ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 94-80: Φενέρ και... κορωνοϊός του έκοψαν τη φόρα!

Ολοκληρωτικά εκτός ρυθμού και με δυνάμεις… για ένα ημίχρονο, ο Ολυμπιακός κατέρρευσε στην Πόλη και γνώρισε βαριά ήττα από τη Φενέρ με 94-80!

Όλα στραβά και ανάποδα θα έχει να λέει πως του πήγαν τα πράγματα ο Ολυμπιακός στην Πόλη. Οι «ερυθρόλευκοι» επανήλθαν σε αγωνιστική δράση μετά από 17 ημέρες, είδαν τον Σακίλ ΜακΚίσικ να τραυματίζεται και τον Γιώργο Μπαρτζώκα να αποβάλλεται πριν το ημίχρονο και σε συνδυασμό με τα λάθη της καταστροφικής 3ης περιόδου, παραδόθηκαν στις ορέξεις της Φενέρμπαχτσε που επικράτησε με 94-80 για την 20η αγωνιστική της EuroLeague.

Έτσι ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την τρομερή εμφάνιση του Πρίντεζη στο πρώτο μέρος, ενώ από τους λίγους που διασώθηκαν ήταν οι Σλούκας (14π.) και Παπανικολάου (12π.). Οι Πιέρ (14π.) και Πολονάρα (15π.) ήταν οι «εκτελεστές» της Φενέρ, οδηγώντας την επίθεση της ομάδας του Τζόρτζεβιτς.

Άστοχες οι ομάδες στο ξεκίνημα…

Ο Ολυμπιακός επηρεασμένος από την απραξία του χρειάστηκε δύο λεπτά για να σκοράρει, μετά τη δημιουργία του Βεζένκοφ και το κάρφωμα του Φαλ. Οι Τούρκοι είχαν αρκετή ενέργεια στην άμυνα και με τον Χαζέρ να κυνηγάει τον Ντόρσεϊ κατάφεραν να βάλουν δύσκολα στην επίθεση του Ολυμπιακού, ο οποίος αντίστοιχα έμενε κοντά στο σκορ με τις δικές του αμυντικές επιδόσεις, κρατώντας τη Φενέρ σε μόλις 6 πόντους μετά από σχεδόν έξι λεπτά. Τα δύο γρήγορα φάουλ του Γουόκαπ έφεραν μνήμες από ΟΑΚΑ, αλλά η επίθεσή των Πειραιωτών ήταν αναμενόμενο να μην έχει ρυθμό. Απότοκο της αστοχίας των ομάδων ήταν το 10-9 (στο 8′), που μετατράπηκε σε 11-17 με ένα εύστοχο λέι-απ του Παπανικολάου, συνεπικουρούμενου και από μία τεχνική ποινή που μετέτρεψε σε πόντο ο Σλούκας.

Με οδηγό τον Πρίντεζη αλλά… χωρίς Μπαρτζώκα

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας άνοιξε από νωρίς το rotation για να κρατήσει ψηλά τα επίπεδα ενέργειας της ομάδας του, αλλά οι 6 πόντοι που έφερε από τον πάγκο ο Πρίντεζης πήγαν γρήγορα στράφι, με την Φενέρ να χτυπάει στο transition (18-17 στο 12′). Ο τραυματισμός του ΜακΚίσικ στέρησε έναν παίκτη που μπορούσε να φέρει έξτρα ώθηση από τον πάγκο, αλλά δύο τρίποντα των Πρίντεζη (12 πόντους στο ημίχρονο) και Σλούκα έφεραν ξανά μπροστά τον Ολυμπιακό με 24-28. Σταδιακά οι επιθέσεις… ζεστάθηκαν, με τον Τζόρτζεβιτς να σημαδεύει το match-up του Πιερ με τον Λαρεντζάκη στο ποστ. Ήταν σειρά της Φενέρ να βρει δύο σερί τρίποντα από Μαχμούτογλου και Πολονάρα, ξανά στο ανοιχτό γήπεδο, για να ανακτήσει το προβάδισμα με 34-32, που μετατράπηκε σε 36-32 μετά την αποβολή με διπλή τεχνική ποινή του Γιώργου Μπαρτζώκα, δύο λεπτά πριν το ημίχρονο. Αυτό το σοκ όμως για τον Ολυμπιακό ξεπεράστηκε γρήγορα, αφού έτρεξε σερί 0-7, για να κλείσει προηγούμενος στο εικοσάλεπτο με 36-39, με τους Τούρκους να έχουν 3/11 τρίποντα αλλά και 13 πόντους στο transition!

Η ευστοχία της Φενέρ και τα λάθη

Αυτό το 3/11 άλλαξε άρδην με τους Τούρκους να ξεκινούν έχοντας 4/4 στο 3ο δεκάλεπτο. Το 36-39 γρήγορα-γρήγορα έγινε 50-44, με τον Ντόρσεϊ να μπαίνει για πρώτη φορά στο παιχνίδι στο 25′, στοχεύοντας σωστά δύο φορές για να αφήσει πίσω το επιζήμιο μέχρι εκείνη τη στιγμή παιχνίδι του (50-52). Κάπου εκεί ο Ολυμπιακός άρχισε να κάνει μαζεμένα ανεπίτρεπτα λάθη, χαρίζοντας μπάλες στην αντίπαλό του, φτάνοντας τα 10 στο 28′. Η ομάδα του Τζόρτζεβιτς χτυπούσε με μεγαλύτερη ακρίβεια στις επιθέσεις της και ένα ακόμα τρίποντο του Γκούντουριτς διαμόρφωσε το 61-54. Τα νεύρα των παικτών του δε βοηθούσαν σε εκείνο το σημείο, με τον Σλούκα να είναι ο μοναδικός που διασώθηκε από τα γκαρντ του, μειώνοντας σε 63-59, αλλά ο Πιέρ έκρυβε… buzzer beater, η Φενέρ έφτασε να εκτελεί με 10/20 τρίποντα και το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 66-59.

Πλήρης παράδοση

Αφού το παιχνίδι έφτασε σε αυτό το σημείο, ο Γκούντουριτς τα έβαζε και με άμυνα… κρεμασμένη πάνω του, ο Μπιρσέν έβαλε ένα ακόμα για το +15 (74-59 στο 31′) και η σεμνή τελετή είχε λάβει τέλος. Ο Ολυμπιακός παρέδωσε το πνεύμα του στην πιεστική άμυνα των Τούρκων και δεν είχε τρόπο επιστροφής. Ο Μαχμούτογλου προσέθεσε δύο ακόμα τρίποντο και η διαφορά ανέβηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα (82-65), αποτυπώνοντας την εικόνα του δευτέρου μέρους. Δίχως ενέργεια και διάθεση στο φινάλε, οι Πειραιώτες δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό της Φενέρ, με τον Μαρτίν να σκοράρει μόνο κάποια σκόρπια καλάθια στην επίθεση. Το σκορ έφτασε μέχρι και το +20, με τον δείκτη τελικά να καρφώνεται στο +14 και τον Ολυμπιακό να φεύγει απογοητευμένος από την Πόλη μετά το 94-80!

Στατιστικά του αγώνα εδώ

Τα δεκάλεπτα: 11-17, 36-39, 66-59, 94-80

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News