες λένε.

Φυσικά μεταξύ του Ολυμπιακού και του Μάικ Τζέιμς κάτι τέτοιο δεν υπάρχει, αφού ο Αμερικανός μετά τη θητεία του στον Παναθηναϊκό δύσκολα θα λατρευτεί, εκτός και αν… ευθυγραμμιστούν μερικοί πλανήτες για να τον ντύσουν στα «ερυθρόλευκα».

Το «πράσινο» παρελθόν του και η αύρα του σούπερ σταρ που κουβαλάει αποτέλεσαν «εκρηκτικό» μείγμα. Οι φίλοι του Ολυμπιακού του επιφύλαξαν τρία βράδια που σίγουρα δε θα ξεχάσει, αφού συγκέντρωσε πάνω του κάθε ιαχή από μακρόσυρτα «ουυυ» που μπορεί να χωρέσει ένας ανθρώπινος νους.

Η σχέση Μάικ Τζέιμς και κόσμου δεν περιορίστηκε μόνο στα 40 αγωνιστικά λεπτά. Από τη στιγμή που ο σταρ της Μονακό θα έβγαινε για τα σουτάκια προθέρμανσης, με το φανελάκι του μία ώρα πριν τον αγώνα, ήταν δέκτης όλων των αποδοκιμασιών. Σα να αψηφούσαν οτιδήποτε άλλο φορούσε διακριτικά της Μονακό και στράφηκαν μόνο σε αυτόν.

Ο Μάικ Τζέιμς ήταν κύριος σε όλη τη σειρά

Δεν έκανε και τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρας του στη σειρά ο Τζέιμς, καθώς ο Γουόκαπ μπόρεσε να τον περιορίσει, με τη συμβολή όλης της άμυνας του Ολυμπιακού, σε πολύ μεγάλο βαθμό. Ο Αμερικανός όμως είχε στιγμές που θα μπορούσε να διοχετεύσει αυτήν την πίεση που του άσκησε ο κόσμος, αλλά δεν το έπραξε.

Μετά το μεγάλο «διπλό» της Μονακό στο δεύτερο παιχνίδι και το καλύτερο ημίχρονο του Τζέιμς στη σειρά, ο ίδιος δεν είχε κανέναν σκοπό να γίνει εριστικός, κάτι που αν γινόταν ίσως και να αποτελούσε φυσικό απότοκο. Ο Αμερικανός χαρακτηρίζεται από το πάθος του, αλλά στη σειρά με τον Ολυμπιακό δεν ξέφυγε ποτέ, ακόμα και όταν έβαλε την ομάδα του τέσσερις πόντους μπροστά, δέκα λεπτά προτού τελειώσει το Game 5.

Άλλωστε και μετά το τέλος αυτός έμεινε στο παρκέ, παρά την… εισβολή, για να ολοκληρωθεί κανονικά το παιχνίδι και ο Ολυμπιακός να βρεθεί στο Βελιγράδι. Όταν η κόρνα της λήξης ακούστηκε δεν έτρεξε για τα αποδυτήρια, αλλά κάθισε να αγκαλιάσει τον Κώστα Σλούκα, έχοντας θερμό τετ-α-τετ με τον ηγέτη των Πειραιωτών.

Ο αλληλοσεβασμός Τζέιμς και Ολυμπιακού

Με το που έπιασε το κινητό του στα αποδυτήρια έδωσε και τα συγχαρητήριά του στον Ολυμπιακό, επιβεβαιώνοντας αυτό που όλος ο κόσμος είδε. Μία σειρά στην οποία παίχτηκε τρομερό μπάσκετ, με την ένταση στα κόκκινα. Η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ το αναγνώρισε και του απάντησε με σεβασμό πως είναι τιμή να «παλεύουν» μαζί του.

 

Δεν είναι ένας μεγάλος έρωτας, αλλά μία σχέση που από τις αποδοκιμασίες και το μίσος για το παρελθόν, μέσω της σειράς με τη Μονακό άλλαξε τον διακόπτη σε… αλληλοσεβασμό. Ο Τζέιμς θα αποδοκιμαστεί ξανά στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας όταν έρθει ως αντίπαλος, όμως πλέον όλο και περισσότεροι τον σέβονται τόσο μπασκετικά, όσο και σαν άνθρωπο!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News