Euroleague: «Ζωντανός» για τη 2η θέση ο Ολυμπιακός μετά την ήττα της Ρεάλ

Euroleague: Μία νίκη μακριά από το πλεονέκτημα ο Ολυμπιακός. Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην τα κατάφερε στο Μονακό, αλλά η Αρμάνι επικράτησε της Εφές Αναντολού στην Τουρκία και το πλεονέκτημα πλησιάζει στο Φάληρο.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην τα κατάφερε στο Μονακό, αλλά η Αρμάνι επικράτησε της Εφές Αναντολού στην Τουρκία και το πλεονέκτημα πλησιάζει στο Φάληρο, ενώ οι «ερυθρόλευκοι»… γλυκοκοιτάζουν τη 2η θέση.

Η Εφές προηγήθηκε με 15 πόντους στο ημίχρονο αλλά δεν κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα ως το τέλος. Η ήττα για τους Τούρκους εξανεμίζει και αρκετές από τις πιθανότητές τους για την τετράδα, αφού πλέον δεν μπορούν να πιάσουν την Αρμάνι.

Οι Ιταλοί μετράνε 17 νίκες και με την Εφές στις 14 δεν υπάρχει πλέον ο κίνδυνος να χάσει μία θέση από την πρώτη τετράδα δεν υφίσταται, μιας και έχουν κερδίσει δύο φορές τους Τούρκους.

Με την Αρμάνι πλέον να κοιτάζει προς την 3η θέση, το πλεονέκτημα έδρας θα παιχτεί ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Εφές Αναντολού, με τους «ερυθρολεύκους» να χουν τεράστιες πιθανότητες πλέον, αφού όχι μόνο κρατούν την τύχη στα χέρια τους, αλλά παραμένουν «ζωντανοί» και για τη 2η θέση, ύστερα και από την ήττα της Ρεάλ στο Τελ Αβίβ.

Ο Ολυμπιακός έχει ακόμα δύο παιχνίδια, την Παρασκευή (25/3) με Βιλερμπάν στη Γαλλία και την ερχόμενη Παρασκευή με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ. Έτσι οι Πειραιώτες χρειάζονται μία νίκη σε αυτά τα δύο παιχνίδια για να «κλειδώσουν» μία θέση στην πρώτη τετράδα, ενόψει playoffs.

Ακόμα και να μην καταφέρουν να κερδίσουν κανένα από τα παιχνίδια τους, για να βρεθούν στην πρώτη τετράδα θα πρέπει να περιμένουν έστω μία ήττα της Εφές (Μπάγερν, Άλμπα εντός, Ερυθρό Αστέρα εκτός). Οι Τούρκοι δηλαδή για να εκτοπίσουν τον Ολυμπιακό χρειάζονται 3/3 και δύο ήττες των Πειραιωτών, σενάριο αρκετά δύσκολο, με τον Ολυμπιακό… μια ανάσα από το πλεονέκτημα.

Από την άλλη για την τρίτη θέση η Αρμάνι κρατάει την τύχη στα δικά της χέρια. Ο Ολυμπιακός για να βρεθεί εκεί χρειάζεται 2/2, την ώρα που οι Ιταλοί πρέπει να κάνουν μία ήτα απέναντι σε Μπάγερν, Μονακό εντός και Βιλερμπάν εκτός. Βέβαια η ήττα της Ρεάλ κρατάει τον Ολυμπιακό μέσα στο κόλπο και για τη 2η θέση, σε ένα σενάριο αρκετά αισιόδοξο αλλά διόλου απίθανο. Μετά την ήττα των Μαδριλένων από την Μακάμπι, ο Ολυμπιακός θέλει η Ρεάλ να χάσει τα δύο παιχνίδια που της απομένουν (Παναθηναϊκός εκτός, Μπάγερν εντός) και έστω μία ήττα της Αρμάνι. Σε αυτήν την περίπτωση, αν οι «ερυθρόλευκοι» κάνουν το 2/2 απέναντι σε Βιλερμπάν (25/3 – 21:00) και Μπαρτσελόνα (1/4) θα τερματίσουν δεύτεροι, πίσω από την Μπαρτσελόνα…

Η βαθμολογία

  1. Μπαρτσελόνα 20-5
  2. Ρεάλ Μαδρίτης 18-8
  3. Oλυμπιακός 17-9
  4. Αρμάνι Μιλάνο 17-8
  5. Αναντολού Εφές 14-11
  6. Μακάμπι Τελ Αβίβ 13-11
  7. Μπάγερν Μονάχου 12-11
  8. Μονακό 12-13
  9. Ερυθρός Αστέρας 11-13
  10. Μπασκόνια 11-15
  11. Φενέρμπαχτσε 9-14
  12. Άλμπα Βερολίνου 9-14
  13. Βιλερμπάν 8-17
  14. Παναθηναϊκός 7-17
  15. Ζάλγκιρις Κάουνας 7-19
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News