Euroleague: Τα σενάρια ισοβαθμίας του Ολυμπιακού και η πιθανότητα της 2ης θέσης

Euroleague: Ολυμπιακός, Αρμάνι Μιλάνο και Ρεάλ Μαδρίτης είναι οι τρεις μνηστήρες που παλεύουν για τις τρεις θέσεις του πλεονεκτήματος έδρας της Euroleague, κάτω από την 1η θέση της Μπαρτσελόνα.

Ολυμπιακός, Αρμάνι Μιλάνο και Ρεάλ Μαδρίτης είναι οι τρεις μνηστήρες που παλεύουν για τις τρεις θέσεις του πλεονεκτήματος έδρας της Euroleague, κάτω από την 1η θέση της Μπαρτσελόνα.

Δεν είναι πλέον ουτοπία αλλά πραγματικότητα για τον Ολυμπιακό. Το πλεονέκτημα έδρας είναι κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό στα δικά του χέρια, αφού αυτήν τη στιγμή με 17 νίκες βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας πάνω από την Αρμάνι. Οι «ερυθρόλευκοι» όχι μόνο θα επιστρέψουν μετά από απουσία τριετίας στα playoffs της Euroleague, αλλά θα το κάνουν με φόντο το «σπίτι» τους στο Φάληρο.

Τα δεδομένα αυτήν τη στιγμή, λίγο πριν το τζάμπολ της «διαβολοβδομάδας» για την 31η αγωνιστική, δεν είναι απλά, αφού λόγω της απομάκρυνσης των Ρώσων και των αναβολών, καμία ομάδα δεν έχει τον ίδιο αριθμό παιχνιδιών με την άλλη, ωστόσο έχοντας ολοκληρώσει τις μεταξύ τους «περιπέτειες» το τοπίο των ισοβαθμιών είναι ξεκάθαρο.

Ο Ολυμπιακός έχει να δώσει ακόμα τρεις αγώνες, τους δύο εξ αυτών στη Γαλλία και την τελευταία αγωνιστική θα υποδεχτεί την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ. Η Ρεάλ με μία νίκη περισσότερη έχει να δώσει τέσσερα παιχνίδια, αλλά μονάχα ένα στη Μαδρίτη, ενώ δε βρίσκεται και στο καλύτερο φεγγάρι της, μετρώντας πέντε ήττες συνεχόμενες στην Liga Endesa, ενώ η Αρμάνι θα δώσει ακόμα πέντε παιχνίδια με αφετηρία τις 16 νίκες.

Ας ρίξουμε μία αναλυτική ματιά στο πρόγραμμα των τριών

Ρεάλ Μαδρίτης (2η θέση, 18-6)

Ολυμπιακός (3η θέση, 17-8)

Αρμάνι Μιλάνο (4η θέση, 16-7)

Εφές (22/3 – εκτός)

Μονακό (23/3 – εκτός)

Μακάμπι (22/3 – εκτός)

Μακάμπι (24/3 – εκτός)

Βιλερμπάν (25/3 – εκτός)

Εφές (22/3 – εκτός)

Παναθηναϊκός (31/3 – εκτός)

Μπαρτσελόνα (1/4 – εντός)

Μπάγερν (29/3 – εντός)

Μπάγερν (7/4 – εντός)

 

Μονακό (31/3 – εντός)

 

 

Βιλερμπάν (7/4 – εκτός)

Όπως βλέπουμε η Αρμάνι ξεκινάει με μία νίκη λιγότερη αλλά και προοπτική να φτάσει τις 21, αν πάρει όλα τα εναπομείναντα παιχνίδια που έχει να δώσει. Αν αυτό γίνει, τότε ο Ολυμπιακός θα περιοριστεί στην 4η θέση. Παρόλα αυτά, αν οι δύο ομάδες ολοκληρώσουν με τον ίδιο αριθμό, ο Ολυμπιακός έχει το πλεονέκτημα αφού έχει κερδίσει και τα δύο παιχνίδια μεταξύ τους, ενώ και σε πιθανή τριπλή ισοβαθμία οι Πειραιώτες έχουν το πλεονέκτημα απέναντι σε Ισπανούς και Ιταλούς.

Αναλυτικά τα σενάρια των ισοβαθμιών Ρεάλ, Ολυμπιακού και Αρμάνι

  • Ολυμπιακός – Αρμάνι (2-0): Ο Ολυμπιακός έχει πλεονέκτημα σε οποιαδήποτε ισοβαθμία με το 72-93 στην Ιταλία και το 67-58 στο ΣΕΦ
  • Ολυμπιακός – Ρεάλ (1-1): Η «βασίλισσα» κέρδισε με 75-67 στη Μαδρίτη και πήρε υπέρ της τη διαφορά, αφού είχε ηττηθεί στο ΣΕΦ με 74-68.
  • Ρεάλ – Αρμάνι (2-0): Η Αρμάνι χάνει και αυτήν την ισοβαθμία έχοντας δύο ήττες στα μεταξύ τους παιχνίδια
  • Τριπλή ισοβαθμία: Όπως είδαμε η Αρμάνι δεν έχει νίκη απέναντι στους άλλους δύο, ενώ Ρεάλ και Ολυμπιακός είναι στο 1-1, ωστόσο η Ρεάλ κέρδισε τους Ιταλούς σε παράταση και έτσι οι Πειραιώτες είναι πάνω σε οποιαδήποτε τριπλή ισοβαθμία

Αντιλαμβάνεται κανείς πως για τον Ολυμπιακό το θετικό πρόσημο στις ισοβαθμίες θα πρέπει να αποτυπωθεί και στο παρκέ, αφού έχει τα λιγότερα παιχνίδια στο καλεντάρι και πρέπει να μαζέψει τις περισσότερες δυνατές νίκες στη Γαλλία με Μονακό και Βιλερμπάν, αλλά και υποδεχόμενος τη -σίγουρα πρώτη- Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ ανήμερα πρωταπριλιάς.

Το δεδομένο είναι πως η Αρμάνι χρειάζεται μία νίκη περισσότερη από αυτόν, σε ορίζοντα πέντε παιχνιδιών έναντι τριών, για να τον προσπεράσει και να τον αφήσει τέταρτο, ενώ σκέψεις για την 2η θέση είναι ακόμα μακρινές, αφού όλα είναι στο χέρι της Ρεάλ που έχει και περισσότερα παιχνίδια αλλά και την ισοβαθμία στα μεταξύ τους παιχνίδια. Μετά και τη διπλή αγωνιστική αυτής της εβδομάδας τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό, αφού μάθουμε και με τι θα γυρίσει στις αποσκευές του ο Ολυμπιακός από τη Γαλλία

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News