ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ - ΜΑΚΑΜΠΙ 70-52: Τα «έσπασαν» οι Ισραηλινοί, τους... διέλυσαν οι Βαυαροί

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ – ΜΑΚΑΜΠΙ: Ό,τι δεν κατάφερε στην Βαρκελώνη προ ημερών, πέτυχε απέναντι στην Μακάμπι η Μπάγερν Μονάχου, επικρατώντας με 70-52!

Ό,τι δεν κατάφερε στην Βαρκελώνη προ ημερών, πέτυχε απέναντι στην Μακάμπι η Μπάγερν Μονάχου, επικρατώντας με 70-52!

Χωρίς τον Γιάννη Σφαιρόπουλο και με μοναδικό τρόπο να σκοράρει, τον Σκότι Γουίλμπεκιν, η Μακάμπι τα… έσπασε από την περίμετρο και η Μπάγερν Μονάχου με ένα εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο «καθάρισε» την υπόθεση νίκη, επικρατώντας με 70-52, παίρνοντας έτσι και με χαρακτηριστική άνεση τη διαφορά του πρώτου αγώνα, αφού είχαν χάσει μόλις με έναν στο Τελ Αβίβ! Έφτασαν τις 12 νίκες (με ισάριθμες ήττες) οι Βαυαροί ενώ η Μακάμπι έπεσε στο 10-12… Με 3/18 τρίποντα ολοκληρωσε η Μακάμπι που δε βρήκε κανέναν τρόπο να αλλάξει τον ρυθμό του παιχνιδιού στο δεύτερο μέρος.

Στους 20 σταμάτησε ο Γουίλμπεκιν για τους ηττημένους, ενώ πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Αντρέα Τρινικιέρι ήταν ο Κόρεϊ Γουόλντεν με 13!

Ο αγώνας

Όπως αναμενόταν έτσι και έγινε στο παρκέ, Μπάγερν και Μακάμπι προσπάθησαν μέσω της άμυνάς τους να φτάσουν ως τη νίκη. Από το ξεκίνημα έδωσαν το στίγμα τους, με το χαμηλό σκορ. Οι Βαυαροί έμειναν με μόλις 3 πόντους σε πέντε λεπτά και οι Ισραηλινοί πήραν προβάδισμα 3-10, με πρωταγωνιστή τον Γουίλμπεκιν. Πέντε σερί πόντοι του Ρούμπιτ και ένα τρίποντο του Ομπστ μείωσαν σε 13-16, το οποίο ήταν και το σκορ του δεκαλέπτου.

Το προβάδισμα άλλαξε χέρια όταν η Μπάγερν βρήκε λύσεις από έναν απρόσμενο πρωταγωνιστή. Ο Λέον Ραντόσεβιτς σκόραρε δύο απανωτές φορές από το τρίποντο και διαμόρφωσε το 23-22 (στο 16′). Η ομάδα του Τρινκιέρι οδήγησε σε βεβιασμένες επιλογές την Μακάμπι από την περίμετρο, προτού έρθει ένα καλάθι και φάουλ του Ζίζιτς. Το σφιχταγκάλιασμά τους συνεχίστηκε, με το καλάθι του Γουίλερ-Μπαμπ να βρίσκει τους γηπεδούχους μπροστά με μόλις έναν πόντο (30-29) μετά το πέρας του ημιχρόνου.

Ένα τρίποντο του Γιάραμαζ έκανε την αρχή για τους Βαυαρούς, που έχτισαν μία μικρή διαφορά (35-29), κρατώντας αυτό το μικρό… οχυρό κάτω από τη ρακέτα της. Το μόνο που είχε να αντιπαρατάξει στον Γουίλερ Μπάμπ η Μακάμπι, ήταν ο Σκότι Γουίλμπεκιν, αλλά ακόμα και αυτός δε γινόταν να κρατήσει μόνος του όλη την επίθεση των Ισραηλινών, με την Μπάγερν να κρατάει σταθερά ένα προβάδισμα πέντε πόντων (41-36 στο 28′), μέχρι να έρθει ο Γουόλντεν να τη στείλει στους 8 (49-41) στο φινάλε της 3ης περιόδου.

Φτάνοντας τους 11 πόντους, ο Γουόλντεν το ξεκίνησε από εκεί που το άφησε και η Μπάγερν ξέφυγε στα διψήφια νούμερα. Με ένα γρήγορο 8-0 η διαφορά πήγε στους 16 (57-41 στο 34′), με τους φιλοξενούμενους να σουτάρουν 1/12 τρίποντα σε εκείνο το σημείο. Στον ρυθμό που παιζόταν το παιχνίδι ήταν αδύνατο να γυρίσει, με τον Χάντερ να αρχίζει να… καρφώνει μερικές μπάλες στο αντίπαλο καλάθι. Το τελικό 70-52 ήταν αναπόφευκτο με τις αμυντικές… τανάλιες των Γερμανών στο Μόναχο να είναι αυτές που το καθορίζουν!

Στατιστικά του αγώνα εδώ

Τα δεκάλεπτα: 13-16, 30-29, 49-41, 70-52

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News