NBA: Φαντασμαγορική «παράσταση» του Αντετοκούνμπο στο Ντιτρόιτ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έδωσε ένα ακόμα εκπληκτικό «σόου» και οι Μπακς υπερακόντισαν με άνεση (131-101) το χαμηλό εμπόδιο των Πίστονς στο Ντιτρόιτ.

Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε! Αυτό αρκεί για να συνοψίσει την εξέλιξη του αγώνα των Μπακς με τους Πίστονς στην Little Caesars Arena του Ντιτρόιτ.

Οι πρωταθλητές του NBA φαίνεται πως δεν… ξέχασαν την απρόσμενη «ζημιά» που είχαν υποστεί από τους – αποδεκατισμένους, με 13 απουσίες! – Πίστονς στην ακριβώς προηγούμενη αναμέτρηση των δύο ομάδων, στις 4 Ιανουαρίου, στο Fiserv Forum. Φρόντισαν, λοιπόν, να μη δώσουν ξανά δικαίωμα και, συνάμα, να πάρουν το «αίμα» τους πίσω από τα «πιστόνια», τα οποία συνέτριψαν, φτάνοντας δια περιπάτου στην 51η τους νίκη σε σύνολο 81 αγώνων στην κανονική περίοδο.

Τα «ελάφια» έκαναν καταιγιστική είσοδο στο ματς «στραγγαλίζοντας» τους γηπεδούχους, οι οποίοι βρέθηκαν να κυνηγούν μία διαφορά της τάξεως των 22 πόντων (8-30) από την πρώτη κιόλας περίοδο, στην οποία είχαν το αποκαρδιωτικό 0/14 τρίποντα! Στη συνέχεια, οι εστεμμένοι πρωταθλητές του NBA, παρά τα φυσιολογικά ξεσπάσματα των γηπεδούχων, δεν κοίταξαν πότε πίσω και έφτασαν το… κοντέρ ως και στο +32, με τη νίκη τους να έρχεται τελικά με το επιβλητικό 131-101.

Οι Μπακς στρέφουν ήδη το βλέμμα τους στο αυριανό (10/04, 22:30) τελευταίο τους ματς στην κανονική περίοδο, όπου θα φιλοξενηθούν από τους Κλίβελαντ Καβαλίερς. Σημειωτέον ότι οι «ιππότες» αποτελούν έναν εκ των επικρατέστερων υποψήφιων αντίπαλών τους στον πρώτο γύρο των playoffs, μετά φυσικά τους Μπρούκλιν Νετς.

 

«Ρομπότ» ο Αντετοκούνμπο, δεν καταλαβαίνει από κούραση

Τι κι αν -ούτε- 24 ώρες νωρίτερα έπαιζε στα «κόκκινα» στο ντέρμπι με τους Μπόστον Σέλτικς και είχε τη δυνατότητα να ξεκουραστεί κόντρα στους Πίστονς; Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έλαβε κανονικά χρόνο συμμετοχής από τον Μάικ Μπουντενχόλζερ και έκανε ξανά… όργια. Ο «Greek Freak» κατέγραψε στο… ρελαντί 30 πόντους (11/13 βολές, 8/13 δίποντα, 1/3 τρίποντα), 13 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 μόλις λάθος και 1 φάουλ σε 27:41 συμμετοχής, ξεχωρίζοντας όσο κανένας άλλος. Συνεπικουρούμενος από τους Μπρουκ Λόπεζ (17 πόντοι) και Κρις Μίντλετον (15 πόντοι), πήρε τα «ελάφια» στις πλάτες του και τα έφερε σε μία βολική κατάσταση, στην οποία -κατά πάσα πιθανότητα- δεν θα είχαν μπει ποτέ, τουλάχιστον στον ίδιο βαθμό ευκολίας, εάν δεν είχε λάβει μέρος στην αναμέτρηση.

 

Οι Μπακς δεν λογαριάζουν από αντιπάλους

Θα μπορούσαν να κυνηγήσουν την αποφυγή της διαφαινόμενης διασταύρωσης με τους Μπρούκλιν Νετς στον πρώτο γύρο των playoffs, όμως οι Μπακς δεν μπήκαν δευτερόλεπτο σε αυτή τη λογική, αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά περίτρανα πόσο μεγάλη ομάδα είναι. Η ομάδα από το Γουισκόνσιν αντιμετώπισε όλα τα τελευταία ματς της κανονικής περιόδου (αγγαρείες για άλλους) με τη δέουσα σοβαρότητα, όπως φυσικά και αυτό στο Ντιτρόιτ, στοχεύοντας απλά να ολοκληρώσει την κανονική περίοδο με το καλύτερο δυνατό ρεκόρ και πλασάρισμα. Εν προκειμένω, τη δεύτερη θέση της Ανατολικής Περιφέρειας.

 

Με 15 παίκτες rotation οι Μπακς

Δεδομένου πως το «τρένο» μπήκε στις ράγες από πολύ νωρίς και το ματς στο Ντιτρόιτ, μετά από ένα σημείο, προσφέρθηκε για διαχείριση δυνάμεων, ο Μάικ Μπουντενχόλζερ άνοιξε το rotation και χρησιμοποίησε και τους 15 παίκτες που είχε διαθέσιμους στην αποστολή. Μάλιστα, οι 14 εξ αυτών σκόραραν! Μοναδικός που δεν κατάφερε να συνδεθεί με το αντίπαλο καλάθι, στα 2’24” παρουσίας του στο παρκέ, ήταν ο άρτι προαχθείς από τους Γουισκόνσιν Χερντ, Ρέιτζον Τάκερ. Eκτός δεκαπεντάδας έμεινε μόνο ο Γκρέισον Άλεν, κάτι που για τους Μπακς θα λέγαμε πως αποτελεί… είδηση, εάν αναλογιστούμε πόσο ταλαιπωρήθηκαν από τραυματισμούς προϊούσης της σεζόν. Πλέον, όμως, έχουν όλα τα «όπλα» στη φαρέτρα τους ενόψει της πιο κρίσιμης καμπής της σεζόν και, ως εκ τούτου, αναμένεται να παρουσιάσουν την καλύτερη δυνατή εκδοχή τους στην postseason.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News