Euroleague: Δεδομένα τρίτος με 3/3 ο Ολυμπιακός, αποφεύγει την Εφές - Οι υποψήφιοι αντίπαλοί του στα πλέι οφ

Euroleague: Δεδομένα τρίτος με 3/3 ο Ολυμπιακός, αποφεύγοντας την Εφές. Ο Ολυμπιακός αγωνίζεται την Τετάρτη κόντρα στη Μονακό (23/3 – 22:00) αλλά η 31η αγωνιστική ξεκίνησε για αυτόν με ένα… δώρο από την Μακάμπι.

Ο Ολυμπιακός αγωνίζεται την Τετάρτη κόντρα στη Μονακό (23/3 – 22:00) αλλά η 31η αγωνιστική ξεκίνησε για αυτόν με ένα… δώρο από την Μακάμπι.

Η Ρεάλ τα έκανε… μούσκεμα στην τελευταία φάση κόντρα στην Εφές και ηττήθηκε στην Τουρκία, ενώ η Μακάμπι επικράτησε με άνεση της Αρμάνι στο Τελ Αβίβ, δίνοντας νέα διάσταση στην «κούρσα» για την 3η θέση της Euroleague.

Μάλιστα αυτή η άτυπη μάχη γίνεται ακόμα σημαντικότερη αν συνυπολογίσει κανείς πως ο Παναθηναϊκός βρήκε τις δικές του απαντήσεις στα προβλήματα που τον ταλανίζουν και «σκόρπισε» την ταλαιπωρημένη από κορωνοϊό Μπάγερν, ανοίγοντας τον δρόμο της Εφές. Έτσι ο Ολυμπιακός καλείται να πετύχει μία νίκη στο Πριγκιπάτο, για να στεριώσει πλέον μία και καλή στο «μαγικό νούμερο 3» της κατάταξης.

Τι κερδίζει ο τρίτος στα playoffs

Η νίκη της Εφές σε συνδυασμό με την ήττα της Μπάγερν ουσιαστικά τελειώνει τη συζήτηση περί της 5ης θέσης. Οι Τούρκοι θα βρεθούν εκεί αφού έχουν ήδη δύο περισσότερες νίκες από τους αντιπάλους τους και ακόμα τέσσερα παιχνίδια στη διαδρομή για το φινάλε.

Το πλεονέκτημα έδρας δεν έχει χαθεί, αλλά η Εφές θα βρεθεί 4η μόνο αν ο Ολυμπιακός χάσει και στις τρεις αγωνιστικές που απομένουν (υπάρχει σενάριο που τον φέρνει 6ο), ενώ η ομάδα του Αταμάν κάνει το 4/4. Όλα αυτά βέβαια υπό το πρίσμα πως η Αρμάνι θα κάνει το καθήκον της και θα φτάσει τις 18 νίκες (μετράει 16 τώρα), έχοντας Εφές (εκτός), Μπάγερν (εντός), Μονακό (εντός), Βιλερμπάν (εκτός). Θυμίζουμε πως οι Ιταλοί κέρδισαν με 75-71, μία διαφορά που θα πρέπει να υπερασπιστούν στην Πόλη σε ενδεχόμενη ισοβαθμία, αφού σε διαφορετική περίπτωση οι Τούρκοι θα πάρουν την ομάδα του Μεσίνα στο… κατόπι.

Με το δεδομένο πως η Αρμάνι (και ο Ολυμπιακός) θα διατηρήσει το πλεονέκτημα της έδρας, όποιος κόψει πρώτος το νήμα για την 3η θέση, θα αποφύγει ενδεχόμενο συναπάντημα με την Εφές στα playoffs. Ακόμα και με μειονέκτημα έδρας οι πρωταθλητές Ευρώπης δεν είναι ένα μέγεθος που θέλει κάποιος να βρει απέναντί του σε ορίζοντα τριών, τεσσάρων ή πέντε παιχνιδιών. Αντίπαλος του Ολυμπιακού στα πλέι οφ θα είναι μια εκ των Μπάγερν, Μακάμπι, Μονακό ή Ερυθρός Αστέρας.

Με νίκη επί της Μονακό ο Ολυμπιακός ψάχνει το… θαύμα

Τα σενάρια των ισοβαθμιών μεταξύ Ολυμπιακού, Αρμάνι Μιλάνο και Ρεάλ Μαδρίτης τα έχουμε αναλύσει στο sportday.gr πριν το ξεκίνημα αυτής της «διαβολοβδομάδας». Ο Ολυμπιακός έχει το πλεονέκτημα με την Αρμάνι αλλά και το ενδεχόμενο τριπλής ισοβαθμίας με τη Ρεάλ και στερείται των αντιπάλων του μόνο αν βρεθεί σφιχταγκαλιασμένος με τη «βασίλισσα» στο φινάλε.

Η Ρεάλ έχει αυτήν τη στιγμή 18-7 ρεκόρ και τις Εφές (εκτός), Μακάμπι (εκτός), Παναθηναϊκό (εκτός), Μπάγερν (εντός) χωρίς να διανύει και το καλύτερό της φεγγάρι αγωνιστικά. Ο Ολυμπιακός θέλει νίκη επί της Μονακό για να την «πιάσει» στις 18 και να… ρίξει μία τελευταία ζαριά ενόψει της 2ης θέσης, έχοντας βέβαια δύο παιχνίδια λιγότερα (Βιλερμπάν εκτός και Μπαρτσελόνα εντός) γνωρίζοντας πως με 3/3 είναι δεδομένα 3ος.

Αν οι «ερυθρόλευκοι» δεν τα καταφέρουν το βράδυ της Τετάρτης, τότε περιμένουν κάποιο ακόμα δώρο στις εναπομείναντες αναμετρήσεις, αφού η Αρμάνι ναι μεν χρειάζεται δύο νίκες περισσότερες από αυτόν ως το τέλος ένεκα της ισοβαθμίας, έχει όμως και δύο περισσότερα παιχνίδια. Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να κοιτάζει τη δουλειά του, που ξεκινάει από το Πριγκιπάτο και ολοκληρώνεται στο ΣΕΦ την ερχόμενη εβδομάδα, με το ταμείο να γίνεται στο τέλος και το τοπίο να γίνεται πιο ξεκάθαρο από αύριο.

Τα παιχνίδια που απομένουν ως το φινάλε

Ρεάλ Μαδρίτης (2η θέση, 18-7)

Ολυμπιακός (3η θέση, 17-8)

Αρμάνι Μιλάνο (4η θέση, 16-8)

Μακάμπι (24/3 – εκτός)

Μονακό (23/3 – εκτός)

Εφές (24/3 – εκτός)

Παναθηναϊκός (31/3 – εκτός)

Βιλερμπάν (25/3 – εκτός)

Μπάγερν (29/3 – εντός)

Μπάγερν (7/4 – εντός)

Μπαρτσελόνα (1/4 – εντός)

Μονακό (31/3 – εντός)

 

 

Βιλερμπάν (7/4 – εκτός)

 

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News