ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ – ΣΙΚΑΓΟ ΜΠΟΥΛΣ 94-90: Νικητής ο Γιάννης στη «διελκυστίνδα» με τον ΝτεΡόζαν!

Το «μάτι» του ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν «γυάλιζε», αλλά ο ανυπέρβλητος Γιάννης Αντετοκούμπο ήταν αυτός που χαμογέλασε τελευταίος, χαρίζοντας στους Μιλγουόκι Μπακς μία τεράστιας σημασίας νίκη επί των Σικάγο Μπουλς (94-90).

Το «μάτι» του ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν «γυάλιζε», αλλά ο ανυπέρβλητος Γιάννης Αντετοκούμπο ήταν αυτός που είχε τον τελευταίο λόγο, χαρίζοντας στους Μιλγουόκι Μπακς μία τεράστιας σημασίας εντός έδρας νίκη επί των Σικάγο Μπουλς (94-90).

Στο πρώτο τους αντάμωμα για την τρέχουσα σεζόν, οι δύο αντίπαλοι μπορεί να μην έθελξαν με την απόδοσή τους -τουναντίον θα λέγαμε- αλλά αναμφίβολα έδωσαν μία επική μάχη, από εκείνες που θυμίζουν περισσότερο Playoffs παρά κανονική περίοδο.

Οι σκληροτράχηλοι Μπουλς παρατάχθηκαν στο παρκέ του Fiserv Forum με σημαντικές απουσίες (Ζακ ΛαΒίν, Λόνζο Μπολ, Τζαβόντε Γκριν, Ντέρικ Τζόουνς Τζούνιορ, Πάτρικ Γουίλιαμς), όμως αυτό φάνηκε σε μικρότερο βαθμό απ΄όσο κάποιος δικαιολογημένα θα περίμενε, καθότι κατόρθωσαν να οδηγήσουν το ματς στο δικό τους ρυθμό και απαγόρευσαν δια… ροπάλου στους Μπακς να επιβάλουν τους δικούς τους κανόνες.

Το ματς μετατράπηκε στο τέλος σε ένα άτυπο μπρα ντε φερ μεταξύ Γιάννη Αντετοκούνμπο και ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν, με τον «Greek Freak» να αναδεικνύεται τελικά νικητής, έχοντας, βέβαια, μεγαλύτερη υποστήριξη από τους συμπαίκτες του σε σύγκριση με τον εκρηκτικό άσο των Μπουλς.

Οι Μπακς έφτασαν σε ακόμα μία νίκη με top ομάδα του NBA και πλέον γλυκοκοιτάζουν κορυφή στην Ανατολή με ρεκόρ 29-19. Οι Μπουλς υποχώρησαν στο 28-16 και έπεσαν από την πρώτη θέση της Περιφέρειας, καθώς σε αυτή επέστρεψαν οι Μπρούκλιν Νετς με ρεκόρ 29-16.

Ο Έλληνας σούπερ σταρ ήταν για ακόμα μία φορά ο παίκτης-βαρόμετρο των πρωταθλητών, έχοντας 30 πόντους (8/12 βολές, 11/21 δίποντα, 0/3 τρίποντα), 12 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 μπλοκ, 3 λάθη και 3 φάουλ σε 36:40. Ο Κρις Μίντλετον είχε καταλυτικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα, μετρώντας 16 πόντους, 11 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ενώ οι Τζρου Χόλιντεϊ και Μπόμπι Πόρτις προσέφεραν κάποιες περαιτέρω επιθετικές λύσεις με 13 και 12 πόντους αντίστοιχα, με τον τελευταίο να κατεβάζει και 13 ριμπάουντ.

Ο «φονικός» ΝτεΡόζαν κουβάλησε υποδειγματικά τους ελλιπείς Μπουλς, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 35 πόντους (17/18 βολές, 9/18 σουτ εντός πεδιάς), 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ και μόλις 1 λάθος, όντας ο απόλυτος πρωταγωνιστής των «ταύρων». Από εκεί και πέρα, όμως, οι φιλοξενούμενοι είχαν μόνο τον Νίκολα Βούτσεβιτς ως δεύτερο επιθετικό πόλο, με τον Μαυροβούνιο σέντερ να καταγράφει 19 πόντους (με 7/17 σουτ) και 12 ριμπάουντ.

