ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ – ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ 77-84: «Πλήρωσαν» τους Βάσκους με το ίδιο νόμισμα

Η Μπάγερν Μονάχου σέρβιρε το… κρύο πιάτο της εκδίκησης στην Μπασκόνια, για την εντός έδρας ήττα της στις 23 Δεκεμβρίου, «αλώνοντας» την Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα (84-77), στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της EuroLeague. Γουέιντ Μπάλντουιν

Η Μπάγερν Μονάχου σέρβιρε το… κρύο πιάτο της εκδίκησης στην Μπασκόνια, για την ήττα της στις 23 Δεκεμβρίου στο Audi Dome, «αλώνοντας» την Fernando Arena (84-77), στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της EuroLeague.

Οι Γερμανοί έδειξαν ανώτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και έφτασαν δίκαια στη νίκη, η οποία τους ανέβασε στο 9-11 ρεκόρ και τους κρατάει «ζωντανούς» στο κυνήγι της πρόκρισης στα Playoffs της διοργάνωσης.

Στον αντίποδα, οι Ισπανοί απογοήτευσαν σε ακόμα ένα ματς, παρότι σε κανένα σημείο δε συμβιβάστηκαν με την ιδέα της ήττας και πάλεψαν μέχρις εσχάτων για την επιβίωσή τους, υποχωρώντας στο 7-13, που τους κρατάει στον… πάτο.

Εξόχως πολυφωνική η επίθεση των νικητών, με τους Κόρεϊ Γουόλντεν, Οθέλο Χάντερ και Όγκουστιν Ρούμπιτ να μετρούν από 17 πόντους έκαστος και τον ΝτεΣόν Τόμας να συμπληρώνει άλλους 13 στη συγκομιδή πόντων της ομάδας του.

Ο Γουέιντ Μπάλντουιν ήταν μακράν του δεύτερου ο παραγωγικότερος παίκτης των ηττημένων, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 23 πόντους (9/9 βολές, 7/8 δίποντα, 0/2 τρίποντα). Σιμόνε Φοντέκιο και Μάθιου Κοστέλο τον ακολούθησαν με 12 πόντους έκαστος, ενώ μεστή ήταν και η παρουσία του Τάντας Σεντεκέρσκις, ο οποίος μέτρησε 11 πόντους (1/1 δίποντο, 3/3 τρίποντα), 8 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 1 μπλοκ.

 

Ο αγώνας

Ο Σεντεκέρσκις έδωσε το σύνθημα στην πρώτη περίοδο έχοντας 8 πόντους και άψογα ποσοστά στα σουτ (1/1 δίποντο, 2/2 τρίποντα), με τους Βάσκους να παίρνουν «κεφάλι» στο σκορ με 15-6 και να επιβάλλουν τον αγαπημένο τους ρυθμό. Οι Γερμανοί συνήλθαν έπειτα από τον αρχικό… αιφνιδιασμό και έκλεισαν άμεσα την ψαλίδα στο σκορ (17-16), έχοντας ως παίκτες αναφορά στην επίθεση τους Τόμας και Χάντερ.

Οι Βαυαροί γύρισαν τον διακόπτη μέσω της άμυνάς τους στη δεύτερη περίοδο, βρήκαν επαφή με το αντίπαλο καλάθι από την περίμετρο, όπως και πόντους σε καταστάσεις πρωτεύοντος ή δευτερεύοντος αιφνιδιασμού. Οι Βάσκοι έπεσαν στη «λούμπα» και δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα. Με τρομερό σερί 0-17 και βασικό «όπλο» τον Ρούμπιτ, οι Κυπελλούχοι Γερμανίας μετέτρεψαν το εις βάρος του 24-19 σε 24-36 και πήραν τα ηνία του αγώνα, πατώντας πια γερά στα πόδια τους. Το μόνο που κατάφεραν οι «ταύροι» στα επόμενα λεπτά της δεύτερης περιόδου ήταν να κατεβάσουν τη διαφορά κάτω από το ψυχολογικό όριο των 10 πόντων (33-42).

Το ματς έγινε μπρα ντε φερ στην τρίτη περίοδο, αφού οι Βάσκοι βελτίωσαν την παραγωγικότητά τους, διαβάζοντας καλύτερα στην επίθεση. Η διαφορά έπεσε στους δύο ακριβώς στα μισά του δρόμου (25’) και το ματς «φούντωσε» (46-48). Οι Γερμανοί «ξεκόλλησαν» προτού εξαφανιστεί πλήρως το προβάδισμα που με τόσο κόπο έχτισαν στο πρώτο μισό και με τους Χάντερ και Τόμας ξανά βασικούς εκφραστές ολοκλήρωσαν την τρίτη περίοδο με +6 (55-61).

Οι Βαυαροί έγιναν και πάλι σκληροί στην άμυνα, έβγαλαν κάποια hustle plays και η διαφορά πήρε εκ νέου την ανιούσα (60-70). Με τον χρόνο πλέον «εχθρό», οι Βάσκοι δεν είχαν άλλη επιλογή από το να δώσουν πιο γρήγορο ρυθμό στο ματς και να προσπαθήσουν να «τρέξουν» μήπως και προλάβουν να πετύχουν την ανατροπή. Ο Μπάλντουιν εξυπηρέτησε στο μέγιστο βαθμό αυτό το σκοπό και με κρεσέντο έφτασε το ματς σε απόσταση… βολής (71-73), μετατρέποντας σε γκρανγκινιόλ τα τελευταία λεπτά. Ωστόσο, ο Χάντερ πήρε τη θηλιά από το λαιμό των Βαυαρών και με τέσσερις κρισιμότατους πόντους έδωσε αέρα έξι πόντων στην ομάδα του (71-77) με μόλις 2’24” στο ρολόι για το φινάλε. Εν συνεχεία, οι γηπεδούχοι έχασαν απανωτές ευκαιρίες για περαιτέρω μείωση και, εν τέλει, ο Γουόλντεν τους έδωσε τη χαριστική βολή με τρίποντο-μαχαιριά στα 48″.

Τα δεκάλεπτα: 17-16, 33-42, 55-61, 77-84

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά των δύο ομάδων.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News