NBA: «Σπίτι» των Μπόστον Σέλτικς είναι πλέον... κάθε γήπεδο

NBA: «Σπίτι» των Μπόστον Σέλτικς είναι πλέον… κάθε γήπεδο | Το ρεκόρ των Ρόκετς που κυνηγούν | Τελικοί ΝΒΑ

Πριν λίγες ημέρες, έγιναν η πρώτη ομάδα του ΝΒΑ από το 1981 και τους Χιούστον Ρόκετς, που έφτασαν στους τελικούς δίχως να έχουν θετικό ρεκόρ μετά από τα 50 πρώτα παιχνίδια της ρέγκιουλαρ σίζον. Με 25-25 ξεκίνησαν φέτος οι Σέλτικς…

Μετά, επικρατώντας 120-108 των Γουόριορς μέσα στο Σαν Φρανσίσκο, στο Game 1 των ΝΒΑ finals, έγιναν και η ομάδα με τις δεύτερες περισσότερες εκτός έδρας νίκες στην ίδια ποστ σίζον. Οκτώ, συγκεκριμένα. Το ρεκόρ το έχουν και εδώ οι Ρόκετς! Εκείνοι του 1995, με προπονητή τον Ρούντι Τομιάνοβιτς. Τότε που κατέκτησαν για δεύτερη (σε διαδοχικά έτη μάλιστα) και τελευταία έως σήμερα φορά τον τίτλο.

Από τον Ολάζουον στους σύγχρονους Γουόριορς

Με «κολώνα» τον Χακίμ Ολάζουον και ολόγυρά του κι άλλους έμπειρους παίκτες, σαν τους πόιντ γκαρντ Κένι Σμιθ και Σαμ Κασέλ, τον σούτινγκ γκαρντ Βέρνον Μάξγουελ, τους γκαρντ-φόργουορντ Κλάιντ Ντρέξλερ και Μάριο Ελι, οι «ρουκέτες» είχαν «σκουπίσει» τους Μάτζικ στους τελικούς, εκκινώντας κι εκείνες με «διπλό» σε αγώνα που σημείωσαν 120 πόντους! Εκαναν και το 2-0 στο Ορλάντο, όπως το είχαν κάνει εκτός έδρας και στους δυτικούς τελικούς, κερδίζοντας στο γειτονικό Σαν Αντόνιο – στο οποίο τα κατάφεραν και στο Game 5 της σειράς! Στους ημιτελικούς της περιφέρειας είχαν κερδίσει μέσα στο Φοίνιξ στο πέμπτο και το έβδομο ματς, στον πρώτο γύρο (σ.σ: 3-2, κρινόταν στις τρεις νίκες) είχαν κάνει το ίδιο μέσα στο Σολτ Λέικ Σίτι κόντρα στη Γιούτα στο Game 2 και το Game 5. Σύνολο, εννιά εκτός έδρας νίκες.

Οι σημερινοί Σέλτικς βρίσκονται στις οκτώ, όσες είχαν πετύχει και οι… Γουόριορς το 2019. Δίχως πάντως οι σημερινοί τους αντίπαλοι να πάρουν τον τίτλο, διότι στους τελικούς είχαν επικρατήσει οι Ράπτορς με 4-2. Oκτώ ήταν και οι σχετικές νίκες των Χιτ πρόπεσι, τύποις ωστόσο. Ολοι οι αγώνες των πλέι οφ είχαν διεξαχθεί στη «φούσκα» της Ντίσνεϊλαντ, βλέπετε. Στις οκτώ είχαν σταματήσει παλιότερα και οι Σπερς (2003, 1999), οι Λέικερς (2001) και οι… Ρόκετς της εισαγωγής (1981).

Στην τρέχουσα ποστ σίζον οι «Κέλτες» «σκούπισαν» τους Νετς με δύο διαδοχικές νίκες στο Μπρούκλιν, πέτυχαν άλλες δύο στο Μιλγουόκι και ανέβηκαν στις τρεις εκτός έδρας στο Μαϊάμι. Δεν χαμπαριάζουν από έδρες, έχουν το φανταστικό ρεκόρ 8-2 εκτός Βοστώνης, έχουν πλέον σπάσει και εκείνη του Γκόλντεν Στέιτ. Κι ας είχε 9/9 νίκες στο «Τσέις Σέντερ» η ομάδα του Στιβ Κερ!

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ: Θριαμβεύουν παίζοντας μπάσκετ… (των) Γουόριορς

ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΙΤ ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ – ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ: Τρίποντη… εκτέλεση και break στο Σαν Φρανσίσκο!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News