NBA Playoffs: Και τώρα… φέρτε τους Σέλτικς στον σεληνιασμένο Γιάννη!

Ο συναρπαστικός Γιάννης Αντετοκούνμπο οδήγησε τους καταιγιστικούς Μπακς σε νέα νίκη μέσα στο Σικάγο με 119-95, οι πρωταθλητές έφτασαν στο 3-1 απέναντι στους Μπουλς και πλέον ετοιμάζονται για τιτανομαχία με τους Σέλτικς στα ημιτελικά της Ανατολικής Περιφέρειας στο ΝΒΑ. 

Οκτώ λεπτά ήταν αρκετά για τους σεληνιασμένους Μπακς για να βάλουν φρένο στα όποια όνειρα των Μπουλς για επιστροφή στη σειρά μετά τη συντριβή τους στο τρίτο ματς.

Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να επιβάλλει το νόμο του κοντά στα καλάθια και τον Γκρέισον Άλεν να πετάει φωτιές από την περιφέρεια, τα «ελάφια» πήραν προβάδισμα ασφαλείας πριν καν ολοκληρωθεί η πρώτη περίοδος και έχοντας χτίσει διαφορά που κυμαινόταν ανάμεσα στους δέκα και τους είκοσι πόντους, έφτασαν σε μια ακόμη άνετη νίκη στο “United Center” με 119-95 και πλέον ετοιμάζονται για την «τιτανομαχία» με τους εκρηκτικούς Σέλτικς και τον Τζέισον Τέιτουμ στα ημιτελικά της Ανατολής.

Με τους «Κέλτες» να έχουν μετατρέψει σε πασαρέλα επίδειξης δύναμης το δικό τους ζευγάρωμα με τους Νετς και να προηγούνται 3-0 της παρέας του Κέβιν Ντουράντ, η μονομαχία δύο εξαιρετικά φορμαρισμένων ομάδων συναρπάζει και αποτελεί τεράστια πρόκληση για τους πρωταθλητές.

Πάντως, ο προπονητής-αναμορφωτής των Σέλτικς, Ιμ Ουντόκα, μάλλον θα πρέπει να προβληματίζεται βλέποντας τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να ανεβάζει στροφές όσο κυλούν τα playoffs.

Ο Γιάννης βρήκε ανταγωνισμό μόνο από τον… Άλεν

Ο “Greek Freak” έχει πάρει από το χέρι τους συμπαίκτες του, δεν αφήνει τους Μπακς να επηρεάζονται ούτε από σοβαρές απουσίες όπως αυτή του Κρις Μίντλετον, και το βράδυ της Κυριακής στο Σικάγο προσέφερε άλλο ένα μοναδικό σόου στους φίλους του Μιλγουόκι και όχι μόνο.

Ο Γιάννης ήταν απολαυστικός, αποτελεσματικός, ενίοτε… τρομακτικός άγγιξε το τριπλ νταμπλ με 32 πόντους, 17 ριμπάουντ και 7 ασίστ και ο μοναδικός ανταγωνιστής που βρήκε στο παρκέ ήταν ένας συμπαίκτης του. Γιατί την ίδια ώρα που ο Αντετοκούνμπο έστηνε το δικό του πάρτι κοντά στα καλάθια, ο Γκρέισον Άλεν έδινε ένα απίθανο σόου στην περιφέρεια σημειώνοντας 27 πόντους με 6/7 τρίποντα. 

Ο τρομερός σουτέρ που προσέθεσαν οι Μπακς στο οπλοστάσιό τους, δείχνει πανέτοιμος για το step up στο υψηλότερο επίπεδο των playoffs και στα δύο παιχνίδια που έδωσε η ομάδα του στο Σικάγο δεν άφησε να φανεί το κενό του Μίντλετον ούτε στο ελάχιστο.

Στην αντίπερα όχθη, οι Μπουλς μάλλον πρέπει να συνειδητοποίησαν ότι κέρδισαν… από σπόντα έστω και ένα παιχνίδι. Όπως ακριβώς συνέβη στον τρίτο αγώνα, έτσι και στο τέταρτο δεν κατόρθωσαν να προβάλλουν τον παραμικρό ανταγωνισμό, και αρκέστηκαν να βλέπουν τον Ντε Ρόζαν να πνίγεται στις δαγκάνες του Χόλιντεϊ (ο Τζρου έδωσε και επιθετικό ρεσιτάλ με 26 πόντους), τον Βούτσεβιτς να μένει σε ρηχά νερά και τον Λαβίν να πραγματοποιεί χαμηλή πτήση μετά την πρώτη περίοδο μένοντας μακριά από τον καλό του εαυτό.

Επόμενο – και πιθανότατα – τελευταίο ραντεβού των δύο ομάδων στο Μιλγουόκι ξημερώματα Τετάρτης και μετά… Βοστώνη έρχονται οι πρωταθλητές!

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ BOXSCORE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΜΠΑΚΣ ΣΤΟ ΣΙΚΑΓΟ

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News