Κουίνσι Έισι: Απολαμβάνει που βρίσκεται εδώ και τον... γουστάρει ο κόσμος

Κουίνσι Έισι: Απολαμβάνει που βρίσκεται εδώ και τον… γουστάρει ο κόσμος του Ολυμπιακού!

Η περίπτωση του Κουίνσι Έισι που δέχεται πλέον αποθεωτικά σχόλια από τον κόσμο του Ολυμπιακού και θυμίζει… Μάρντι Κόλινς!

Η ιστορία του Κουίνσι Έισι και του Ολυμπιακού πέρασε από πολλές φάσεις και σταυροδρόμια, μέχρι να φτάσει στο σημείο που είναι σήμερα. Ο Αμερικανός «στρατολογήθηκε» από τον Γιώργο Μπαρτζώκα τον Νοέμβριο, την ώρα που ο Χασάν Μάρτιν χρειαζόταν χρόνο για να επανέλθει μετά τον τραυματισμό του στο γόνατο.

Ο Ολυμπιακός έτσι και αλλιώς «χτένιζε» την αγορά για κάποια προσθήκη στη θέση των φόργουορντ και από νωρίς είχαμε αναλύσει όλο το σκεπτικό της απόκτησής του, σε συνδυασμό με την παρουσία του Λιβιό Ζαν Σαρλ.

Ωστόσο το αγωνιστικό ρίσκο των Πειραιωτών δε βγήκε στον βαθμό που θα ήθελαν, αφού ο Έισι ήταν εκτός αγώνων για έναν χρόνο και αυτή η απραξία στην ουσία δεν του επέτρεψε ποτέ να βρει ρυθμό και να έχει ακόμα πιο ενεργό ρόλο στο rotation.

Στην Euroleague δεν μπόρεσε να βρει πατήματα και ο ρόλος του περιορίστηκε στην garbage time του ελληνικού πρωταθλήματος. Παρόλα αυτά ο Έισι είναι ένα μέλος της ομάδας ιδιαίτερα αγαπητό από τον κόσμο, ακόμα και αν οι επιδόσεις του στο παρκέ δε συνηγορούν σε τέτοιες… εκδηλώσεις λατρείας.

Το μπάρμπεκιου από το Τέξας και το δέσιμο του Έισι με τον Ολυμπιακό

Όταν ο Έισι είχε μείνει πίσω στο rotation ο κόσμος του Ολυμπιακού φάνηκε λίγο δυσαρεστημένος, καθώς η ομάδα χρειαζόταν ένα ακόμα κορμί στην frontline. Όμως ο Αμερικανός έχει… γυρίσει το χαρτί, όχι τόσο λόγω των πεπραγμένων του στο παρκέ, αλλά των όσων φαίνεται πως προσφέρει στην ομάδα.

Άλλωστε τους λόγους για τους οποίους ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει κρατήσει τον Έισι στο ρόστερ ως το φινάλε, πιστεύοντας την επιλογή του, τους έχουμε καταγράψει.

 

Μετά και το μπάρμπεκιου της περασμένης εβδομάδας ο Τεξανός κέρδισε μερικούς ακόμα φαν, καθώς άπαντες αντιλαμβάνονται τη συμβολή του σε αυτήν την παρέα που έχει δημιουργηθεί φέτος. Ναι, τα σχόλια των φίλων του Ολυμπιακού κρύβουν αρκετές δόσεις από χιούμορ, όμως κανείς δεν παραγνωρίζει πως ο 31χρονος φόργουορντ είναι εντός και εκτός παρκέ εκεί για κάθε συμπαίκτη του. Όταν παίρνει χρόνο είναι πάντοτε ορεξάτος και δίνει ό,τι έχει, εξού και η αποθέωση από τον πάγκο σε κάθε του τρίποντο, όπως συνέβη και στο παιχνίδι με τον Προμηθέα στην Πάτρα. Και ο ίδιος δείχνει πως απολαμβάνει τη φετινή σεζόν, έχοντας αναχθεί σε «είδωλο» για την «ερυθρόλευκη» εξέδρα.

Μπορεί σε θέμα ρόλου να διαφέρουν, αλλά η περίπτωσή του θυμίζει πολύ εκείνη του Μάρντι Κόλινς. Ένας άλλος Αμερικανός που είχε φέρει ο Γιώργος Μπαρτζώκας το 2014 και πέτυχε την… ανατροπή στις καρδιές των φίλων του Ολυμπιακού, όταν στη σειρά των playoffs απέναντι στη Ρεάλ έπαιξε συνεχόμενες άμυνες πάνω στον Ρούντι αλλάζοντας το μομέντουμ. Ο Κόλινς βέβαια και πολύ ταλαντούχος γκαρντ ήταν και είχε αγωνιστικό ρυθμό, κάτι που τον βοήθησε να προσαρμοστεί παρότι στο ξεκίνημά του είχε φτάσει στο σημείο να αποδοκιμαστεί, σε μία εντός έδρας από την Αρμάνι Μιλάνο.

Οι φίλοι των Πειραιωτών αναγνωρίζουν τόσο την προσπάθεια του Έισι, αφού βλέπουν πως δεν τους «κοροϊδεύει», όσο και την προσφορά η οποία δεν είναι πάντοτε φανερή στο παρκέ, αλλά παίζει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη μίας ομάδας. Και η φετινή ομάδα θέλει ως παρέα να κλείσει με το πρωτάθλημα…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News