Μπόστον Σέλτικς: Τα «τριφύλλια» άνθισαν ξανά

Μπήκε η άνοιξη και οι «τριφυλλοφόροι» Σέλτικς ανθίζουν, εντούτοις το ζήτημα δεν είναι… εποχικό. Το 107-98 επί των Χοκς με ανατροπή από το -17 ήταν η δωδέκατη νίκη τους στα 14 τελευταία παιχνίδια και από κει που δεν ήξεραν αν θα μπουν στα πλέι οφ, σήμερα έχουν τις ίδιες νίκες με τους τρίτους Σίξερς!

Στο 37-27 οι έκτοι στην Ανατολή «Κέλτες», στο 37-23 η Φιλαδέλφεια, όχι πολύ μακριά ακόμα και αυτή η κορυφή της περιφέρειας. Παραμονή Πρωτοχρονιάς, η ομάδα του Ιμε Ουντόκα είχε το τραγικό ρεκόρ 16-19. Πώς το… γύρισε; Με την άμυνα, πρωτίστως. Ούτως ή άλλως (ασίσταντ) κόουτς που εξειδικευόταν στην αναχαίτιση των αντιπάλων των προηγούμενων ομάδων του και δη των Σπερς, ο (πρώτος προπονητής από το καλοκαίρι) Αμερικανονιγηριανός κατέληξε σε ένα σφιχτό ροτέισιον, έσφιξε και τα λουριά και πλέον πνίγει όποια ομάδα βρίσκεται στο διάβα της Βοστώνης. Μέσα στο 2022 έχει το καλύτερο defensive rating, επιτρέπει τους λιγότερους πόντους αντιπάλων μέσα στη ρακέτα κυρίως χάρη στον αθλητικό σέντερ-«σκιάχτρο» Ρόμπερτ Γουίλιαμς, βρίσκεται στο Top-3 των ομάδων και ως προς τις τάπες που ρίχνει και τους (λιγότερους, εννοείται) πόντους που δέχεται από αιφνιδιασμούς.

Κόντρα στους Χοκς χάθηκε με το ξεκίνημα της αναμέτρησης με τραυματισμό στον αστράγαλο και ο Τζέιλεν Μπράουν των 23,2 πόντων, μα πρόβλημα ουδέν. Ο έτερος σταρ του συλλόγου, ο εικονιζόμενος Τζέισον Τέιτουμ, έριξε 33άρα με 12/25 σουτ και φλέρταρε με τριπλ νταμπλ, έχοντας και 8 ριμπάουντ και 7 ασίστ, ο δε πόιντ γκαρντ Μάρκους Σμαρτ «βίδωσε» μετά την ανάπαυλα τον Τρέι Γιανγκ στους 9 πόντους (έναντι 22 πριν), σημειώνοντας και 16 πόντους.

 

Η προσθήκη Γουάιτ και ο αναβαπτισμένος πάγκος

Στο μαρκάρισμα του ηγέτη της Ατλάντα (που η αλήθεια είναι ότι κι εκείνος είχε ένα θεματάκι με τον αστράγαλό του πέφτοντας πάνω στο πόδι του Σμαρτ, επέστρεψε όμως στον αγώνα) βοήθησε και ο Ντέρικ Γουάιτ της φωτό, πρόσφατο απόκτημα από τους Σπερς. Ο 27χρονος κόμπο γκαρντ είναι καλύτερος αμυντικός από τον Ντένις Σρέντερ που κατέληξε στους Ρόκετς, πιο… παίκτης ομάδας και επιθετικά διόλου αμελητέα ποσότητα. Εχει μείνει μονάχα δύο φορές μονοψήφιος φορώντας πράσινα, τα ξημερώματα έκανε ρεκόρ με τη νέα του φανέλα με 18 πόντους, χώρια οι 5 ασίστ. Αλλους 18 πρόσθεσε ο νεαρός πάουερ φόργουορντ Γκραντ Γουίλιαμς, κατεβάζοντας και 7 ριμπάουντ.

Από τους αναπληρωματικούς συνεισφέρει με μεγαλύτερη συχνότητα πλέον και ο βραχύσωμος γκαρντ Πέιτον Πρίτσαρντ, ο γερο-Αλ Χόρφορντ εκπλήσσει τους πάντες με τις κρυμμένες δυνάμεις του και κάνει λίγο απ’ όλα στο πλευρό του Γουίλιαμς στη φροντ λάιν (π.χ. χθες έκανε 4 κοψίματα), οι Σέλτικς δείχνουν καλολαδωμένη μηχανή. Σε αυτές τις 12 τελευταίες νίκες τους (σε βάθος 14 αγώνων υπενθυμίζουμε) έχουν παθητικό μόλις 92,2 πόντων! Από το ξεκίνημα της σεζόν έχουν το καλύτερο ποσοστό στις βολές με 81,6% και είναι τρίτοι στα ριμπάουντ με 46,4. Η προ τριημέρου βαριά ήττα 128-107 στην Ιντιανάπολις αποτέλεσε την εξαίρεση στον κανόνα των καταπληκτικών εμφανίσεών τους. Αλλωστε πιο πριν είχαν συμπληρώσει επτά διαδοχικές εκτός έδρας νίκες με συνολική υπέρ τους διαφορά 167 πόντων, κάτι που δεν είχε καταφέρει ποτέ καμία ομάδα στην ιστορία του ΝΒΑ! Ακολουθούν τέσσερα παιχνίδια στη Βοστώνη στα προσεχή πέντε, εκτός υπάρχει μόνο η -σε ελεύθερη πτώση- Σάρλοτ, το μέλλον φαντάζει άκρως ευοίωνο.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΕΪΣΟΝ ΤΕΪΤΟΥΜ: Tα τρίποντα είναι σαν το κέτσαπ

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News