Μπαρτσελόνα - Μονακό 88-83: Απόψε ήταν η βραδιά του Νικ Καλάθη!

Μπαρτσελόνα – Μονακό: Απόψε ήταν η βραδιά του Νικ Καλάθη, με τον ομογενή γκαρντ να ξεπερνάει τον Βασίλη Σπανούλη σε ασίστ, όντας ο κορυφαίος στην ιστορία της Euroleague και την Μπαρσελόνα να υπερκερνά το εμπόδιο της Μονακό.

Η Μπαρτσελόνα δυσκολεύτηκε αρκετά απέναντι στην Μονακό, αλλά στο φινάλε πήρε άλλη μία νίκη με … για να διατηρηθεί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Σε μία βραδιά που τα πάντα έμειναν στη σκιά του Νικ Καλάθη, η Μπαρτσελόνα επικράτησε … της Μονακό. Ο Καλάθης όμως ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της βραδιάς, αφού χρειαζόταν μόλις δύο ασίστ για να ξεπεράσει τον Βασίλη Σπανούλη στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας. Το ρεκόρ έγινε στο δεύτερο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Νικ να ολοκληρώνει εν τέλει έχοντας 10 πόντους, 6 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Ο Έξουμ σκόραρε 22 πόντους και ο Ντέιβις ήταν καταλύτης στο φινάλε με τους 11 αλλά και τις άμυνές του. Τζέιμς με 19 και Μπέικον με 16 (4/7 τρίποντα) ήταν κορυφαίοι σκόρερ των ηττημένων, που είχαν σε μεγάλη βραδιά τον Ντονάτας Μοτιεγιούνας με 14 και 7 ριμπάουντ.

Ο αγώνας

Μπορεί η Μπαρτσελόνα να επιδόθηκε σε ένα κρεσέντο τριπόντων στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας 6/11 τρίποντα, αλλά μην μπορώντας να σταματήσουν με κανέναν τρόπο την πολυφωνική επίθεση της Μονακό, συμβάδισαν για 20 λεπτά. Μπορεί ο Τζέιμς να διαμόρφωσε το 6-11 στο πεντάλεπτο, όμως λίγο αργότερα τα πάντα ισορρόπησαν. Ο Μίροτιτς σκόραρε για τρεις και οι δυο ομάδες συνέχισαν το σφιχταγκάλιασμα έως το 20-20 της 1ης περιόδου.

Με τον Νικ Καλάθη να χρειάζεται δύο ασίστ για να γίνει ο κορυφαίος πασέρ όλων των εποχών της Euroleague, οι συμπαίκτες του σπαταλούσαν τις ευκαιρίες και τον άφησαν στο μηδέν μετά από 20 λεπτά. Με τον Λαπροβίτολα μπροστάρη οι Καταλανοί έτρεξαν ένα επιμέρους 10-2, φτάνοντας στο 42-34 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε του ημιχρόνου, με τον Γουίλ Τόμας να μειώνει σε 42-36 με την κόρνα της λήξης.

Δύο λεπτά μετά το ξεκίνημα της 3ης περιόδου γράφτηκε ιστορία. Πρώτα στον Μίροτιτς και μετά στον Σανλί, ο Καλάθης έβγαλε τις δύο ασίστ που χρειαζόταν και έγινε ο κορυφαίος πασέρ όλων των εποχών, με την Μπάρτσα να φτάνει στο 49-38. Οι Καταλανοί μάλιστα πάτησαν το γκάζι, αφού βρήκαν ρυθμό από την περίμετρο για να προηγηθούν 57-41 (στο 25′). Με τον Μοτιεγιούνας να τα βάζει κόντρα στον Ντέιβιτς και τον Μπέικον να σκοράρει δύο σερί τρίποντα (4/5 σούταρε στο σημείο εκείνο) για το 66-62 με το τέλος της 3ης περιόδου.

Ντέιβις και Σάνλι δεν μπορούσαν σε κανένα σημείο να μαρκάρουν τον Μοτιεγιούνας, ο οποίος έριξε άγκυρα στο ποστ και οι δύο «μονομάχοι» μπήκαν ισόπαλες στους 68 στο τελευταίο εξάλεπτο. Πέντε σερί πόντοι του Τζέιμς έφεραν τη Μονακό στο 70-73, αλλά από εκεί και έπειτα το προβάδισμα άλλαζε διαρκώς χέρια, με τον Μοτιεγιούνας να χάνει διαδοχικές βολές, αλλά τον Ντιαλό να ισοφαρίζει στους 78, 1:48 πριν το τέλος. Ο πρωταγωνιστής Νικ στη βραδιά του έπαιξε και μία τρομερή άμυνα για να κλέψει από τον Τζέιμς την μπάλα και δευτερόλεπτα αργότερα ο Ντέιβις να σκοράρει για το 82-78, με 69” στο ρολόι. Ο Βέστερμαν μείωσε σε 83-80 αλλά ο Ντέιβις έγινε και πρωταγωνιστής στην άμυνα, με τον Ντιαλό να τον γκρεμίζει κάνοντας επιθετικό φάουλ. Ένα τρίποντο του Τζέιμς έβαλε τη Μονακό ξανά στο -3 (86-83) αλλά ο χρόνος που απέμενε δεν έφτανε και το τελικό 88-83 διαμορφώθηκε από τις βολές, με την Μπαρτσελόνα να επικρατεί στη… βραδιά του Νικ Καλάθη.

Στατιστικά του αγώνα εδώ

Τα δεκάλεπτα: 20-20, 42-36, 66-62, 88-83

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News