Αρμάνι Μιλάνο - Μπάγερν Μονάχου 84-77: Υπερασπίστηκε την 3η θέση η Αρμάνι

Στο… remake της περσινής σειράς των πλέι οφ, η Αρμάνι Μιλάνο υπερακόντισε το εμπόδιο της Μπάγερν Μονάχου με 84-77 και με 18-8 ρεκόρ συνεχίζει να έχει τον πρώτο λόγο για την κατάληψη της τρίτης θέσης στην τελική κατάταξη της κανονικής περιόδου της EuroLeague.

Στο 12-12 υποχώρησαν οι Βαυαροί, οι οποίοι μπορεί να μην εκθρονίστηκαν από την 8η θέση της κατάταξης, αλλά πλέον δεν έχουν περιθώρια για απώλειες στις δύο εναπομείνασες αγωνιστικές της κανονικής περιόδου, αν θέλουν να συνεχίσουν στα πλέι οφ.

Μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών ήταν ο Σέιβον Σιλντς, ο οποίος σημειώνοντας τους 13 από τους 22 πόντους του στην τέταρτη περίοδο, συμπεριλαμβανομένων των δύο κομβικών -στην εξέλιξη του αγώνα- τριπόντων (έγραψε το 69-65 στο 36΄ και το 72-67 στο 37΄), οδήγησε εκ του ασφαλούς την Αρμάνι στην επιτυχία.

Από τους Γερμανούς, ο Βλάντιμιρ Λούτσιτς, με 26 πόντους, δημιούργησε όνειρα «διπλού» στην ομάδα του, κρατώντας τη μέχρι το φινάλε σε απειλητική θέση, αλλά όπως αποδείχθηκε το επιθετικό κρεσέντο του δεν ήταν αρκετό.

 

Ο αγώνας

Η άμυνα αποτέλεσε τον οδηγό της Μπάγερν στην πρώτη περίοδο για να μπει στο «τιμόνι» της αναμέτρησης. Οι Βαυαροί προηγήθηκαν με 5-12, αλλά εν συνεχεία δέχτηκαν ένα 10-2 επί μέρους σκορ για το 15-14. Το προσπέρασμα των Λομβαρδών δεν άντεξε παρά ελάχιστα δευτερόλεπτα, καθώς οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν ένα 0-5 σερί στο τελευταίο λεπτό της πρώτης περιόδου για το 15-19.

Οι Βαυαροί άνοιξαν την ψαλίδα της διαφοράς στο +10 στη δέυτερη περίοδο (21-31), με τους Λομβαρδούς να απαντούν με ένα επί μέρους 8-3 για την ελάττωση της διαφοράς στους πέντε πόντους (29-34). Παρά ταύτα, το προβάδισμα δεν άλλαξε χέρια ως το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου και η ομάδα του Τρινκιέρι πήραν την άγουσα για τα αποδυτήρια με ένα ισχνό αλλά δίκαιο +3 (33-36).

Η αντεπίθεση των Ιταλών ήρθε στην τρίτη περίοδο και ήταν ολοκληρωτική. Το 34-36 του 21′ μετατράπηκε σε 49-43 στο 25′, με τους γηπεδούχουν να βελτιώνουν στον μέγιστο βαθμό την αμυντική τους προσήλωση και να βρίσκουν τις απαραίτητες λύσεις στην επίθεση χάρη στην κλάση των παικτών τους για να πάρουν το προβάδισμα. Η Μπάγερν δεν κατάφερε να ανατρέψει τη διαφορά και είδε το +3 του ημίχρονου να γίνεται -6 στο τέλος της τρίτης περιόδου (56-50).

Παρότι βρέθηκε και στο -8 στις αρχές της τρίτης περιόδου (59-51), η Μπάγερν βρήκε τέσσερα απανωτά τρίποντα και πλησίασε στον πόντο (66-65) κάνοντας την τελική ευθεία της αναμέτρησης «θρίλερ». Εντούτοις, Σιλντς και Χολ σημείωσαν κρίσιμα καλάθια ψυχολογίας για τους γηπεδούχους και έδωσαν το έναυσμα που έψαχνε το σύνολο του Μεσίνα για να φτάσει στη νίκη-χρυσάφι, με την οποία συνεχίζει να έχει τον πρώτο λόγο για την τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Τα δεκάλεπτα: 15-19, 33-36, 56-50, 84-77

Δείτε ΕΔΩ τη στατιστική του αγώνα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News