Λος Αντζελες Λέικερς: Αλλάζουν (σήμερα) ή βουλιάζουν

Οι «λιμνάνθρωποι» κατάφεραν να χάσουν και από τα… δεύτερα των Τρέιλ Μπλέιζερς στο Πόρτλαντ, πέφτοντας τέσσερις νίκες κάτω από το 50%. Είτε αλλάζουν ό,τι προλαβαίνουν στην εκπνοή των ανταλλαγών είτε υπομένουν τη μοίρα τους.

Ενας Μάτζικ Τζόνσον που δηλώνει άφωνος με τα πρωτοφανή χάλια της αγαπημένης του ομάδας. Ενας ΛεΜπρον Τζέιμς, μοναδικός μάλιστα διασωθείς του ναυαγίου, που παραδέχεται ότι είναι κουρασμένος και δεν έχει πλέον όρεξη για περαιτέρω ανάλυση των κακώς κειμένων. Ενας Ράσελ Γουέστμπρουκ, ο αποδιοπομπαίος τράγος δηλαδή, που δεν ήταν καν εκεί.

Στο Πόρτλαντ, όπου οι Λέικερς κατάφεραν να χάσουν και από τους G-League Blazers. Ετσι τους αποκαλούν, τώρα που το πήραν απόφαση να παρατήσουν τη χρονιά -δεδομένης της μακροχρόνιας απουσίας του ηγέτη τους Ντέιμιαν Λίλαρντ- και να γεμίσουν άγνωστους παίκτες, παραχωρώντας μέσα σε μερικά 24ωρα τους υπόλοιπους βασικούς (Σι Τζέι ΜακΚόλουμ, Νόρμαν Πάουελ, Ρόμπερτ Κόβινγκτον). Οι «λιμνάνθρωποι» είχαν κάτω από 50% στις βολές, έκαναν 21 λάθη (!) επιτρέποντας 15 κλεψίματα στους αντιπάλους τους, έχασαν τα ριμπάουντ, έχασαν και το ματσάκι με 107-105, έχουν χάσει τα αυγά και τα πασχάλια.

Εκτη ήττα στα οκτώ πιο πρόσφατα ματς, διάστημα κατά το οποίο νίκησαν μονάχα τους… Μπλέιζερς (εντός, με πολύ ζόρι) και τους ακόμα πιο απογοητευτικούς, σε ανάλογη ελεύθερη πτώση Νικς – από τους οποίους έχαναν με 21 πόντους… Για πρώτη φορά επί Φρανκ Βόγκελ έχουν βρεθεί τέσσερις νίκες κάτω από το 50% (26-30) και η γκρίνια αγγίζει για τα καλά πλέον και τον προπονητή τους από το 2019. Όχι μόνο τον (όντως τρομερά άστοχο, όντως ανήμπορο να τους κουμαντάρει, μα απόντα χθες) Γουέστμπρουκ…

Ο Ρας έλειψε πρώτη φορά φέτος με πόνους στην πλάτη, αν πιστέψουμε την επίσημη δικαιολογία, λίγες ώρες προτού εκπνεύσει η προθεσμία των ανταλλαγών, σήμερα στις 22:00 ώρα Ελλάδας. Πάντως το ποσοστό νικών της ομάδας είναι 47,3% με παρόντα τον Γουέστμπρουκ και ακόμα μικρότερο, μόλις 45,7%, με παρόντα τον έτερο σταρ Αντονι Ντέιβις. Παρεμπιπτόντως, ο AD δεν πήρε ούτε προσπάθεια στα 9 λεπτά του στην τέταρτη περίοδο τα ξημερώματα. Από τον Δεκέμβριο του 2015 είχε να παίξει έστω 5’ σε τέταρτο 12λεπτο και να μην επιχειρήσει σουτ!

 

Οι παίκτες που ακούγονται

Προτελευταίοι ανάμεσα στους συλλόγους της λίγκας στο ποσοστό βολών με 72,3%, μόλις 23οι στα επιθετικά ριμπάουντ με 9,5 και παρά τα τόσα «τούβλα» τους σε κάθε παιχνίδι, 26οι στα λάθη – μέσα στις πέντε ομάδες δηλαδή που υποπίπτουν στα περισσότερα, με μέσο όρο 14,8. Οι Λέικερς δέχονται 113,6 πόντους στα οκτώ τελευταία παιχνίδια, έπεσαν εκτός οκτάδας στη Δύση και η θερινή επιλογή τους να χτίσουν ένα σύνολο με οκτώ 33άρηδες και βάλε βαίνει προς ηχηρή αποτυχία. Εκτός κι αν κινηθούν δυναμικά σήμερα…

Παρ’ ότι κολλητός του Τζέιμς, ο εικονιζόμενος Γουέστμπρουκ έχει τεθεί προς ανταλλαγή, με περιορισμένο πάντως ενδιαφέρον από τους άλλους συλλόγους. Πενιχρά τα όσα δίνουν στους Καλιφορνέζους, οι οποίοι μάλιστα δεν θέλουν με τη σειρά τους να δώσουν καν το πικ πρώτου γύρου του 2027 – που τους το ζητάνε. Υπάρχει ένα σενάριο για τον επίσης βετεράνο πόιντ γκαρντ Τζον Γουόλ, που όμως είναι «παρκαρισμένος» στις εξέδρες των Ρόκετς από την έναρξη της σεζόν κι έχει παίξει σε κάτι περισσότερο από 100 αγώνες την τελευταία πενταετία. Σε όσους άλλοι παίζουν σε μια χρονιά… Αφήστε που οι Ρόκετς θέλουν να συμπεριλάβουν στο τρέιντ και τον Ντάνιελ Τάις που -λόγω πολυετούς συμβολαίου- δεν τον γουστάρει σχεδόν κανείς.

Προ ωρών «έσκασε» και σενάριο τριπλού τρέιντ, που φέρνει στο Λος Αντζελες τον κόμπο γκαρντ Αλεκ Μπερκς και τον γκαρντ-φόργουορντ Καμ Ρέντις από τη Νέα Υόρκη. Δεν μοιάζει άσχημο, αφού ο πρώτος κάνει πολλά πράγματα και ο δεύτερος είναι νεαρός και καλός αθλητής, που παίρνει ελάχιστο χρόνο από τον Τομ Θίμποντο. Οι «πλάγιοι» σουτέρ Τέρενς Ρος (Ορλάντο) και Ερικ Γκόρντον (Χιούστον), οι σούτινγκ γκαρντ Τζος Ρίτσαρντσον (Βοστώνη) και Γκάρι Τρεντ (Τορόντο), οι κόμπο φόργουορντ Τζέραμι Γκραντ (Ντιτρόιτ) και Χάρισον Μπαρνς (Σακραμέντο) κι η πολύ δύσκολη περίπτωση του σέντερ Μάιλς Τέρνερ (Ιντιάνα) έχουν ακουστεί επίσης. Παραχωρούνται σχεδόν… όλοι πλην ΛεΜπρον και AD, οι Λέικερς επιθυμούν να κρατήσουν και το «δυάρι» Μαλίκ Μονκ που δεν έχει παρασυρθεί από τα χάλια των υπολοίπων.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

NBA: Ηττήθηκαν και από τους Μπλέιζερς οι Λέικερς

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΛΕΪΚΕΡΣ: Eνας τόσο μονάχος ΛεΜπρον

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News