ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ – ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ ΚΙΝΓΚΣ 133-127: Μίντλετον και Χόλιντεϊ κάλυψαν επάξια το κενό του Γιάννη

Οι Μιλγουόκι Μπακς είχαν εκτός μάχης τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλά με στυλοβάτες τους Κρις Μίντλετον και Τζρου Χόλιντεϊ έφτασαν σε μία «σβηστή» εντός έδρας νίκη επί των Σακραμέντο Κινγκς (133-127).

Οι Μιλγουόκι Μπακς είχαν εκτός μάχης τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλά με στυλοβάτες τους Κρις Μίντλετον και Τζρου Χόλιντεϊ πανηγύρισαν μία πολύτιμη εντός έδρας νίκη επί των αξιόμαχων Σακραμέντο Κινγκς (133-127), παραμένοντας σε… τροχιά κορυφής στην Ανατολική Περιφέρεια.

Οι αντιξοότητες δεν ήταν και λίγες αν αναλογιστούμε πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έμεινε στα… πιτς για ένατη φορά στην τρέχουσα αγωνιστική σεζόν λόγω κάποιων ενοχλήσεων στο δεξί γόνατο, ο Γκρέισον Άλεν πλήρωσε την… απερισκεψία του στο ματς με τους Μπουλς, όντας επίσης εκτός μάχης, ενώ ο Γουέσλι Μάθιους αποχώρησε με τραυματισμό στο αριστερό γόνατο στη δύση της τρίτης περιόδου.

Ωστόσο, όσοι παίκτες των Μπακς αγωνίστηκαν απέναντι στους Κινγκς συνέδραμαν τα μέγιστα και έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην τρίτη συναπτή νίκη των «ελαφιών», η οποία διατηρεί τους εστεμμένους πρωταθλητές σε τροχιά κορυφής της Ανατολής (30-19 ρεκόρ). Απεναντίας, οι «βασιλιάδες» γνώρισαν τρίτη διαδοχική ήττα και υποχώρησαν στο 18-30.

Αιχμή του δόρατος στο παιχνίδι των «ελαφιών» ήταν τα περιφερειακά σουτ, με τους γηπεδούχους να ολοκληρώνουν τον αγώνα με 21 εύστοχα τρίποντα σε σύνολο 42 προσπαθειών, πληγώνοντας διαρκώς από τη «μεγάλη άρκτο» τους Κινγκς.

Ερήμην του «Greek Freak», ο Κρις Μίντλετον επωμίστηκε περισσότερες ευθύνες στην επίθεση των πρωταθλητών και τα πήγε περίφημα με 34 πόντους (ρεκόρ σεζόν), 5/7 τρίποντα, 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Εξαιρετικός επίσης ο Τζρου Χόλιντεϊ με 26 πόντους, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 2 κλεψίματα, ενώ άκρως παραγωγικοί ήταν και οι Ντόντε ΝτιΒιντσέντζο (20 πόντοι), Τζορτζ Χιλ (17 πόντοι) και Πατ Κόνατον (15 πόντοι με 5/10 τρίποντα, 5 ριμπάουντ και 4 κλεψίματα), με τη γενική εικόνα των Μπακς να είναι θετική.

Οι Κινγκς, που στερήθηκαν των υπηρεσιών του Ντι’Άαρον Φοξ λόγω ενός προβλήματος στον αστράγαλο, είχαν τον Χάρισον Μπαρνς στη «ζώνη του λυκόφωτος» με 29 πόντους (σε βραδιά ορόσημο για τον ίδιο, καθώς «έσπασε» το φράγμα των 10.000 πόντων στο NBA) και τους Ταϊρίς Χαλιμπάρτον και Τέρενς Ντέιβις σχεδόν εξίσου παραγωγικούς με 24 πόντους και 12 ασίστ και 22 πόντους κατ’ αντιστοιχία.

