NBA: Ο Κόμπι είχε δώσει τις ευλογίες του στον Γιάννη για να κατακτήσει την κορυφή!

Ο πάντοτε διορατικός Κόμπι Μπράιαντ είχε τοποθετήσει πρώτος απ’ όλους τον Γιάννη Αντετοκούνμπο μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του. Δύο χρόνια μετά, ο Έλληνας σταρ εκπλήρωσε την πρόκληση, βγάζοντας ασπροπρόσωπο τον αείμνηστο «Black Mamba».

Είναι αυτονόητο πως η ιστορία του Γιάννη Αντετοκούκνμπο θα μνημονεύεται εις το διηνεκές. Έχοντας μπει πλέον για τα καλά στο πάνθεον της ιστορίας, ο Γιάννης ήδη έβαλε τον εαυτό του μπροστά στην επόμενη πρόκληση της καριέρας του, μετά το πρώτο δαχτυλίδι που δικαιωματικά κατέκτησε με τους Μπακς.

Η επόμενη πρόκληση είναι πάντα η πιο δύσκολη. Να καταφέρει να παραμείνει στην κορυφή, να διευρύνει το παλμαρέ του και να εισέλθει στην κουβέντα για τον μεγαλύτερο παίκτη όλων των εποχών που έπαιξε το άθλημα του μπάσκετ. Η πορεία του μέχρι σήμερα συνηγορεί πως ναι, μπορεί να καταφέρει όλα τα παραπάνω στα επόμενα χρόνια.

Ο Γιάννης είχε είδωλα. Είχε παίκτες-πρότυπα που ήθελε να μοιάσει μεγαλώνοντας, μεταξύ των οποίων και οι «δικοί μας», Βασίλης Σπανούλης και Δημήτρης Διαμαντίδης, των οποίων πολλάκις έχει πλέξει το εγκώμιο.

Ο αείμνηστος Κόμπι Μπράιαντ όμως ήταν κάτι διαφορετικό για τον Γιάννη. Ήταν η μεγαλύτερη πηγή έμπνευσής του, ήταν ένας από τους λόγους που τον ώθησαν στο να ακολουθήσει αυτό τον επαγγελματικό δρόμο, όπως ο ίδιος έχει παραδεχτεί σε παλαιότερη δήλωσή του. Τέλος, ήταν ο λόγος να συνεχίσει να παλεύει και να μην απογοητεύεται στις αποτυχίες.

Όταν ο «Black Mamba» έφυγε με αυτόν τον πολύ άδοξο τρόπο από τη ζωή, μαζί με άλλες οκτώ ψυχές (μεταξύ των οποίων και η κόρη του) είχε αφήσει ήδη μια ανοικτή πρόκληση στον Γιάννη, έχοντας «δει» πως το μέλλον του Έλληνα σταρ προμηνυόταν λαμπρό.

Ήταν 25 Ιουνίου 2019 και ο Γιάννης είχε μόλις δει τις προσπάθειές του να αποδίδουν τους πρώτους καρπούς, κατακτώντας το βραβείο του MVP του NBA, εκπληρώνοντας και την σχετική πρόκληση του Κόμπι Μπράιαντ. Στο άκουσμα της είδησης, ο σπουδαίος Κόμπι μέσω ενός «τιτιβίσματος» αποθέωσε αναφανδόν τον «Greek Freak» και συνάμα του άνοιξε μία νέα πόρτα για να φτάσει στο απόγειο της καριέρας του. Του άνοιξε διάπλατα την πόρτα του πρωταθλητισμού, βάζοντας τον στη διαδικασία να πιστέψει ακόμα περισσότερο στον εαυτό του και να εντείνει τις προσπάθειές του προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Αυτό ήταν. Η πεποίθηση του Κόμπι προς το πρόσωπό του λειτούργησε ως κινητήριος δύναμη για τον Γιάννη προκειμένου να καταφέρει να κάνει τη μετάβαση και να τον βγάλει… ασπροπρόσωπο. Μόλις δύο σεζόν μετά, τα κατάφερε. «Ο Κόμπι πιστεύει ότι μπορώ να τα καταφέρω; Τότε θα τα καταφέρω!» αυτό ακριβώς δήλωσε εύγλωττα ο «Greek Freak» στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου μετά το ιστορικό Game 6 με τους Σανς, κάνοντας τον Κόμπι Μπράιαντ να χαμογελάσει στον παράδεισο… Challenge complete, Black Mamba.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News