Mεταγραφές Euroleague: Τέλος ο Καλάθης από Μπαρτσελόνα και ο Χίλιαρντ από Μπάγερν

Η κινητικότητα στις ομάδες της Euroleague συνεχίζεται. Εξελίξεις σε Μπαρτσελόνα, Μπάγερν και ΤΣΣΚΑ Μόσχας με Νικ Καλάθη, Νταρούν Χίλιαρντ, Άντον Αστάπκοβιτς.

 

Η Μπαρτσελόνα που απέτυχε τόσο στη Euroleague όσο και στο ισπανικό πρωτάθλημα ξεκίνησε ξεκαθάρισμα στο ρόστερ της. Ύστερα από δύο σεζόν ο Νικ Καλάθης θα αποτελέσει παρελθόν καθώς ειδοποιήθηκε από τη διοίκηση ότι θα λυθεί το συμβόλαιό του.

Εφόσον αυτό γίνει ο 33χρονος θα είναι ελεύθερος να ψάξει αλλού το επόμενο συμβόλαιό του, είτε στην Ευρώπη, είτε (πιο δύσκολο) στην Αμερική.

Την ίδια στιγμή παρελθόν από την Μπάγερν αποτελεί ο Νταρούν Χίλιαρντ. Οι Βαυαροί ανακοίνωσαν το τέλος της συνεργασίας τους, καθώς δεν θα ανανεωθεί το συμβόλαιό του.

«D-Hill σου ευχόμαστε τα καλύτερα στη συνέχεια της καριέρα σου,» αναφέρουν στην ανάρτησή τους στους επίσημους λογαριασμούς του συλλόγου στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Ο 29χρονος Νταρούν Χίλιαρντ, ο οποίος αποκτήθηκε από την Μπάγερν το περασμένο καλοκαίρι με εισήγηση του Αντρέα Τρινκιέρι, βρίσκεται πλέον σε αναζήτηση του επόμενου «σταθμού» της καριέρας του.

Χθες, ο γερμανικός σύλλογος είχε αποχαιρετήσει τον 32χρονο Κροάτη Νίχαντ Τζέντοβιτς, ο οποίος είπε «αντίο» μετά από εννέα σεζόν για να υπογράψει για 1+1 χρόνια στη Μάλαγα.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, από την πλευρά της, ανακοίνωσε την επιστροφή του 28χρονου Ρώσου φόργουορντ, Άντον Αστάπκοβιτς, ο οποίος υπέγραψε με τους Μοσχοβίτες συμβόλαιο τριετούς διάρκειας.

Ένα “δικό της παιδί” επανέφερε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία ανακοίνωσε την επιστροφή του 28χρονου Ρώσου φόργουορντ (2.02 μ.), Άντον Αστάπκοβιτς, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας.

Ο Αστάπκοβιτς αγωνιζόταν στη Νίνζι Νόβγκοροντ. Την περσινή σεζόν στη VTB League είχε κατά μέσο όρο 13.8 πόντους, 5.2 ριμπάουντ, 3.4 ασίστ και ένα κλέψιμο.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News