 

Ο αγώνας

Ο ρυθμός ήταν ιδιαιτέρως χαμηλός στο πρώτο δωδεκάλεπτο, με τις δύο ομάδες αρκετά άστοχες. Μετά από επτά αγωνιστικά λεπτά το σκορ ήταν μόλις 10-10, αποτέλεσμα των ουκ ολίγων βεβιασμένων επιλογών. Άμα τη επιστροφή του Αντετοκούνμπο στο παρκέ, που ήδη είχε αρχίσει να κυριαρχεί  στο «ζωγραφιστό» από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, οι Μπακς «οικοδόμησαν» ένα γρήγορο 8-0 σερί, μετατρέποντας το 14-16 σε 22-16, με το φινάλε της πρώτης περιόδου να βρίσκει τους πρωταθλητές σε προβάδισμα τεσσάρων πόντων (24-20).

Το ρεσιτάλ αστοχίας συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο και ως εκ τούτου το σκορ διατηρήθηκε σε χαμηλά επίπεδα. Οι Μπακς επιχείρησαν να κάνουν ένα «σπριντ» προκειμένου να ξεφύγουν στο σκορ (28-22), όμως άμεσα «σίγησαν» παρά το γεγονός ότι βρήκαν σουτ με καλές προϋποθέσεις, με αποτέλεσμα οι «ταύροι» να ανακτήσουν το προβάδισμα με 0-8 σερί (28-30). Τα «ελάφια» βρήκαν πεδίο δράσης από το low post και προσπέρασαν εκ νέου με 38-34, υποχρεώνοντας τον Ντόνοβαν να καλέσει τους παίκτες του στον πάγκο για οδηγίες. Ο ΝτεΡόζαν γύρισε δριμύτερος στο παρκέ και έβαλε τους Μπουλς ξανά σε προβάδισμα (43-44) προτού ο «Greek Freak» ευστοχήσει σε ένα ζευγάρι βολών και γράψει τον επίλογο στο πρώτο μισό (45-44).

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν τον ρυθμό στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, επιχειρώντας να τρέξουν. Οι «ταύροι» τα… έσπαγαν από τη μεγάλη άρκτο αλλά περιέργως έμεναν κοντά στο σκορ (55-54), καθότι οι Μπακς δεν μπορούσαν να βρουν συνέπεια στις δύο άκρες του παρκέ. Οι πρωταθλητές προσπάθησαν να πατήσουν το… γκάζι, ξεφεύγοντας με +6 (60-54), όμως δύο απανωτά τρίποντα από Καρούζο και Τόμας έκοψαν ακαριαία τη… φόρα στους γηπεδούχους (60-60). Ο ΝτεΡόζαν δεν έδειχνε καμία διάθεση για… κατάπαυση πυρός και με διαδοχικά προσωπικά καλάθια στην απομόνωση έβαλε τους «ταύρους» μπροστά στο σκορ με βραχεία κεφαλή στο τέλος της τρίτης περιόδου (68-69).

Το σκηνικό έμεινε απαράλλαχτο στην τέταρτη περίοδο, αφού οι δύο αντίπαλοι «σφιχταγκαλιάστηκαν» και συμβάδιζαν στο σκορ (74-74). Ενόσω το ματς προχωρούσε προς την τελική του ευθεία, ο Γιάννης πήρε την κατάσταση στα χέρια του, συνεπικουρούμενος από τον Μίντλετον, φέρνοντας τους Μπακς στο +4 (83-79). Ο ΝτεΡόζαν πάλευε μόνος του απέναντι στα… θηρία, αλλά η ανταπρόκριση των συμπαικτών του στο crunch time δεν ήταν η ενδεδειγμένη. Παρ’ όλα αυτά, οι Μπουλς μείωσαν στους δύο πόντους στο 1’10” (92-90) και στη συνέχεια, στα 23.3″, είχαν ευκαιρία να προσπεράσουν με τρίποντο του ΝτεΡόζαν, το οποίο όμως δεν βρήκε στόχο. Εν τέλει, ο Μίντλετον υπέγραψε τη νίκη των «ελαφιών» με 2/2 βολές στα 15.8″ (94-90).

Τα δωδεκάλεπτα: 24-20, 45-44, 68-69, 94-90

Δείτε ΕΔΩ το boxscore του αγώνα.

 

Τα highlights του αγώνα

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News