ΛεΜπρον Τζέιμς: Ενας 37χρονος έφηβος που γράφει ασταμάτητα ιστορία

Ο βετεράνος μπασκετμπολίστας που «γράφει» καλύτερα νούμερα απ’ ό,τι στα υποτίθεται ντουζένια του, ο αθλητής που στα 37 του αφήνει μίλια πίσω σε θέματα αφοσίωσης, συνέπειας και προσφοράς τους νεαρούς συμπαίκτες του, ο άνθρωπος που συστήνεται πλέον και ως ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στο ΝΒΑ.

Μπορεί στις ΗΠΑ τέτοιου είδους ρεκόρ να έχουν μεγαλύτερη αίγλη όταν υπολογίζεται μονάχα η κανονική περίοδος, αν το καλοσκεφτείτε ωστόσο, αποτελεί ακόμα μεγαλύτερο κατόρθωμα για τον ΛεΜπρον Τζέιμς το ότι ξεπέρασε τον Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ στο σύνολο πόντων ΚΑΙ σε ρέγκιουλαρ σίζον ΚΑΙ σε πλέι οφ. Aλλωστε ο θρυλικός σέντερ συμμετείχε σε 18 ποστ σίζον, τρεις περισσότερες απ’ όσες έχει ζήσει έως σήμερα ο «King».

O «βασιλιάς» στον θρόνο του λοιπόν, με τον σημερινό ηγέτη των «λιμνάνθρωπων» να έχει απλώς άλλη μία μέρα στη δουλειά με τους 26 πόντους, τα 15 ριμπάουντ και τις 8 ασίστ στο Σαν Φρανσίσκο. Η παρέα του έχασε ξανά, με 117-115 από τους Γουόριορς, ο ίδιος έχασε και δύο (τη δεύτερη επίτηδες) από τις τρεις βολές για την ισοφάριση που κέρδισε 2,4’’ πριν το τέλος, εντούτοις οι περισσότεροι προβολείς στο «Τσέις Σέντερ» στράφηκαν πάνω του. Πάνω στον «Μίστερ 44.157 πόντοι», πλέον. Και η καταμέτρηση συνεχίζεται…

 

Υπόθεση… «λιμνάνθρωπων»

Eφτασε τους 44.149 του Τζαμπάρ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, τον ξεπέρασε με ένα τρίποντο στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου. Μένει πλέον να τον περάσει και στην παραγωγικότητα των κανονικών περιόδων, διότι ο 74χρονος σήμερα Τζαμπάρ ολοκλήρωσε την καριέρα του (που διήρκεσε μια ολόκληρη 20ετία) με 38.387 πόντους, ενώ ο Τζέιμς έχει 36.526. Θέμα χρόνου είναι να σημειώσει και το απόλυτο -για τις αμερικανικές συνήθειες- ρεκόρ. Αλλωστε ο χρόνος αποδεικνύεται μια χαρά σύμμαχός του, όπως θα δούμε παρακάτω.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το Top-10 των σκόρερ του ΝΒΑ σε ρέγκιουλαρ και ποστ σίζον μαζί, αυτό που παρατηρούμε είναι ότι τα περισσότερα μέλη της λίστας έχουν παρελθόν στους Λος Αντζελες Λέικερς. Ο Τζαμπάρ σημάδεψε την ένδοξη ιστορία τους με πέντε τίτλους (κι αφότου είχε πάρει έναν στο Μιλγουόκι) στα 14 χρόνια του σε αυτούς, ο Καρλ Μαλόουν (που σημάδεψε την ιστορία των Γιούτα Τζαζ) απλώς έκλεισε την τεράστια καριέρα του στο Λος Αντζελες την περίοδο 2003-04. Ο Κόμπι Μπράιαντ έγινε συνώνυμος των Λέικερς, φορώντας και στα 20 χρόνια της δικής του μόνο τη μωβ και χρυσή φανέλα των Καλιφορνέζων, ο δε Γουίλτ Τσάμπερλεϊν μετέφερε τα τρομερά του νούμερα στο L. A. την πενταετία 1968-73, κατακτώντας και τον τίτλο του 1972. Τρεις τέτοιους πανηγύρισε με τους «λιμνάνθρωπους», στο πλευρό του Κόμπι, ο Σακίλ Ο’ Νιλ. Στην κορυφαία δεκάδα των σκόρερ μονάχα για τις ρέγκιουλαρ σίζον συναντάμε και τον Καρμέλο Αντονι, σημερινό παίκτη των Λέικερς!

 

Ρεκόρ (του) και οι συνεχείς 25άρες

Εκτός όλων των άλλων, ο Τζέιμς έφτασε και τις 22 διαδοχικές εμφανίσεις με (μίνιμουμ) 25άρες. Πρόκειται για ατομικό του ρεκόρ, σπάζοντας το ανάλογο σερί των 21 αγώνων του με τουλάχιστον 25 πόντους τη μακρινή σεζόν 2007-08, στο Κλίβελαντ με τους Καβαλίερς. Τα ρεκόρ του δηλαδή δεν εκτείνονται απλώς στην τρέχουσα περίοδο (ξεκινώντας από προηγούμενες), μα καταγράφονται και μόνο σε αυτήν!

Ο άνθρωπος είναι πατημένα 37 και διεκδικεί στα ίσια τον τίτλο του πρώτου σκόρερ της λίγκας! Σημειώνει 29 φέτος, έναντι 29,5 του πρωτοπόρου Ζοέλ Εμπίιντ των Σίξερς. Σε ηλικία που άλλοι δεν μπορούν να τρέξουν, ο ΛεΜπρον βάζει τους περισσότερους πόντους στο ΝΒΑ σε αιφνιδιασμούς με 4,8 ανά αγώνα. Σε ηλικία που άλλοι δεν μπορούν να… σπρώξουν, ο τύπος είναι τέταρτος στους πόντους μέσα από τη ρακέτα, με 13,5. Ο μέσος όρος των 29 που έχει είναι ο υψηλότερός του από τη σεζόν 2009-10, ενώ από τη γραμμή σουτάρει με 74,6%, καλύτερο ποσοστό του από το 2013-14. Ένα χρόνο νωρίτερα είχε καλύτερο μέσο όρο κλεψιμάτων από τον τρέχοντα του 1,6, ενώ περισσότερη από τη μία φετινή τάπα ανά ματς έχει να επιδείξει από την περίοδο 2008-09. Θα περίμενε κανείς πως η αύξηση… καθηκόντων στην προβληματική αυτή βερσιόν των Λέικερς θα τον οδηγούσε και σε περισσότερα λάθη. Μπα… Υποπίπτει σε 3,2, τα λιγότερα από το 2012-13!

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

NBA: Ο «βασιλιάς» στον θρόνο του – Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έγινε πρώτος σκόρερ όλων των εποχών!

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΛΕΪΚΕΡΣ: Eνας τόσο μονάχος ΛεΜπρον

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News