ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ 73-75: «Τσάτσο» και Ντιλέινι έσπασαν το αήττητο των Καταλανών

Η Αρμάνι Μιλάνο πήρε μία σπουδαία νίκη στην Βαρκελώνη επί της Μπαρτσελόνα με 75-73, στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής της Euroleague, σε ένα ματς… θρίλερ και υποχρέωσε τους Μπλαουγκράνα στην πρώτη εντός έδρα φετινή ήττα.

Σε έναν συναρπαστικό αγώνα, Μπαρτσελόνα και Αρμάνι Μιλάνο μονομάχησαν για το ροζ φύλλο αγώνα. Από το ξεκίνημα φάνηκε ότι ο νικητής θα κριθεί στις λεπτομέρειες.

Το πρώτο δεκάλεπτο, λοιπόν, ήταν χαρακτηριστικό του στυλ του αγώνα, καθώς αμφότερες οι ομάδες έδειξαν ότι η διακοπή τις επηρέασε σε έναν σημαντικό βαθμό. Η περίοδος έκλεισε στο 14-14, με την Αρμάνι, ωστόσο, να κλείνει με δυναμικό τρόπο και τον Σέρχιο Ροντρίγκεζ να μετρά ήδη 10 πόντους.

Το σόου του Ισπανού γκαρντ όμως δεν σταμάτησε εκεί. Η Αρμάνι βρέθηκε μπροστά στο σκορ στην δεύτερη περίοδο (24-25) και κατάφερε να κλείσει το πρώτο μισό του αγώνα στο +6 (28-34) με ένα εκπληκτικό, off-balance σουτ του Σέρχι Ροντρίγκεζ.

Η Μπαρτσελόνα, βέβαια, δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα, καθώς το τρίτο δεκάλεπτο ανήκει αποκλειστικά στους παίκτες του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και πιο συγκεκριμένα στους Μίροτιτς και Κούριτς. Με ένα επιμέρους 19-2 η Μπάρτσα έχτισε μία σημαντική διαφορά, αλλά οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να παλεύουν, με το δεκάλεπτο, ωστόσο, να ολοκληρώνεται στο 54-47.

Παρά το γεγονός ότι ο Κούριτς βρήκε τρομερό ρυθμό στην επίθεση, σημειώνοντας 22 πόντους και ο Μίροτιτς τον ακολούθησε με άλλους 18, η Μπαρτσελόνα δεν μπόρεσε να διατηρήσει τα ηνία.

Η Αρμάνι βρήκε τις απαντήσεις και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με 65-67 και με κρίσιμα καλάθια του Σέρχι Ροντρίγκεζ και του Μάλκολμ Ντιλέινι μπόρεσε να αναπτύξει την διαφορά, παρά τις προσπάθειες του Κούριτς και του Μίροτιτς στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Αρμάνι Μιλάνο στο Παλάου Μπλαουγκράνα μετά από το 2006, όταν έχει επικρατήσει της Μπάρτσα με 75-77.

Τα δεκάλεπτα: 14-14, 28-34, 54-47, 73-75

Δείτε εδώ τα στατιστικά των δύο ομάδων

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News