ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ – ΜΕΜΦΙΣ ΓΚΡΙΖΛΙΣ 126-114: «Κατασπάραξαν» τις «αρκούδες» με εξαίσιο Γιάννη!

Οι Μιλγουόκι Μπακς έδειξαν για ακόμα μία φορά πως είναι φτιαγμένοι για τα… δύσκολα, υπερισχύοντας εμφατικά με 126-114 των φορμαρισμένων Μέμφις Γκρίζλις, στο Fisev Forum. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο διέπρεψε σε ακόμα ένα ματς, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 33 πόντους, 15 ριμπάουντ και 7 ασίστ!

Οι Μιλγουόκι Μπακς απέδειξαν για πολλοστή φορά περίτρανα ότι είναι φτιαγμένοι για τα… δύσκολα, υπερισχύοντας με 126-114 των φορμαρισμένων Μέμφις Γκρίζλις, στο Fiserv Forum. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο διέπρεψε σε ακόμα ένα ματς, αριθμώντας 33 πόντους, 15 ριμπάουντ και 7 ασίστ!

Τι κι αν προέρχονταν από δύο συναπτές ήττες από ομάδες εκτός της «ζώνης» των Playoffs, τι κι αν απέναντί τους είχαν την ίσως πιο «καυτή» ομάδα αυτή τη στιγμή στο NBA, που μέτραγε 12 νίκες στις 13 προηγούμενες αναμετρήσεις της, οι Μιλγουόκι Μπακς ζουν και «τρέφονται» από τις δύσκολες προκλήσεις κόντρα σε ομάδες με κοινούς στόχους και όνειρα με τους ίδιους.

Οι εστεμμένοι πρωταθλητές επιβλήθηκαν με χαρακτηριστική ευκολία του θελκτικού πλην όμως νεανικού και ακατέργαστου σε καταστάσεις πρωταθλητισμού συνόλου από την πόλη του Τενεσί και έστειλαν ένα νέο ηχηρό μήνυμα σε όλους όσους επιθυμούν να τους εκθρονίσουν. Κατόπιν τούτου, οι Μπακς βελτίωσαν το ρεκόρ τους στο 28-19 και παραμένουν σε τροχιά κορυφής της Ανατολικής Περιφέρειας. Οι Γκρίζλις υποχώρησαν στο 31-16, ωστόσο εξακολουθούν να βρίσκονται στο πιο υψηλό στρώμα του βαθμολογικού πίνακα της Δύσης.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν απολαυστικός, όντας ο κορυφαίος μακράν παίκτης της αναμέτρησης. Συγκεκριμένα, ο «Greek Freak» κατέγραψε 33 πόντους (7/8 βολές, 10/21 δίποντα, 2/4 τρίποντα), 15 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 2 κλεψίματα, 5 λάθη και 6 φάουλ σε μόλις 31’14” συμμετοχής. Από κοντά ο «υπασπιστής» του, Κρις Μίντλετον, ο οποίος αρίθμησε 27 πόντους, 7 ριμπάουντ και 7 ασίστ, με τους Μπόμπι Πόρτις (14 πόντοι και 9 ριμπάουντ), Τζορτζ Χιλ (14 πόντοι, 6 ριμπάουντ και 6 ασίστ) και Πατ Κόνατον (13 πόντοι) να προσφέρουν πολύτιμες λύσεις. Ο Τζρου Χόλιντεϊ επέστρεψε στη δράση έπειτα από απραξία 15 ημερών και έδειξε να βρίσκεται εμφανώς εκτός ρυθμού, έχοντας μόλις 9 πόντους (2/8 σουτ εντός πεδιάς), 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 3 λάθη σε 21:42.

Ο Τζα Μοράντ ήταν για ακόμα μία φορά στην τρέχουσα αγωνιστική σεζόν ο πλέον αποτελεσματικός παίκτης των Γκρίζλις, μετρώντας 33 πόντους, 14 ασίστ και 8 ριμπάουντ, ενώ ο Τζάρεν Τζάκσον Τζούνιορ τον συμπλήρωσε ιδανικά με 29 πόντους – 27 στο δεύτερο ημίχρονο, 9 ριμπάουντ και 4 μπλοκ. Από εκεί και πέρα, ελάχιστα πράγματα από τους υπόλοιπους παίκτες των «αρκούδων», που στερήθηκαν των υπηρεσιών των Ντέσμοντ Μπέιν και Ντίλον Μπρουκς.

