Ολυμπιακός - Ηρακλής 94-65: Έβγαλαν την υποχρέωση σε ματς... παρωδία

Ολυμπιακός – Ηρακλής 94-65: Έβγαλαν την υποχρέωση σε ματς… παρωδία Ολυμπιακός και Ηρακλής για την 17η αγωνιστική της Stoiximan Basket League.

Ο Ολυμπιακός έκανε τη δουλειά του στο φινάλε, επικρατώντας του Ηρακλή με 94-65 σε ένα παιχνίδι… παρωδία, αφού ο «γηραιός» είχε 7 άτομα στο ρόστερ του με έναν έφηβο και έναν 14χρονο.

Γουντς, Σκορδίλης, Χένρι, Γκάρετ, Ντολεζάι και οι Αργυρούλης (16 ετών), Κομνινιάδης (15 ετών). Αυτοί ήταν οι παίκτες του Ηρακλή που κατέβηκαν για να αγωνιστούν στο ΣΕΦ. Ο Ολυμπιακός άφησε το πόδι από το γκάζι για 25 λεπτά, ο Ηρακλής πάλεψε όσο μπορούσε αλλά ήταν αδύνατο να αποφύγει τη βαριά ήττα, αφού ο κορωνοϊός τον άφησε με μόλις 7 παίκτες.

Ο αγώνας

Οι Θεσσαλονικείς έκαναν αίτημα για αναβολή που απορρίφθηκε, αφού είχαν παίκτες με ίωση αλλά χωρίς θετικό τεστ. Για την ιστορία ο Φαλ ήταν εκτός ενώ ο Παπανικολάου πρώτος σκόρερ με 21 πόντους, την ώρα που Γκάρετ και Χένρι σκόραραν 20 και 19 αντίστοιχα, ενώ οι δύο βενιαμίν του Ηρακλή σκόραραν από 2.

Προς έκπληξη όλων ο Ηρακλής μπήκε με το… γκάζι πατημένο, παίρνοντας το προβάδισμα με 0-5. Μετά από άγονα 2:30 λεπτά ο Ολυμπιακός σκόραρε με τρίποντο του Παπανικολάου και το 7-10 ήταν η τελευταία φορά που οι φιλοξενούμενοι έμειναν μπροστά στο σκορ. Οι «ερυθρόλευκοι» έκλεψαν μπάλες και πήγαν στο transition, ο Παπανικολάου έγινε νωρίς διψήφιος με 10 πόντους και το 20-12 ήταν η μεγαλύτερη διαφορά στο δεκάλεπτο, αφού ο Σκορδίλης τελείωσε όσες μπάλες μπορούσε.

Παρόλα αυτά η αστοχία του Ολυμπιακού από την περίμετρο παρέμεινε και στο 2ο δεκάλεπτο, έτσι ο Ηρακλής βρήκε τρόπο με τον Γκάρετ να επιστρέψει μειώνοντας σε 28-27 μετά από 15 λεπτά. Με τη ζώνη του ο Μέξας κατάφερε να μη φθαρούν οι παίκτες του και παρά το μικρό ξέσπασμα των Πειραιωτών να μείνει κοντά στο σκορ με 38-33 στο ημίχρονο.

Με ένα τρίποντο του Χένρι ο Ηρακλής κατάφερε να περάσει και μπροστά στο 40-41, αλλά προφανώς δε γονόταν να συνεχιστεί αυτό. Ο Ντόρσεϊ βρήκε ένα μακρινό σουτ και λίγο αργότερα ο Παπανικολάου, που έφτασε τους 16, με τους «ερυθρολεύκους» να φτάνουν ως το 61-50.

Το παιχνίδι από εκεί και πέρα αποτελούσε τυπική διαδικασία και απλώς όλοι περίμεναν να τελειώσει, με τον Έισι να φεύγει πιο δυσαρεστημένος από όλους. Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού βρέθηκε στο παρκέ για τρία λεπτά μόλις και φορτώθηκε με τέσσερα φάουλ, για να αποβληθεί μετά από τεχνική ποινή που δέχτηκε.

Ο Λούντζης με αρκετή όρεξη διαμόρφωσε το 81-59 και Λαρεντζάκης, Πρίντεζης ανέλαβαν ως το φινάλε, οδηγώντας στο τελικό 94-65, με τις δύο ομάδες περισσότερο να θέλουν να τελειώσει το παιχνίδι όσο γρηγορότερα…

Στατιστικά του αγώνα εδώ

Τα δεκάλεπτα: 20-14, 38-33, 61-50, 94-65

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News