NBA: Ο Αντετοκούνμπο έγινε πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Μπακς ως «Greek Freak»

Με τον δικό του τρόπο, χωρίς να κάνει καμία απολύτως έκπτωση στα θέλω του, ο συνυφασμένος με τη νίκη και γεννημένος κατακτητής κορυφών, Γιάννης Αντετοκούνμπο, αποκαθήλωσε τον Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ και έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Μιλγουόκι Μπακς.

Και να φανταστεί κανείς πως η παρουσία του δεν ήταν καν δεδομένη πριν από το τζάμπολ της αναμέτρησης των Μιλγουόκι Μπακς με τους Μπρούκλιν Νετς στο Barclays Center, αφού οι -παρατεταμένες- ενοχλήσεις στο γόνατο συνεχίζουν να τον ταλαιπωρούν.

O Γιάννης Αντετοκούνμπο, όμως, ήταν ανέφικτο να απουσιάσει από το τέταρτο αντάμωμα με τους Νετς του Κέβιν Ντουράντ, την ομάδα η οποία τείνει να γίνει παραδοσιακός αντίπαλος των Μπακς και, άλλωστε, πάντα «εξιτάρει» τον Έλληνα ηγέτη των πρωταθλητών κόσμου.

Όντας «φτιαγμένος» για τα δύσκολα και τα «παράλογα», ο «Greek Freak» έμελλε να ανέβει στην κορυφή της λίστας των σκόρερ στην ιστορία των Μιλγουόκι Μπακς, ξεπερνώντας τον Καρίμ-Αμπντούλ Τζαμπάρ των 14.211 πόντων καριέρας ως «ελάφι», με τον δικό του σαγηνευτικό και μεγαλειώδη τρόπο. Συνδυάζοντας τον τελικό προορισμό με ένα υπέροχο ταξίδι.

 

 Το… χρονικό μιας προαναγγελθείσας κορυφής

Κατά τα ειωθότα, ο «Greek Freak» επωμίστηκε ευθύνες από τη θέση «1» στο ξεκίνημα της αναμέτρησης της Νέας Υόρκης και είχε δύο εξαιρετικές επιθετικές στιγμές στο πρώτο δωδεκάλεπτο, χάρις στον καταπληκτικό του διασκελισμό.

Οργανωτικά είχε κύριο μέλημα την πάσα στην αδύνατη πλευρά, όμως τα πρώτα σουτ των Μπακς ήταν «σκληρά» και κατέληξαν εκτός στόχου. Μετά την έξοδό του από το παρκέ, οι Μπακς άρχισαν σταδιακά να χάνουν το σημείο αναφοράς τους με επακόλουθο να βρεθούν σε μειονεκτική θέση στο σκορ.

Η επιστροφή του Αντετοκούνμπο για τη δεύτερη περίοδο έδωσε πνοή στην επίθεση των «ελαφιών», το οποίο βρήκε εκ νέου τον προσανατολισμό του. Ο Έλληνας ηγέτης επωμίστηκε περισσότερες ευθύνες στον παραγωγικό κομμάτι, πόσταρε, πάταγε πιο συχνά στο «ζωγραφιστό» και, ως είθισται, έδειχνε ένα άκρως κυριαρχικό πρόσωπο απέναντι σε κάθε αντίπαλο. Με 12 γρήγορους έφερε την δουλειά εις πέρας στην επίθεση, την ώρα που οι πρωταθλητές έδειχναν να χωλαίνουν στην άμυνα. Έπειτα από το απαραίτητο διάλειμμα διαχείρισης, ο φουριόζος Αντετοκούνμπο επανήλθε για την τελική ευθεία της δεύτερης περιόδου και πολιόρκησε ξανά το καλάθι των Νετς αξιοποιώντας κάθε εκατοστό του χώρου που του έδινε η άμυνα των Νεοϋορκέζων.

Με την ίδια ορμητικότητα εισήλθε και στο τρίτο δωδεκάλεπτο, έχοντας ως προσωπικό του αντίπαλο τον Ντουράντ, ο οποίος ηττήθηκε κατά κράτος στις καταστάσεις ένας εναντίον ενός. Ο «Greek Freak» βρήκε σκορ τόσο από το post όσο και στο αγαπημένο του τρανζίσιον και οδήγησε μόνος τους Μπακς στην ανατροπή της διαφοράς που είχαν χτίσει προηγουμένως οι Νετς. Ως εκ τούτου, υπέγραψε το πρώτο προβάδισμα μετά το 19-21 της πρώτης περιόδου και πλησίασε τον μεγάλο στόχο, την πρώτη θέση των κορυφαίων σκόρερ όλων των εποχών των Μιλγουόκι Μπακς. Ή αλλιώς την αποκαθήλωση του μυθικού Καρίμ-Αμπντούλ Τζαμπάρ.

Με τον δικό του «απόκοσμο» τρόπο…

Το καλό πράγμα αργεί να γίνει και ο Έλληνας ηγέτης άργησε χαρακτηριστικά στο τέταρτο δωδεκάλεπτο να φτάσει στο στόχο του. Αυτό έμοιαζε αρχικά καταδικαστικό για τους Μπακς, οι οποίοι χωρίς το σκορ του ηγέτη τους έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους και βρέθηκαν να κυνηγούν ακόμα και διαφορά εννιά πόντων. Όμως, ο Αντετοκούνμπο ήταν ξανά εκεί, στα δύσκολα! Με 18” προτού μηδενίσει το χρονόμετρο, 110-107 στο ηλεκτρονικό ταμπλό και την μπάλα να ζυγίζει τόνους, ο «Giannis» πήρε το τρίποντο σουτ της λύτρωσης και το… δίκαιο έγινε πράξη! Η μπάλα αναπαύτηκε στο καλάθι των Νετς και ο δις MVP του NBA, φτάνοντας τους 42 πόντους, ξεπέρασε τον Καρίμ-Αμπντούλ Τζαμπάρ, έγινε ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών στην ιστορία των Μπακς και έσωσε και την παρτίδα για την ομάδα από το Γουισκόνσιν, οδηγώντας το ματς στην παράταση!

Τι κι αν στράβωσε ξανά το ματς για τα «ελάφια» στην παράταση; Τι κι αν ο Ντουράντ έβαλε μπροστά στο σκορ τους Νετς με τρεις εύστοχες βολές στα 8.7” προτού εκπνεύσει ο χρόνος; Ο Αντετοκούνμπο πήρε ξανά την ευθύνη της τελευταίας επίθεσης, κέρδισε το φάουλ από τον Κλάξτον και με την αύρα του νικητή που τον διέπει, έβαλε τις δύο καθοριστικές βολές και έγραψε με ολόχρυσα γράμματα ένα ακόμα κεφάλαιο στην ιστορία των Μπακς και του NBA.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News