Μιλγουόκι Μπακς: Φινάλε στην κανονική περίοδο του NBA με αποφόρτιση και ήττα στο Κλίβελαντ

Οι «μισοί» Μιλγουόκι Μπακς ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στην κανονική περίοδο του NBA με μία μάλλον… προδιαγεγραμμένη «βαριά» εκτός έδρας ήττα από τους Κλίβελαντ Καβαλίερς (133-115). Ρεκόρ καριέρας σε πόντους ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, ο οποίος μέτρησε 27.

Οι πρωταθλητές του NBA δεν προσέγγισαν το ματς στο Κλίβελαντ ως μία «πρόβα τζενεράλε» ενόψει των playoffs, αλλά ως μία καλή ευκαιρία αποφόρτισης των παικτών που έχουν τραβήξει «κουπί» στη διάρκεια της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Ως εκ τούτου, παρατάχθηκαν με σύνθεση έξι παικτών, από τους οποίους ουδείς έχει σημαντικό χρόνο συμμετοχής στο rotation.

 

Αποφόρτιση όλων των ενεργών παικτών του rotation

Τα «ελάφια» ξεκούρασαν σχεδόν όλα τα ενεργά μέλη του rotation τους (συνολικά 11 παίκτες), με το μυαλό τους να βρίσκεται ήδη στην postseason. Ο μοναδικός πρωτοκλασάτος που έλαβε αγωνιστικό χρόνο ήταν ο Τζρου Χόλιντεϊ.

Τρόπος του λέγειν «αγωνιστικός χρόνος», αφού ξεκίνησε στη βασική πεντάδα και μετά από 8 δευτερόλεπτα (και ένα φάουλ στο οποίο υπέπεσε) αποσύρθηκε στον πάγκο και έκτοτε δεν ξαναμπήκε! Ο λόγος για τον οποίο ο γκαρντ των Μπακς χρησιμοποιήθηκε για μόλις… οκτώ δευτερόλεπτα από τον Μάικ Μπουντενχόλζερ ήταν ένας όρος στο συμβόλαιό του, ο οποίος αναφέρει πως στην περίπτωση συμπλήρωσης 67 συμμετοχών στην κανονική περίοδο θα λάμβανε μπόνους 306.000 δολαρίων! Όπερ και εγένετο, καθότι το ματς στο Κλίβελαντ ήταν ακριβώς το 67ο φετινό του.

Από τους συνολικά έξι παίκτες που αγωνίστηκαν (ουσιαστικά η τρίτη πεντάδα), ο Σάντρο Μαμουκελασβίλι είχε 28 πόντους και 13 ριμπάουντ, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο 27 πόντους (ρεκόρ καριέρας σε παραγωγικότητα) και 5 ριμπάουντ και ο Τζόρνταν Νουόρα 24 πόντους και 10 ριμπάουντ.

 

Οι Καβαλίερς δεν… χαρίστηκαν

Στα του ματς, η κατάσταση ήταν ξεκάθαρη από το πρώτο λεπτό. Οι «ιππότες» δεν… χαρίστηκαν στα «τρίτα» των Μπακς και έθεσαν τις βάσεις της επιβλητικής νίκης τους στο πρώτο δωδεκάλεπτο, το φινάλε του οποίου τους βρήκε στο +26 (46-20). Το ενδιαφέρον στο υπόλοιπο του αγώνα αφορούσε μόνο στο τελικό σκορ και στο κατά πόσο οι γηπεδούχοι ήταν ή δεν ήταν διατεθειμένοι να συνεχίσουν με το πόδι κολλημένο στο γκάζι μέχρι τέλους και να διεκδικήσουν μία διαφορά-μαμούθ κόντρα στους πρωταθλητές.

Τελικά, τράβηξαν… χειρόφρενο στο δεύτερο μισό (η διαφορά είχε φτάσει και στους 40 πόντους) και στην τρίτη περίοδο επιστράτευσαν τις… ρεζέρβες τους, με τους Μπακς να βρίσκουν την ευκαιρία να μειώσουν τη διαφορά έως και το «κολακευτικό» -14, προτού οι βασικοί των γηπεδούχων επιστρέψουν στο παρκέ και η διαφορά πάρει εκ νέου την ανιούσα στην τελική ευθεία.

Κορυφαίος του παρκέ για τους νικητές ήταν ο Κέβιν Λαβ με 32 πόντους (8/11 τρίποντα) και 10 ριμπάουντ, ενώ οι Λάουρι Μάρκανεν και Έβαν Μόμπλεϊ συμπλήρωσαν 23 και 18 πόντους αντιστοίχως.

 

Οι Μπακς μαθαίνουν θέση στην κατάταξη και πρώτο αντίπαλο στα playoffs

Οι πρωταθλητές του NBA ολοκλήρωσαν τον μαραθώνιο των 82 αγώνων στην κανονική περίοδο με ρεκόρ 51-31 και πλέον περιμένουν το αποτέλεσμα του αγώνα Μέμφις Γκρίζλις – Μπόστον Σέλτικς (τζάμπολ στις 02:00 ώρα Ελλάδος) για την αποκρυστάλλωση της θέσης τους στην τελική κατάταξη της Ανατολικής Περιφέρειας, η οποία και θα καθορίσει τον αντίπαλό τους στον πρώτο γύρο της postseason.

Στην περίπτωση ήττας των Σέλτικς από τους αδιάφορους Γκρίζλις, οι Μπακς θα τερματίσουν στη δεύτερη θέση και θα διασταυρωθούν με τον έβδομο της κατάταξης, τουτέστιν τον νικητή του αγώνα της προσεχούς Τετάρτης (13/04, 02:00) ανάμεσα στους Μπρούκλιν Νετς και στους Κλίβελαντ Καβαλίερς, για το play-in tournament.

Στον αντίποδα, με ενδεχόμενη νίκη των Σέλτικς στο Μέμφις, τα «ελάφια» θα πέσουν στην τρίτη θέση στην τελική κατάταξη και, ως εκ τούτου, θα διασταυρωθούν με τους έκτους Σικάγο Μπουλς, τους οποίους φέτος έχουν νικήσει τέσσερις φορές σε ισάριθμες αναμετρήσεις στο πλαίσιο της κανονικής περιόδου.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News