NBA: Μπακς εναντίον Μπουλς στον πρώτο γύρο των playoffs

Η τελευταία αγωνιστική βραδιά της κανονικής περιόδου του NBA ανέδειξε «γειτονικό» ντέρμπι ανάμεσα σε Μιλγουόκι Μπακς και Σικάγο Μπουλς στον πρώτο γύρο των playoffs. Δείτε το μονοπάτι της ομάδας των Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο στην φετινή postseason.

Κανονική περίοδος NBA τέλος, playoffs ενόψει! Η περίοδος της σεζόν που όλοι οι λάτρεις του μπάσκετ περιμένουν καρτερικά ήδη από την… preseason θα κάνει πρεμιέρα το προσεχές Σάββατο (16/04). Νωρίτερα, από τις 12 ως και τις 15 Απριλίου θα διεξαχθούν οι αγώνες του play-in tournament, οι οποίοι θα καθορίσουν τις έβδομες και όγδοες θέσεις σε Ανατολή και Δύση αντίστοιχα.

Κατόπιν της διεξαγωγής της 82ης και τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου, προέκυψε και ο αντίπαλος των Μιλγουόκι Μπακς στoν πρώτο γύρο της postseason, καθώς τα «ελάφια» τερμάτισαν τελικά στην τρίτη θέση της κατάταξης της Ανατολικής Περιφέρειας, πίσω από τους Μπόστον Σέλτικς, οι οποίοι με τη νίκη τους στο Μέμφις επί των αδιάφορων Γκρίζλις «κλείδωσαν» τη δεύτερη θέση.

Ως εκ τούτου, η παρέα των Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο έμαθε ήδη τον αντίπαλό της στον πρώτο γύρο των playoffs, ο οποίος είναι οι 6οι του βαθμολογικού πίνακα, Σικάγο Μπουλς. Φυσικά, οι εστεμμένοι πρωταθλητές του NBA έχουν το πλεονέκτημα της έδρας κόντρα στους «γείτονές» τους, με τους οποίους μάλιστα είχαν το απόλυτο των νικών (4/4) στη σειρά των μεταξύ τους αγώνων για την κανονική περίοδο (νίκες με 94-90 και 126-98 στο Μιλγουόκι και με 118-112 και 127-106 στο Σικάγο).

Συν τοις άλλοις, οι Μπακς θα συναντήσουν τους Μπουλς «λαβωμένους», αφού ο βασικός πόιντ γκαρντ της ομάδας από το Σικάγο, Λόνζο Μπολ, έχει τεθεί προ πολλού νοκ-άουτ για το υπόλοιπο της σεζόν, ενώ ο Ζακ ΛαΒίν θα αγωνιστεί κατά πάσα πιθανότητα με πρόβλημα τραυματισμού.

 

Ο δρόμος της επιστροφής στους NBA Finals

Εάν οι προβλέψεις επιβεβαιωθούν και οι Μπακς ξεπεράσουν εύκολα ή δύσκολα το εμπόδιο των «ταύρων» στα προημιτελικά, τότε θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στην ημιτελική φάση τον νικητή της σειράς Μπόστον ΣέλτικςΜπρούκλιν Νετς ή Κλίβελαντ Καβαλίερς.

Στην περίπτωση που η ομάδα του Μάικ Μπουντενχόλζερ αντιμετωπίσει στους ημιτελικούς της Ανατολικής Περιφέρειας τους Μπόστον Σέλτικς, θα έχει μειονέκτημα έδρας, αφού τερμάτισε στην τρίτη θέση ενώ οι «Κέλτες» στη δεύτερη. Σε διαφορετική περίπτωση, όπου δηλαδή βρει στο δρόμο της είτε τους Μπρούκλιν Νετς είτε τους Κλίβελαντ Καβαλίερς, θα έχει το πλεονέκτημα της έδρας.

Τέλος, στην περίπτωση που οι Μπακς φτάσουν ξανά ως το τέλος του δρόμου και επιστρέψουν στους τελικούς της Ανατολικής Περιφέρειας, θα τεθούν αντιμέτωποι με όποια ομάδα παραμείνει «ζωντανή» από τις σειρές Μαϊάμι ΧιτΜπρούκλιν Νετς ή Κλίβελαντ Καβαλίερς ή Ατλάντα Χοκς ή Σάρλοτ Χόρνετς και Φιλαντέλφια Σίξερς –  Τορόντο Ράπτορς. Σ’ αυτό το σενάριο, η ομάδα από το Γουισκόνσιν θα έχει το πλεονέκτημα έδρας με όλες τις ομάδες πλην των Μαϊάμι Χιτ, οι οποίοι τερμάτισαν στην πρώτη θέση της Ανατολικής Περιφέρειας.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News