Γιώργος Μπαρτζώκας: Μετά από έναν τίτλο αδειάζεις, αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι»

Γιώργος Μπαρτζώκας: Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε στην Media Day του Ολυμπιακού εν όψει του αγώνα με την Αρμάνι πως μετά από έναν τίτλο αδειάζεις, αλλά πως η ομάδα του θα πρέπει να είναι έτοιμη.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Πέμπτη (24/2) στις 21:45 την Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να μιλά στην Media Day και να στέκεται στην κατάκτηση του Κυπέλλου, που όπως τόνισε πάντα φέρνει ένα «άδειασμα» που οφείλει όμως να διαχειριστεί η ομάδα του.

Τέλος, αναφέρθηκε στον κορωνοϊό που επηρέασε τους «ερυθρόλευκους» και παραδέχθηκε πως πλέον νιώθει καλύτερα με την ομάδα, αφού οι παίκτες του δείχνουν να έχουν αφήσει πίσω τους αυτή την δύσκολη κατάσταση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα:

«Πάντα όταν παίζεις για έναν στόχο, για έναν τίτλο, ειδικά αν υπάρχει και παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό, υπάρχει ένα άδειασμα και σωματικό και πνευματικό. Παρόλα αυτά οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για το συγκεκριμένο παιχνίδι, εξάλλου και το Μιλάνο είχε Κύπελλο και μάλιστα κατάφερε να το κατακτήσει. Το παιχνίδι είναι πολύ απαιτητικό και χρειάζεται μεγάλη προσοχή.

Η Αρμάνι έχει μεγάλη ποιότητα, εμπειρία και εξαιρετικό προπονητή, άρα εκ των πραγμάτων μιλάμε για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Θέλει πολύ μεγάλη προσπάθεια από μας, καλή εμφάνιση από μας. Είναι απαραίτητο να παίξουμε σαν ομάδα γιατί η Αρμάνι προστατεύει πολύ καλά το καλάθι της. Μοιράζουν πολλές πάσες και γενικά είναι ομάδα που τιμωρεί όποιο λάθος κάνεις. Έχουν δείξει σταθερότητα όλη τη χρονιά, εκτός από ένα πολύ μικρό διάστημα και γι αυτό έχουν εξασφαλίσει την πρόκρισή τους στα πλέι οφ, ίσως και με πλεονέκτημα έδρας. Το καλό είναι πως θα έχουμε μεγαλύτερη υποστήριξη από το κόσμο μας.

Νιώθω καλύτερα πλέον με την ομάδα, μετά από νόσηση 13 ατόμων χρειαστήκαμε τον χρόνο μας να επιστρέψουμε. Πλέον είμαστε καλύτερα το βλέπω στις προπονήσεις το βλέπω στους αγώνες, αλλά και πάλι στην Ευρωλίγκα τίποτε δεν είναι δεδομένο. Μπορείς να κάνεις εκπληκτικές προπονήσεις και στο ματς να είσαι χάλια, ή και το αντίθετο. Θεωρώ όμως, ότι οι παίκτες μου έχουν την ωριμότητα και τον επαγγελματισμό να καταλάβουν πως από δω και πέρα τα παιχνίδια είναι πολύ δύσκολα και δεν πρέπει επουδενί να είμαστε χαλαροί.»

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News