Μονακό - Ολυμπιακός: Η μεταμόρφωση του «Γκαστόν Μεντεσίν» για να αγωνιστούν οι Μονεγάσκοι στην Euroleague

Μονακό – Ολυμπιακός: Η μεταμόρφωση του «Γκαστόν Μεντεσίν» για να αγωνιστεί η Μονακό στην Euroleague και στη σειρά των playoffs.

Η Μονακό… δραπέτευσε με εμφατικό τρόπο από την «καυτή» ατμόσφαιρα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και πλέον η σειρά μεταφέρεται στο Μόντε Κάρλο και τη σάλα «Γκαστόν Μεντεσίν».

Από το… ηφαίστειο του ΣΕΦ στο «θέατρο» της Μονακό, το πιο μικρό γήπεδο σε ολόκληρη την Euroleague, αφού οι πρωτάρηδες Μονεγάσκοι έκαναν τα πάντα για να παίξουν στο σπίτι τους και να μη μετακινούνται κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Το γήπεδο φέρει το όνομα του Γκαστόν Μεντεσίν, ενός Μονεγάσκου αθλητή που γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου του 1901. Ο Μεντεσίν ήταν αθλητής του μήκους, ενώ έκανε και δέκαθλο, έχοντας λάβει μέρος σε δύο Ολυμπιάδες, το 1924 και το 1928. Μάλιστα το 1924 ήταν σημαιοφόρος του Μονακό, ενώ κατετάγη 22ος στο μήκος και 20ος στο δέκαθλο και τέσσερα χρόνια αργότερα κατέληξε στην 34η θέση του μήκους.

Ωστόσο σε αυτό το μικρό γηπεδάκι που στεγάζεται ακριβώς κάτω από το ποδοσφαιρικό γήπεδο «Louis II» η Μονακό δεν ήταν σίγουρο πως θα είχε δικαίωμα να αγωνιστεί. Η περσινή κάτοχος του Eurocup απέναντι στην Ούνικς Καζάν του Πρίφτη, αντιμετώπισε πρόβλημα με τη χωρητικότητα και με βάση τους κανονισμούς της Euroleague, στην οποία θα λάμβανε για πρώτη φορά μέρος.

Το «λίφτινγκ» στο Γκαστόν Μεντεσίν για να παίξει η Μονακό Euroleague

Το Γκαστόν Μεντεσίν υπέστη… λίφτινγκ το καλοκαίρι, με τη χωρητικότητα να φτάνει στις 4.090 θέσεις, ενώ υπήρξαν βελτιώσεις στο παρκέ, τον φωτισμό, τις θέσεις στις κερκίδες και τα VIP. Έτσι, παρότι η Euroleague θέτει ως όρο τα γήπεδα να έχουν χωρητικότητα πάνω από 5.000 θέσεις, η Μονακό αποτέλεσε την εξαίρεση, με τις εγγυήσεις πως θα έχει στο μέλλον ακόμα περισσότερες βελτιώσεις στην έδρα της.

 

Με τον τρόπο αυτόν αποφεύχθηκε και η μετακόμισή της στην Αντίπ, μία πόλη της νοτιοανατολικής Γαλλίας περίπου πενήντα χιλιόμετρα μακριά από το Μόντε Κάρλο, κάτι που θα κόστιζε ακριβά και δε θα επέτρεπε στην ομάδα να παίξει στην ουσία κανένα παιχνίδι εντός έδρας. Άλλωστε δεν έχει και τη μεγάλη βάση οπαδών για να την ακολουήσει, όπως εξομολογήθηκε και στο sportday.gr ο Τζαμάλ Σούλερ.

Οι Μονεγάσκοι θα βρεθούν στο Γκαστόν Μεντεσίν στα πρώτα παιχνίδια playoff της Euroleague, που θα φιλοξενήσει το γήπεδο, φορώντας τα «ερυθρόλευκά» τους, με την ομάδα της Μονακό να δίνει το σύνθημα, παίρνοντας αφορμή από το κατακόκκινο ΣΕΦ που είδαμε τη Μεγάλη Εβδομάδα.

 

Το δεδομένο είναι πως η έδρα αυτή δε φοβίζει τον Ολυμπιακό, αφού πρόκειται για ένα γήπεδο το οποίο δε βάζει την ίδια πίεση στον αντίπαλο, όπως γίνεται σε παραδοσιακές έδρες της Euroleague, σαν αυτήν της Μακάμπι ή της Ζάλγκιρις ή ακόμα και σε έδρες όπως της Φενέρ που έχει ισχυρό οπαδικό κίνημα…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News