ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 84-69: Την έβγαλε απ' την εντατική και ψάχνει δικό του... εμβόλιο!

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Η Μακάμπι των 17 ημερών αποχής και των 8 συνεχόμενων ηττών στην Ευρώπη, έπιασε… κορόιδο τον Ολυμπιακό στο Τελ Αβίβ και επικράτησε με 84-69 για την 22η αγωνιστική της EuroLeague.

Η Μακάμπι των 17 ημερών αποχής και των 8 συνεχόμενων ηττών στην Ευρώπη, έπιασε… κορόιδο τον Ολυμπιακό στο Τελ Αβίβ και επικράτησε με 84-69 για την 22η αγωνιστική της EuroLeague.

Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε αγνώριστος στο Ισραήλ και γνώρισε άλλη μία βαριά ήττα (84-69), μετά από αυτήν την Πόλης από την Φενέρμπαχτσε, χωρίς να θυμίζει σε τίποτα την ομάδα που πέτυχε 12 νίκες το 2021!

Το pick and roll του Ζίζιτς (23 πόντους με 10/12 δίποντα) έκανε τη μεγαλύτερη ζημιά για τον Ολυμπιακό, που αδυνατούσε να σταματήσει οτιδήποτε γινόταν γύρω γύρω από τη ρακέτα του και όταν η επίθεσή του σταμάτησε να λειτουργεί, παραδόθηκε άνευ όρων.

Οι ΜακΚίσικ, Παπανικολάου και Σλούκας ήταν οι μοναδικοί που διασώθηκαν για την ομάδα του Μπαρτζώκα, αλλά ήταν αδύνατο να τα βάλουν απέναντι στον Ζίζιτς και την παρέα του (Ρέινολντς, Έβανς και λοιποί), με τους υπόλοιπους… πνιγμένους στην πίεση των Ισραηλινών, αφού ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με 15 λάθη! Το μόνο που ο Ολυμπιακός κράτησε στο φινάλε, ήταν η διαφορά από το πρώτο παιχνίδι, αφού είχε επικρατήσει στο ΣΕΦ με +17…

Η πίεση της Μακάμπι όρισε το τέμπο

Η Μακάμπι των 8 συνεχόμενων ηττών στην EuroLeague δεν ήταν διατεθειμένη να αντιμετωπίσει χαλαρά το παιχνίδι. Στην κατάμεστη «Menora Mivtachim Arena» πίεσε από το ξεκίνημα ασφυκτικά την μπάλα, οδηγώντας τον Ολυμπιακό σε 4 λάθη μετά από ισάριθμα λεπτά. Με άξονα τις συνεργασίες των Γουίλμπεκιν και Ζίζιτς οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 8-2 (στο 5′). Η είσοδος του Σλούκα έβαλε σε τάξη το παιχνίδι των «ερυθρολεύκων», όμως ο Ζίζιτς συνέχισε να τελειώνει τις φάσεις με κοντύτερους αντιπάλους στις αλλαγές, με τον Φαλ να φορτώνεται και γρήγορα κάνοντας 2 φάουλ. Το δεκάλεπτο έκλεισε στο ισχνό +3 των Ισραηλινών (19-16), όταν ένα καλάθι στο φινάλε της 1ης περιόδου κρίθηκε εκπρόθεσμο.

Ασταμάτητος στο pick and roll ο Ζίζιτς

Το σχήμα με τους Ντέρικ Γουίλιαμς και Ρέινολντς έφερε έξτρα ενέργεια πάνω από τη στεφάνη για την Μακάμπι. Δύο συνεχόμενα μπλοκ σε διεισδύσεις έκοψαν τη φόρα των παικτών του Ολυμπιακού, αλλά ένα μακρινό σουτ του Πρίντεζη έδωσε το προβάδισμα με 19-21 (στο 12′). Ο ΜακΚίσικ με το εκρηκτικό του πρώτο βήμα εξέθεσε την άμυνα της ομάδας του Σφαιρόπουλου, σκοράροντας 9 πόντους και οι Πειραιώτες πήραν τα ηνία του αγώνα, μέχρι να έρθει ο Νάναλι στο transition (31-30 sto 16′). Με το χαμηλό σχήμα και τους Λιβιό/Πρίντεζη ζευγάρι στην επίθεση, ο Μπαρτζώκας προσπάθησε να εντείνει την πίεση του πάνω στην μπάλα, όμως το pick and roll του Ζίζιτς (16 πόντοι σε 14 λεπτά) ήταν άλυτος γρίφος, με τον Κροάτη να γράφει το 40-36, προτού ο Πρίντεζης μειώσει με πεταχτάρι σε 40-38, το οποίο ήταν και το σκορ του ημιχρόνου. Η προβληματική άμυνα στο ποστ φαινόταν με γυμνό μάτι και αποτυπώθηκε με τα 12/17 δίποντα των Ισραηλινών στη στατιστική!

Χωρίς έμπνευση και καθαρό μυαλό ο Ολυμπιακός

Σα να μην έφταναν τα παραπάνω, η Μακάμπι ξεκίνησε να τελειώνει και φάσεις στον αιφνιδιασμό, μετά τα λάθη των Πειραιωτών, για το +9 (52-43), με το 12-2 επιμέρους. Ο κόουτς του Ολυμπιακού τα… έψαλλε στους παίκτες του για την άμυνα, αλλά οι αλλαγές συνέχισαν να τιμωρούνται, με τον Νάναλι να ευστοχεί σε γωνιαίο τρίποντο για το 60-49, δύο λεπτά πριν το φινάλε της 3ης περιόδου! Οι εκλάμψεις των Σλούκα και ΜακΚίσικ μείωσαν για λιγο στους 6, αλλά η Μακάμπι με ένα buzzer beater του Ρέινολντς έκλεισε το δεκάλεπτο στο +10 (66-56).

Η κατάσταση μόνο προς το χειρότερο άλλαζε, με τον Ρέινολντς να παίρνει και αυτός λίγη από τη δόξα του Ζίζιτς. Με μοναδικές επιλογές πλέον τα σόλο του ΜακΚίσικ, ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω με 18 (75-57 στο 36′), έχοντας να τα βάλει στο δεύτερο ημίχρονο και με τις εμπνεύσεις του Έβανς, που βρήκε χώρο δράσης στην απούσα περιφερειακή άμυνα των «ερυθρολεύκων». Το ρεζερβουάρ έμοιαζε εντελώς άδειο και με τον Γουίλμπεκιν να παίρνει μέρος στην εξίσωση του σκοραρίσματος η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 22 (81-59) και το τελικό 84-69 αποτύπωσε πλήρως την εικόνα του αγώνα!

Στατιστικά του αγώνα εδώ

Τα δεκάλεπτα: 19-16, 40-38, 66-56, 84-69

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News