 

Ο αγώνας

Οι Κινγκς έδειξαν από νωρίς πως είχαν ελάχιστα πράγματα να χάσουν στο συγκεκριμένο ματς και θα έκαναν το παιχνίδι τους χωρίς ιδιαίτερες σκοπιμότητες. Η ομάδα από το Σακραμέντο βρήκε ανοιχτούς διαδρόμους προς στη ρακέτα των πρωταθλητών στα πρώτα λεπτά και προηγήθηκε με +7 (5-12). Μία σπασμωδική αντίδραση των γηπεδούχων, με την οποία ισοφάρισαν σε 14-14, δεν πτόησε τους φιλοξενούμενους, που βρήκαν και πάλι καταιγιστικό ρυθμό στην επίθεση και εκτίναξαν το προβάδισμά τους στο +11 (17-28), έχοντας αξιοζήλευτη ισορροπία στην επίθεση. Τα επιθετικά ριμπάουντ των Κινγκς προκάλεσαν ανεπανόρθωτη ζημιά στους γηπεδούχους, με το καταστροφικό αμυντικά πρώτο δωδεκάλεπτο των Μπακς να κλείνει με σκορ 27-35.

Η εικόνα της δεύτερης περιόδου ήταν διαμετρικά αντίθετη με εκείνη της πρώτης. Οι Μπακς έπαιξαν καλύτερη άμυνα, οι Κινγκς «έσβησαν» και τα ποσοστά τους από την περιφέρεια καταβαραθρώθηκαν, με αποτέλεσμα να έρθουν τα πάνω-κάτω στο σκορ. Οι πρωταθλητές δεν χρειάστηκαν πολύ για να εξανεμίσουν τη διαφορά, για την ακρίβεια ούτε τρία λεπτά στο δεύτερο δωδεκάλεπτο. Αρχικά, ο Χιλ έδωσε το στίγμα του, ευστοχώντας σε δύο απανωτά τρίποντα, με τον Μίντλετον να φέρνει στη συνέχεια το ματς στην ισοπαλία (37-37). Η «μηχανή» των γηπεδούχων είχε πλέον «ζεσταθεί» και το προσπέρασμά τους με 47-42 ήρθε ως φυσικό επακόλουθο. Στα εναπομείναντα λεπτά της δεύτερης περιόδου ακολούθησε ένας «καταιγισμός» τριπόντων από τους παίκτες των Μπακς, προεξάρχοντος του Μίντλετον, που έδωσε προβάδισμα οκτώ πόντων στους γηπεδούχους στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου (62-54).

Το ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε στο τρίτο δωδεκάλεπτο, με τα «ελάφια» να δημιουργούν συνεχώς ρήγματα στην ευάλωτη άμυνα των «βασιλιάδων» και να τους «πληγώνουν» με συνέπεια από τη μεγάλη άρκτο. Η τιμή της διαφοράς σταθεροποιήθηκε πάνω από τους 10 πόντους, με τους Μπακς να έχουν απόλυτο έλεγχο του ρυθμού (89-74). Ο Ντιβιτσέντζο πήρε το «όπλο» του και ήταν από τους βασικούς εκφραστές των επιθέσεων των Μπακς στην τρίτη περίοδο, το φινάλε της οποίας βρήκε τελικά τα «ελάφια» στο +8 (94-86) έπειτα από ένα «ξέσπασμα» των Καλιφορνέζων.

Ο Χιλντ ροκάνισε τη διαφορά και στους πέντε πόντους στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου (94-89), αλλά γρήγορα η τριπλέτα Μίντλετον, Χιλ και Χόλιντεϊ τράβηξε… κουπί για τους πρωταθλητές, διευρύνοντας εκ νέου το προβάδισμα των Μπακς (105-94). Οι Κινγκς δεν είχαν καμία διάθεση να παραδώσουν τα όπλα τους πρόωρα και με «καυτούς» Μπαρνς και Χαλιμπάρτον κατόρθωσαν να φέρουν το ματς εκ νέου σε απόσταση πέντε πόντων (115-110). Εντούτοις, ο Κόνατον έκοψε δις τα «φτερά» των Κινγκς με dagger threes στο 45′ (118-110) και στο 46′ (121-114) και ο ασταμάτητος Μίντλετον έδωσε από την κορυφή τη «χαριστική βολή» στο 1’09” (124-118), με τους Μπακς να φέρνουν εις πέρας την αποστολή στο φινάλε.

Τα δωδεκάλεπτα: 27-35, 62-54, 94-86, 133-127

Δείτε ΕΔΩ το boxscore του αγώνα.

 

Τα highlights του αγώνα

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News