 

Ο αγώνας

Οι Γκρίζλις έδωσαν τον… τόνο στα πρώτα λεπτά του ματς και προηγήθηκαν με 2-10 έπειτα από 2,5 αγωνιστικά λεπτά, βάζοντας δύσκολα στους γηπεδούχους. Η αντεπίθεση των Μπακς, με τον Γιάννη πρωτοστάτη, ήταν ακαριαία, καθώς οι πρωταθλητές διάβασαν όλες τις αδυναμίες της αντίπαλης άμυνας και «οικοδόμησαν» σερί 12-0 στα επόμενα τρία λεπτά, με αποτέλεσμα το προσπέρασμά τους με 14-10. Ο Αντετοκούνμπο ήταν «φωτιά και λάβρα» και τοποθέτησε τους γηπεδούχους στο +5 (20-15), προτού βγει για τις πρώτες ανάσες. Οι «αρκούδες» εκμεταλλεύτηκαν την απουσία του και με τον Μοράντ σε… οίστρο πήραν εκ νέου τα ηνία στο σκορ με 24-28. Εντούτοις, ο «Greek Freak» επανήλθε στο παρκέ για τα τελευταία λεπτά της πρώτης περιόδου και συνέχισε την προσωπική του παράσταση, με αποτέλεσμα την επιστροφή των Μπακς σε θέση οδηγού στο ματς (36-30).

Οι γηπεδούχοι ύψωσαν απροσπέλαστο τείχος στην άμυνα και έχοντας αυτό ως αφετηρία διεύρυναν τη διαφορά στο σκορ στη δεύτερη περίοδο (47-34), ένεκα των εξαιρετικών εκτελέσεών τους από την περίμετρο. Οι Γκρίζλις «βραχυκύκλωσαν» από την άμυνα των «ελαφιών», με συνέπεια την καταβαράθρωση των ποσοστών τους, και οι ασυγκράτητοι περιφερειακοί των πρωταθλητών (Μίντλετον, Άλεν, Μάθιους) εκτίναξαν την τιμή της διαφοράς στο +17 (53-36). Ερήμην του Γιάννη, η ομάδα από το Γουισκόνσιν «κόλλησε» εκ νέου για ορισμένα λεπτά στην επίθεση, αλλά δεν το πλήρωσε με μείωση της διαφοράς, αφού η άμυνά της συνέχισε να είναι εξόχως αποδοτική πάνω στα «ατού» των Γκρίζλις. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους πρωταθλητές σε προβάδισμα 14 πόντων (61-47).

Η αξιοζήλευτη συνέπεια των παικτών των Μπακς από τη μεγάλη άρκτο έβαλε απαγορευτικό σε κάθε απόπειρα ανάκαμψης των Γκρίζλις, που απλά αδυνατούσαν να βρουν τρόπο αντιμετώπισης του καταιγιστικού επιθετικού ρυθμού των γηπεδούχων. Ως εκ τούτου, οι Μπακς σταθεροποίησαν στο τρίτο δωδεκάλεπτο το υπέρ τους προβάδισμα στις παρυφές των 15 πόντων. Στα μέσα της περιόδου, η διαφορά εκτινάχτηκε και στο +18 (86-68), απότοκο της εξαιρετικής κυκλοφορίας της μπάλας στην περιφέρεια των γηπεδούχων. Παρά ταύτα, ένα «ξέσπασμα» των φιλοξενούμενων, προεξάρχοντος του Μοράντ, επέφερε και τη μείωση της διαφοράς στους 9 πόντους (96-87) στο φινάλε του τρίτου δωδεκάλεπτου, καθώς η ομάδα από το Μέμφις παρουσίασε το μαχητικό πνεύμα που τη διέπει καθ’ όλη την τρέχουσα αγωνιστική σεζόν.

Οι «αρκούδες», μάλιστα, κατάφεραν να μειώσουν και στους επτά πόντους την τιμή της διαφοράς (96-89), αλλά σπατάλησαν ουκ ολίγες ευκαιρίες για την περαιτέρω ελάττωσή της, γεγονός που δεν πέρασε αναξιοποίητο από τους Μπακς. Οι πρωταθλητές «έχτισαν» εκ νέου μέσω της άμυνάς τους και διαμόρφωσαν το 108-93, βάζοντας το νερό στο… αυλάκι για την κατάκτηση του «ροζ φύλλου αγώνα». Ο Τζάκσον Τζούνιορ επιχείρησε να γυρίσει το διακόπτη πίσω από τη γραμμή των 7.25 μέτρων (112-103), σαλπίζοντας την ύστατη αντεπίθεση των φιλοξενούμενων. Οι Γκρίζλις «πάτησαν» πάνω σ’ αυτό και με σερί 0-8 ροκάνισαν την τιμή της διαφοράς ακόμα και στους τρεις πόντους (114-111). Εντούτοις, ένα ιδιαιτέρως κρίσιμο κάρφωμα του Αντετοκούνμπο στο 1’55” έδωσε τεράστια «ανάσα» στους γηπεδούχους (118-111) και έκοψε τη «φόρα» των «αρκούδων». Οι Γκρίζλις, εν συνεχεία, απέτυχαν να σκοράρουν, ο «Greek Freak» σημείωσε άλλους τέσσερις πόντους στη σειρά (122-111) και η σεμνή τελετή έλαβε οριστικά τέλος, με τους πρωταθλητές να επιστρέφουν εμφατικά στα θετικά αποτελέσματα.

Τα δωδεκάλεπτα: 36-30, 61-47, 96-87, 126-114

Δείτε ΕΔΩ το boxscore του αγώνα.

 

Τα highlights του αγώνα

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News